88T lastik ne demek?

Oto lastikte T ne demek?

T: Lastiğin hız sınıfıdır. Hız sınıfları ve lastiklerin çıkabilecekleri maksimum hızlar (km/saat):

P 175 65 r14 82t ne demek?

Lastik Hakkında Bilgiler Şekilde yer alan P 175/65 R 14 82 T örneğinde olduğu gibi bu harf ve rakamlar şunları ifade eder. Lastiğin binek türü otomobiller için üretildiğini simgeler. LT (Light Truck) ise hafif nakil araçlarının simgesidir. 175 – Nominal Kesit Genişliği (mm.)

Lastik hız Endeksi T ne demek?

Her harfe karşılık gelen maksimum hız değerlerini lastik hız endeksi tablosunda görmek mümkün. Tabloya göre lastik hız endeksi H olan bir otomobilin 210 km/s hız sınırını geçmemesi gerekiyor. Yaygın olan diğer hız endeksi değerleri ise şu şekilde: T, 190 km/s.

Yumuşak lastik nasıl anlaşılır?

Yumuşak lastikler doğal olarak düşük aşınma direncine sahiptir ve kolayca aşınabilir. Diğer taraftan çok iyi bir kavrama performansı gösterirler. Buna karşılık sert lastikler yüksek aşınma direncine sahiptir ve kolayca aşınmazlar. Dolayısıyla daha üzün ömürlüdür ama kavrama performansları düşüktür.

91 w ne demek?

Lastiğinizin hız değerini yük değerinin yanında harf ile kodlanmış olarak görebilirsiniz. Örnek olarak 205/55R16 91V = V hız değeridir ve 240 km/s ulaşabilir.

Oto lastik VH ne demek?

V ve H harfleri ise lastiğin hız endeksidir. Bir lastiğin yapacağı maksimum hız sınırını belirtir. V hız endeksi, 240 km/saat; H endeksi ise 210 km/saat değerlerine denk gelmektedir. … Yani lastik ekstra yük taşıyabilir hale getirilir.

Lastikte r ve veya ZR ifadelerinin farkı nedir?

R ve ZR arasında aynı hız sınıfındaki (ZR V,W,Y) lastiklerde fark yoktur.

Lastikte 84v ne demek?

V ve H harfleri ise lastiğin hız endeksidir. Bir lastiğin yapacağı maksimum hız sınırını belirtir. V hız endeksi, 240 km/saat; H endeksi ise 210 km/saat değerlerine denk gelmektedir. XL işareti ise lastiğin yanağının güçlendirildiğini belirtmektedir.

91h ve 91t ne demek?

H lastikte fren mesafesi daha azdır. T lastikte daha uzundur. Çünkü acil fren gibi durumlarda h lastikte daha çok kaplama malzemesi olduğu için şekli daha zor bozulacaktır. T lastiğin şekli daha çok bozulduğu için fren mesafeside artar.

Lastik hız endeksi V mi H mi?

V ve H harfleri ise lastiğin hız endeksidir. Bir lastiğin yapacağı maksimum hız sınırını belirtir. V hız endeksi, 240 km/saat; H endeksi ise 210 km/saat değerlerine denk gelmektedir. XL işareti ise lastiğin yanağının güçlendirildiğini belirtmektedir.

En yumuşak lastik markası hangisi?

Bridgestone, Lassa’ya göre daha yumuşak bir lastik. İkisi de aynı fabrikada üretiliyor zaten)Continental hem konforlu hem de oldukça sağlam bir lastiktir.

Sert lastik mi yumuşak lastik mi?

Yumuşak lastik ve sert lastik malzeme formülasyonunda ve üretiminde farklıdır. Yumuşak lastik daha iyi yol tutuş ve kavrama performansına sahipken sert lastik daha uzun kilometre kullanımına ve daha iyi yakıt tasarrufu performansına sahiptir.

91 H mi 91 T mi?

tek var hız sınırı,T sınıfı lastik max.190 km.hıza dayanabilir,1 saatlik bir kullanım,bir saat 190 ve üstü gidiyorsanız H alın yoksa T sınıfı işinizi görür. tek var hız sınırı,T sınıfı lastik max.190 km.hıza dayanabilir,1 saatlik bir kullanım,bir saat 190 ve üstü gidiyorsanız H alın yoksa T sınıfı işinizi görür.

Yük Endeksi 91 ne demek?

Yük endeksi. Lastiğinizin yük endeksi maksimum taşıma kapasitesi (kg olarak) ile ilgilidir. Lastiğinizin yük sınıfını yanakta, çap değerinin sağında bulabilirsiniz. Örneğin yük endeksi 91 olan bir lastik 615 kg ağırlık taşıyabilir.

91 H lastik ne demek?

Yani bir lastiğin taşıyabileceği maksimum yük miktarıdır. 91 yük endeksi, 615 kg’ye denk gelmektedir. 94 ise 670 kg.’ye. V ve H harfleri ise lastiğin hız endeksidir.