Çarkıfelek meyvesi kaç yılda meyve verir?

Passiflora hangi aylarda meyve verir?

Ekim ayıyla birlikte 7-9 ay arasında ürün veren passiflora, iki kez hasat yapılıyor. Bakımına göre yıllık yaklaşık 4 ila 6 ton arasında ürün veriyor. Passifloranın 1 fidesi 6 yıl meyve veriyor.

Passiflora ağacı kaç meyve verir?

Yeni verime oturmuş ve bakım şartları uygulanmış bir Passiflora fidanından ortalama ağaç başı 30-40 kg meyve alınmakta olup bu rakamın bakım şartlarına ve ürünün çeşidine göre değiştiği de söylenmektedir.

Passiflora kaç ayda yetişir?

Genel olarak baharla beraber çiçeklenen passiflora fidanlarının 70-80 gün olgunlaşma dönemlerini tamamladıktan sonra hasat edilirler. Yılda 2 defa hasat edilen passiflora fidanlarının meyveleri temmuz ayı itibari ile olgunlaşır ve kasım ayına kadar tüketilir.

Çarkıfelek bitkisi ne zaman meyve verir?

Bu bitki ilkbahar sonu ve yaz başında çiçek açar ve sonbahar aylarında meyve verir. Olgunlaşmış olan etki meyvelerden tohumlar ayrılır ve ilkbaharda seralarda ekim yapılarak üretimine başlanabilir.

Passiflora hangi ayda ekilir?

Çimlendirme ertesinde fidelenen passifloralar, son don tehlikesi geçtikten sonra bahar aylarında dış mekanda kalıcı yerlerine dikilir. Doğrudan dış mekan ekimlerinde havaların ve toprağın ısınmaya başladığı ve yağmurların devam ettiği bahar ortası ve yaz başı arasında ki dönem idealdir.

Passiflora ne zaman çiçek açar?

Çiçeklenme: Passiflora (Çarkıfelek) bitkisi kış sonundan itibaren çiçeklenen bir bitkidir. Çiçeklenmenin gerçekleşmesi için kış boyunca iyi korunmış olması gerekir.

1 dönüme kaç passiflora ekilir?

Bir dönüme 250 adet passiflora dikilebiliyor, bir yılda da meyve alınabiliyor. Passiflora yılda dönümünde 150-200 bin lira arasında gelir getiriyor.

Passiflora ne kadar kazandırıyor?

Antalya’da çiftçinin yeni gözdesi olan passiflora meyvesinden dekar başına 100-150 bin lira arasında kazanç sağlanıyor. 20 dekarlık alana meyvenin ekimini yapan bir üretici, bu yıl 2-3 milyon liralık gelir bekliyor.

Passiflora bitkisi ne kadar büyür?

Passiflora Bitkisi Özellikleri Büyüme biçimi bakımından üzüm bitkisiyle benzerlik gösterir ve 6 metreye kadar uzanabilir. Eğer tutunacak bir şey bulamazsa yerde sürünerek büyür. Çiçeklenme: Passiflora (Çarkıfelek) bitkisi kış sonundan itibaren çiçeklenen bir bitkidir.

Passiflora hasadı ne zaman yapılır?

PASSİFLORA hasadı TEMMUZ ayında başlar EKİM ayı içinde biter.

Passiflora tohumu ne zaman ekilir?

* Passiflora Çiçeği Tohumu Ekim Zamanı:İlkbahar yaz, iç mekan içerisinde her zaman ekimi yapılabilir.

Passiflora nasıl çoğaltılır?

Önce suda köklendirin. Pasiflora dalları suda birkaç günde köklenir. Sonra toprağa dikin. Ayrıca dip sürgünlerinin ayrılmasıyla ve kendisinden uzakta geliştirdiği fideleri ile de çoğaltılabilir.

Saat çiçeği ne zaman çiçek açar?

Genellikle yaz aylarında çiçek açar ve kış aylarında dinlenmeye geçmektedir. Çiçeğin budaması ise kuruyan çiçekten makas yardımı ile veya dalları çok dipte olmayacak şekilde makas yardımı ile kesilmelidir.

Passiflora balkonda yetişir mi?

Saksıda passiflora Saksıda yetişen çarkıfeleklerin toprağı süzek olmalıdır. Verimli bir bahçe-tarla toprağı bulun. bir miktar dere kumu ile karıştırın. Tor topraklar bahçe-balkon saksılarında tek başına iyi olmaz.

Passiflora dönüme ne kadar verir?

Dekardan 4 ile 7 ton arası verim elde ediliyor. Dekardan 100- 150 bin lira arasında gelir sağlıyor çiftçi.