Turkcell kaç paket kaldı?

Turkcell paketim ne zaman bitecek?

En altta bulunan “İşlem Merkezi” seçeneğine tıklayın. Açılan sayfada sol tarafta bulunan menüden “Hat Özetim”e tıklayarak aboneliklerinizi görünteleyebilirsiniz. Mevcut aboneliklerinizi hemen öğrenmek için tıklayın. Dilerseniz DURUMUM yazarak 2222’ye ücretsiz SMS göndererek de öğrenebilirsiniz.

* 159 nedir?

Kalan dakikalarınızı KALAN yazıp 2222’ye ücretsiz kısa mesaj göndererek öğrenebilirsiniz. Ayrıca cep telefonunuzdan *159# tuşlayarak “ara” tuşuna basabilir ya da K urumsal Online İşlemler üzerinden sorgulayabilirsiniz.

Mobil veri ne kadar kaldı?

Bunun için Android telefonlarda ilk olarak Ayarlar bölümüne girmeniz gerekiyor. Ayarlar bölüne giriş yaptıktan sonra “Veri kullanımı” sekmesine basıyoruz. Buradan fotoğraftan da görebileceğiniz üzere belli bir tarih aralığına dair veri tüketimini görebilirsiniz.

Turkcell taahhüt süresi nasıl öğrenilir?

Turkcell taahhüt sorgulama işlemleri: Yöntem #1: Size en yakın Turkcell bayisine gidebilirsiniz. Yöntem #2: 0532 532 00 00 ya da 532 numaralı telefonları arayabilirsiniz. Yöntem #3: TARİFE yazıp 2222’ye SMS atabilirsiniz. Yöntem #4: Buradan Turkcell resmi internet sitesine ziyaret edebilirsiniz.

Ne kadar Taahhütüm kaldı?

Telefonun arama yerine *124# yazarak arama yaptıktan sonra gelen ekrana önce 9 rakamını yazıp gönder tuşuna basabilirsiniz. Ardından 3 ve daha sonra 2 tuşlarına basıp gönderdikten sonra taahhüt kalan süre ve cayma bedeli SMS olarak tarafınıza gelecektir.

Vodafone kontör sorgulama kaç?

Bakiye Öğrenme Servisi

  1. 7501’i arayarak.
  2. mesajınıza BAKIYE yazıp 7501’e mesaj göndererek.
  3. *123# yazıp arama tuşuna basarak USSD ile.

Kaç gb internetim var?

İnternet paketinizde kalan kullanımlarınızı KALAN yazıp 2222’ye ücretsiz kısa mesaj göndererek öğrenebilirsiniz. Faturalı hatlar için yapılan sorgularda son 1 saat içerisinde yapmış olduğunuz kullanımlar dahil değildir.

2 GB veri uyarisi nedir?

Veri kullanım uyarısı, belirlediğiniz mobil veri kullanım oranını aştığınız zaman gördüğünüz bir uyarıdır. Cihazınızda varsayılan kullanım kotası 2 GB‘dır.

Veri kısıtlama nasıl kaldırılır?

Mobil veri kullanımını yönetme

  1. Sağ üst köşede, Diğer. Ayarlar’a dokunun.
  2. Mobil veri kullanımını sınırla’yı açın veya kapatın.

Taahhüt bitiş tarihi nasıl öğrenilir?

Telefonun arama yerine *124# yazarak arama yaptıktan sonra gelen ekrana önce 9 rakamını yazıp gönder tuşuna basabilirsiniz. Ardından 3 ve daha sonra 2 tuşlarına basıp gönderdikten sonra taahhüt kalan süre ve cayma bedeli SMS olarak tarafınıza gelecektir.

Taahhüt en fazla kaç ay?

– Kanun net ve açık. Firmalar 12 aydan uzun taahhüt veremez.” Türkiye’de çoğu hizmetin uzun vadeli aboneliklerle alındığına da işaret eden Aydın Ağaoğlu, şu bilgileri verdi: “Hizmetlerin yüzde 70’i uzun vadeli taahhütle alınıyor.

Türk Telekom ne kadar Taahhütüm kaldı?

Türk Telekom taahhüt sorgulama 444 1 444 numaralı telefonu arayarak bilgi alınabilir. Türk Telekom Online İşlemler mobil uygulamasını üzerinden taahhüt işlemleri hakkında araştırma yapılabilir. Telefonun arama yerine *124# yazarak arama yaptıktan sonra gelen ekrana önce 9 rakamını yazıp gönder tuşuna basabilirsiniz.

Türk Telekom Taahhüt nasıl bozulur?

Abonesi olduğunuz işletmeciye talebinizi, kimliğinizi ispatlayıcı belge ile birlikte yazılı olarak bildirmek veya işletmecinin faks numarasına imzalı olarak göndermek suretiyle sözleşmenizi sona erdirebilirsiniz.

* 124 nedir?

Tarifeden kalan tüm haklarınızı 9333’ü ücretsiz arayarak ya da*124#’yi ücretsiz tuşlayarak da öğrenebilirsiniz. Ayrıca yine Türk Telekom Online İşlemler uygulaması üzerinden de güncel kullanımlarınızı görebilir, fatura tutarınızı öğrenebilirsiniz.

Kalan kontör nasıl öğrenilir?

3. 9333 ile bakiye sorgulamak için: 9333’ü arayarak ya da TL yazıp 9333’e mesaj göndererek hattınızdaki bakiyeyi öğrenebilirsiniz. 4. *123# ile bakiye sorgulamak için: *123#’yi arayarak telefonunuzun ekranında mevcut TL miktarınızı görebilirsiniz.