Dr Baran PKK kimdir?

PKK’lı Doktor Baran kimdir?

pkk nın dersim bölge komutanıyken örgüt içinde hızla sivrilmesinden ötürü abdullah öcalanın talimatıyla 1994 te öldürülen dersimli şahsiyet.infazının çok tepki çekmesi istenmediği için intihar ettiği iddia edilmiştir.

Doktor Baran ne zaman öldü?

Ancak, güvenlik güçlerinin etkin önlemleri nedeniyle, 1993 yılında amaçladığını gerçekleştiremeyen terör örgütü tarafından, sözde Dersim eyaleti sorumlusu Doktor Baran (kod) Müslim Durgun, eylemsizlikle itham edilerek, öldürülmüştür.

Başbağlar katliamını PKK üstlendi mi?

Başbağlar Katliamı, 5 Temmuz 1993’te, Erzincan ilinin Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde PKK tarafından 33 sivilin öldürülüp köyün ateşe verildiği katliam.

Basbaglari kim yaptı?

Erzincan’ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde, 5 Temmuz 1993’te terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen saldırıda 33 kişi katledildi. Aradan geçen 28 yıla rağmen hayatını kaybedenlerin acısı hiç dinmedi.

Doktor lakaplı terörist kimdir?

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) 2012’de 8 askerin şehit olduğu Hakkari-Dağlıca’daki saldırıya katıldığı belirlenen ‘Doktor Rodi’ kod adlı PKK’lı terörist Özcan Yıldız’ı, Irak’ın kuzeyindeki Gara’da düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirdi.

Başbağlarda kaç kişi öldü?

Erzincan’ın Başbağlar Köyü’nde, 5 Temmuz 1993’te PKK’lı teröristler tarafından katledilen 33 kişi, olayın 28’nci yıldönümünde düzenlenen törenle anıldı.

1963 te Erzincan’da hangi katliam oldu?

Erzincan‘ın Kemaliye ilçesinde, 28 yıl önce 33 sivilin teröristlerce katledildiği ve terör örgütü PKK’nın en büyük sivil katliamlarından olan Başbağlar Katliamı’nın acısı dinmiyor.

1963 Erzincan’da ne katliamı oldu?

Erzincan‘ın Kemaliye ilçesinde, 28 yıl önce 33 sivilin teröristlerce katledildiği ve terör örgütü PKK’nın en büyük sivil katliamlarından olan Başbağlar Katliamı‘nın acısı dinmiyor.

PKK ne zaman ortaya çıktı?

1978, Lice, TürkiyePKK / Kuruluş tarihi

Fehman Hüseyin aslen nereli?

Al-Malikiyah, SuriyeFehman Hüseyin / Doğum yeriEl-Malikiye, Suriye’nin kuzeydoğusunda yer alan bir kasabadır. İdari olarak Haseke Valiliği’ne bağlıdır. Kasaba, Türkiye, Irak ve Suriye arasındaki üçlü sınır noktasını çizen Dicle nehrinin yaklaşık 20 km batısında yer almaktadır. Kasabada Kürtler, Süryaniler, Araplar ve Ermeniler yaşamaktadır. Vikipedi

PKK ilk kim kurdu?

Abdullah ÖcalanPKK / Kurucusu

1964 Erzincan’da ne oldu?

2 Temmuz’da Sivas’ta Pir Sultan Abdal’ı anma etkinlikleri için kente gidenleri hedef alan saldırıdan üç gün sonra, Erzincan‘ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyüne silahlı bir grup tarafından bir baskın düzenlendi. Baskında 33 kişi hayatını kaybetti, köy ateşe verildi.

Kemaliye Alevi mi?

Türk nüfusunun %25 ile 30 arası Türk Alevileridir. … Kemaliye ilçesi ise Sünni Türk nüfusunun ağırlıklı olduğu bir ilçedir. Merkezde ve köylerde Sünni Türk nüfusu ağırlıktadır. Türk-Türkmen ağırlığı olan ilçede Türkmen Alevi nüfusu genelde köylerde yaşamaktadır.

Kemaliye Erzincan Alevi mi?

Erzincan‘da Türkmen-alevi nüfusunun bulunduğu tek ilçe Kemah, Refahiye ve Kemaliye dir. bu ilçelerde toplamda yaklaşık 15 köy kadar Türkmen – Alevi nüfusu mevcuttur. … Refahiye , İliç ve Kemaliye‘de Kurmanc grubundan Kürt Aleviler Çoğunluktur. yinede tüm ilçelerde zaza (kırmanc) ve kurmanc Alevi Kürt nüfusu mevcuttur.

PKK ne zaman neden kuruldu?

Kürdistan İşçi Partisi (PKK), Abdullah Öcalan tarafından 1974 yılında kurulmuştur. Bağımsız bir Kürt devleti kurma amacını güder. Aralarında Avrupa Birliği, ABD, NATO, Türkiye, Suriye, Irak, İran gibi ülkelerin de bulunduğu birçok devlet tarafından terör örgütü olarak kabul edilmektedir.