Mavera ne zaman başladı?

Mavera dizisi çekimleri ne zaman başladı?

Dizinin çekimleri, 2020 yılının yaz ayında Konya’da gerçekleştirilmiştir ve 2021 yılının Ramazan ayında yayınlanması hedeflenmiştir. Yönetmenliğini Doğan Ümit Karaca’nın yaptığı, Ramazan ayına özel mini bir dizi olan Mavera, 7 Mayıs 2021 gecesi 26. bölümü ile sona ermiştir.

Mavera dizisi hangi döneme aittir?

Yönetmenliğini Doğan Ümit Karaca’nın üstlendiği, tarihteki ilk Alperenlerin hikayesi Mavera, Yusuf Hemedani tarafından Bağdat’a gönderilen Hace Ahmed Yesevi’nin o dönem adeta küçük bir dünya olan Bağdat’ta verdiği dirlik ve beraberlik dersinin mücadelesini anlatıyor.

Mavera dizisi neden bitti?

Mavera dizisi mini dizi olarak hazırlanması sebebiyle Ramazan ayına bir hafta kala ekranlara veda edecek. Toplamda 26 bölümden oluşan dizinin dün (6 Mayıs’ta) 25. bölümü yayınlandı. Kalan 1 bölümün yayınlanmasının ardından Mavera dizisi 7 Mayıs’ta yayınlanacak olan 26. bölümle ekranlara veda edecek.

Mavera nerede çekilmiştir?

MAVERA DİZİSİ NEREDE ÇEKİLİYOR? Mavera dizisi Konya’da çekilmektedir. Dizinin birçok sahnesi Konya’nın Meram ilçesinde çekildiği bilinmektedir. Ek olara Mavera dizisindeki olaylar Bağdat’ta geçmektedir.

Maveradaki Halife kim?

Tam adı Ebû el-Mansûr “El-Mustarşid Billah” el-Fadil bin Ahmed el-Mustazhir’dir. Halife Müsterşid’in 1092 yılında dünyaya geldiği ve 29 Ağustos 1135 tarihinde vefat ettiği bilinir.

Mavera Şahsuvar kim?

Mavera dizisinde şu anda Şahsuvar karakterini canlandıran Mehmet Korhan Fırat 26 Ağustos 1988 tarihinde Erzincan’da doğdu. Korhan Fırat eğitimini Selçuk Üniversitesi Devlet Konservatuvarında tamamladı. Şefkat Tepe dizisinde Şahin Bulut karakterini canlandırdı.

Mavera Hace kim oynuyor?

Korel Cezayirli, 1985 – 1994 yılları arasında, sırasıyla; yüzme, basketbol, artistik buz pateni dallarında lisanslı sporcu oldu. 1995 – 1996 yılları arasında modern dans ve jazz dans üzerine dersler aldı. 1996′ da Selçuk Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’ nü kazandı.

Mavera 2 sezon olacak mı?

Hâce Ahmed Yesevi’nin destansı hikayesini anlatan ‘Mavera‘ dizisi Ramazan ayı boyunca her gün saat 23.45’te TRT 1 ekranlarında yayınlandı. Ancak artık final geldi… Mavera dizisi 7 Mayıs Cuma akşamı son bölümü ile izleyicilerine veda edecek.

Mavera bitti mi?

Mavera dizisi 12 Nisan 2021 Pazartesi günü yayınlanmaya başladı. Dizi hafta içi her gün yayınlanıyor. Mavera dizisi 11 Mayıs Salı akşamı 30. bölümü ile final yapacak.

Mavera hangi ülkede?

Mavera-i Ürdün, Transürdün veya Şark’ül Ürdün Emirliği (Arapça: إمارة شرق الأردن), Birleşik Krallık Filistin Mandası’nı oluşturan iki devletten biri ve eski bir Osmanlı toprağıdır. Varlığı boyunca es-Seyyid Abdullah bin el-Hüseyin tarafından yönetilmiştir.

Gökhan Atalay Mavera dizisinde oynuyor mu?

Mavera dizisinin başrollerinde Görkem Sevindik, Necip Karakaya, Gökhan Atalay ve Korel Cezayirli yer alıyor.

Maveradaki asife Sultan kim?

Mavera dizisinde Asife‘yi Dilaray Yeşilyaprak canlandırıyor. 25 yaşındaki başarılı oyuncu olan Dilaray Yeşilyaprak Benim Adım Melek isimli dizide Meryem karakteri ile ekranlara gelmiştir. İstanbullu olan oyuncu Dilaray Yeşilyaprak Dilaray Yeşilyaprak 1 Ocak 1995 tarihinde İstanbul’da doğmuştur.

Mavera oyunculari kimdir?

Mavera dizisinin oyuncu kadrosunda; Korel Cezayirli, Görkem Sevindik, Tansel Öngel, Sinan Tuzcu, Hasan Küçükçetin, Ferit Kaya, Adrian Can, Evren Erler, Mehmet Korhan Fırat, Nusret Çetinel, Erdem Ergüney, Nur Berfin Çiroğlu, Dilara Yeşilyaprak, Recep Usta, Sedat Mert, Muharrem Özcan, Demircan Kaçel, Handan Yıldırım, …

Mavera oyuncuları Hace kimdir?

Korel Cezayirli 2 Nisan 1976’da Ankara’da doğan Türk oyuncudur. İlk-orta-lise eğitimini yine Ankara’da tamamladı. 1985–1994 yılları arasında sırasıyla; yüzme basketbol ve artistik buz pateni dallarında lisanslı sporcu oldu.

Mavera oyunculari kimler?

Mavera dizisinin oyuncu kadrosunda; Korel Cezayirli, Görkem Sevindik, Tansel Öngel, Sinan Tuzcu, Hasan Küçükçetin, Ferit Kaya, Adrian Can, Evren Erler, Mehmet Korhan Fırat, Nusret Çetinel, Erdem Ergüney, Nur Berfin Çiroğlu, Dilara Yeşilyaprak, Recep Usta, Sedat Mert, Muharrem Özcan, Demircan Kaçel, Handan Yıldırım, …