Mavera dizisi Konya’da nerede çekiliyor?

Mavera dizi seti nerede?

Mavera dizisi Konya’da çekilmektedir. Dizinin birçok sahnesi Konya’nın Meram ilçesinde çekildiği bilinmektedir. Ek olara Mavera dizisindeki olaylar Bağdat’ta geçmektedir.

Mavera dizisi nerede çekilmiş?

Dizi çekimlerinin birçoğu Konya’nın Meram ilçesinde Karahüyük Mahallesi’nde gerçekleştirildi.

Mevlana dizi seti nerede?

Konya’daki TRT Uluslararası Film Platosu’nda çekimine başlanan ve #Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî’nin hayatını anlatan dizimiz ‘içimize’ ayna tutacak.

Mavera ne zaman nerede cekildi?

Dizinin çekimleri, 2020 yılının yaz ayında Konya’da gerçekleştirilmiştir ve 2021 yılının Ramazan ayında yayınlanması hedeflenmiştir. Yönetmenliğini Doğan Ümit Karaca’nın yaptığı, Ramazan ayına özel mini bir dizi olan Mavera, 7 Mayıs 2021 gecesi 26. bölümü ile sona ermiştir.

Gökhan Atalay Mavera dizisinde oynuyor mu?

Mavera dizisinin başrollerinde Görkem Sevindik, Necip Karakaya, Gökhan Atalay ve Korel Cezayirli yer alıyor.

Mavera hangi devlete aittir?

Mavera-i Ürdün, Transürdün veya Şark’ül Ürdün Emirliği (Arapça: إمارة شرق الأردن), Birleşik Krallık Filistin Mandası’nı oluşturan iki devletten biri ve eski bir Osmanlı toprağıdır. Varlığı boyunca es-Seyyid Abdullah bin el-Hüseyin tarafından yönetilmiştir.

Mavera hangi ülkede?

Mavera-i Ürdün, Transürdün veya Şark’ül Ürdün Emirliği (Arapça: إمارة شرق الأردن), Birleşik Krallık Filistin Mandası’nı oluşturan iki devletten biri ve eski bir Osmanlı toprağıdır. Varlığı boyunca es-Seyyid Abdullah bin el-Hüseyin tarafından yönetilmiştir.

Mavera çekimleri bitti mi?

Mavera dizisinin çekimleri Ekim 2020’de başladı ancak yaşanan koronavirüs pandemisi sebebi ile çekimlere ara verilmişti. Mavera dizinini çekimlerinin tamamlanmasının ve Ramazan ayının gelmesi ile beraber dizi 12 Nisan Pazartesi günü 23:30’da TRT 1 kanalında izleyici ile buluştu.

Mevlana dizisini kim çekiyor?

Mevlâna Celaleddin-i Rumi‘nin hayatını anlatan “Hz. Mevlânadizisinin çekimlerine başlandı. Yapımcılığını Ahmet Okur ve Kerim Ayyıldız, yönetmenliğini Can Ulkay’ın üstlendiği dizinin görüntü yönetmenliğini ise ünlü görüntü yönetmeni İtalyan Cesare Danese yapıyor.

Mevlana dizisi hangi kanalda oynuyor?

Dizi çok yakında TRT’de izleyiciyle buluşacak. Hz. Mevlâna dizisinde Mevlana Celaleddin-i Rumi‘nin hayatı anlatılacak. TRT 1 ekranlarında yayınlanacak olan dizinin henüz yayın günü ve saati belli değil.

Mavera dizisi ne zaman çekilmeye başladı?

Mavera dizisi çekimlerine 2020 yılının Ekim ayında başlanmış, ancak koronavirüs sebebiyle ara verilmişti. Ramazan ayı için özel olarak çekilen dizi Ahmed Yesevi’nin hayat hikayesini işliyor.

Mavera Hamza kim?

Mavera Hasan Küçükçetin kimdir? Pehlivan Hamza, eski pehlivandır, eski bitirimlerdendir. Hace ve Mahmud’un küçükken koruyucusu ve eğiticisidir. İlerlemiş yaşına rağmen atletiktir.

Mavera oyuncuları kim?

Mavera dizisinin oyuncu kadrosunda; Korel Cezayirli, Görkem Sevindik, Tansel Öngel, Sinan Tuzcu, Hasan Küçükçetin, Ferit Kaya, Adrian Can, Evren Erler, Mehmet Korhan Fırat, Nusret Çetinel, Erdem Ergüney, Nur Berfin Çiroğlu, Dilara Yeşilyaprak, Recep Usta, Sedat Mert, Muharrem Özcan, Demircan Kaçel, Handan Yıldırım, …

Mavera kimi anlatıyor?

Yönetmenliğini Doğan Ümit Karaca’nın üstlendiği, tarihteki ilk Alperenlerin hikayesi Mavera, Yusuf Hemedani tarafından Bağdat’a gönderilen Hace Ahmed Yesevi’nin o dönem adeta küçük bir dünya olan Bağdat’ta verdiği dirlik ve beraberlik dersinin mücadelesini anlatıyor.

Mavera kim?

Mavera dizisinin oyuncu kadrosunda; Korel Cezayirli, Görkem Sevindik, Sinan Tuzcu, Necip Karakaya, Tansel Öngel, Alkan Kızılırmak, Zara, Hasan Küçükçetin, Ferit Kaya, Demircan Kaçel, Arben Akış, Erdem Ergüney, Evren Erler, Handan Yıldırım, Haydar Köyel, Mehmet Ali Aysin, Nusret Çetinel, Sedat Mert, Dilara Yeşilyaprak, …