Kuşburnu fidanı kaç yılda meyve verir?

Kuşburnu ağacı kaç yılda meyve verir?

Ülkemizde kendiliğinden yetişen veya kültüre edilerek geliştirilen kuşburnu fidanları ekonomimize canlılık kazandırmaktadır. Özellikle de gıda ve ilaç sanayisinde kuşburnu fidanına olan talep yoğundur. Dikimi yapıldıktan kısa süre içinde (yaklaşık iki yıl sonra) verime geçmesi de ayrı bir kazançtır aynı zamanda.

Bir kuşburnu ağacı kaç kilo meyve verir?

-Verime Geçmiş Bir Kuşburnu Fidanı Kaç Kilo Meyve Verir:Kuşburnu fidanı tarlada ağaç başı 10-15 kg meyve verebilir.Saksıda bu verim düşecektir.

Kuşburnu fidanı ne zaman dikilir?

Dikim: Kuşburnu bahçesi tesisi için sonbahar dönemi uygundur. Kışı sert geçen yerlerde ilkbahar dikimi tavsiye edilir. Dikim aralıkları çeşit özelliği ve arazinin durumu dikkate alınarak 1.5 x 1, 1.5 x 2, 2 x 2, 2 x 3 ya da 3 x 3 m sıra aralık mesafesi ile yapılabilir. Kuşburnu, özel bir bakım gerektirmez.

Kuşburnu hangi ilde yetişir?

Asıl vatanının Türkiye olduğu ve buradan dünyanın bütün yörelerine zaman içinde yayıldığı tahmin edilen kuşburnu bitkisi, Türkiye’de daha çok Karadeniz, Marmara ve Doğu Anadolu bölgelerinde, seyrek olarak da Ege ve İç Anadolu bölgelerinde yetişir.

Kuşburnu ne zaman çiçek açar?

Fazla hassas olmamakla beraber ülkemizde, hastalıklardan; küllenme, zararlılardan ise; kırmızı örümcek kuşburnu yapraklarında görülebilir. Mücadelesi kolaydır. IV- ÇİÇEKLER: Rakıma göre haziran temmuz aylarında çiçek açar. 5 Taç yapraklı çok hoş koku ve görünüme sahiptir. Çift evciklidir.

Kuşburnu tohumu nasıl ekilir?

Çimlendirme saksı içerisinde yapılacaksa ,hazır çiçek topraklarında kullanınız. Tohum ocakları arası mesafe 5-10 cm, açık alanda 2 metre olmalıdır. Her tohum ocağına 2-3 tohum atılmalıdır. Çimlenme süresi tahmini soğuk katlama yapıldıktan sonra 10-20 gündür.

Kuşburnu ağacı kaç kilo verir?

Verime yeni başlayan bir kuşburnu fidanı yaklaşık 1-2 kg arasında meyve verir.

Kuşburnu dönüme kaç kilo verir?

Kültüre alınmış tiplerin verimi ile ilgili araştırma sonuçları da farklılıklar göstermektedir. Verim ile ilgili yapılan bir çalışmada dekara verim 520-1000 kg (Simenak, 1982; Kühn,1992), diğer bir çalışmada dekara 160 bitki bulunduğunda dekara verim 270-425 kg (Berger, 1992) arasında ölçülmüştür.

Kuşburnu çekirdeği ne zaman ekilir?

tohum ekimi hakkında teknik bilgiler *kuşburnu tohumu ekim zamanı:Ilkbahar yaz, iç mekan içerisinde her zaman ekimi yapılabilir. *çimlenme süresi:2-3 hafta *kuşburnu tohumu ekim derinliği:Maksimum 1 cm olacak şekilde dikim yapınız. Daha derine ekimlerde tohumunuz çimlenmeyecektir.

Kuşburnu çekirdeği nasıl ekilir?

Çimlendirme saksı içerisinde yapılacaksa ,hazır çiçek topraklarında kullanınız. Tohum ocakları arası mesafe 5-10 cm, açık alanda 2 metre olmalıdır. Her tohum ocağına 2-3 tohum atılmalıdır. Çimlenme süresi tahmini soğuk katlama yapıldıktan sonra 10-20 gündür.

Kuşburnu hangi yörede yetişir?

Asıl vatanının Türkiye olduğu ve burdan dünyanın bütün yörelerine zaman içerisinde yayıldığı tahmin edilen kuşburnu bitkisi, Türkiye’de daha çok Karadeniz, Marmara ve Doğu Anadolu bölgelerinde, seyrek olarak da Ege ve İç Anadolu bölgelerinde yetişir.

Kuşburnu neye iyi gelir?

Kuşburnu, çok eski çağlardan beri kullanılan şifalı bir bitkidir. Yüksek oranda C vitamini içerdiği için bağışıklık sistemini güçlendirir. Kışın soğuk algınlığı ve gribe karşı çok faydalıdır. Özellikle çayı ile popüler hale gelen kuşburnu, tarih boyunca aktarların şifa için yaygın kullandığı bir bitki idi.

Kuşburnu Mevsimi Ne zaman?

Türkiye’de kuşburnunun toplanma zamanı, ağustos ayının son haftası ile ekim ayının ortasındaki dönemdir. Olgun olan meyveler parlak kırmızı bir renk alır.

Kuşburnu tohumu kaç günde çimlenir?

Çimlenme Süresi Tahmini Soğuk Katlama Yapıldıktan Sonra 10-20 Gündür. -Çimlendirme Toprağı Hafif Nemli Olmalıdır. –Tohum Ekim Derinliği 0,5-1Cm Olmalıdır.

Kuşburnu hangi iklimde yetişir?

Bol yağış alan serin bölgelerde yetişmektedir. Yetiştiği iklim bölgelerinde kış sıcaklığı 5 ile 6 derece arasındayken, yaz sıcaklığı ise 20 ile 25 derece arasında değişmektedir. 0 ile 500 metre yükseklikler arasında yetişir.