NB kısaltması ne demek?

NB açılımı nedir?

KısaltmaDüzenle [1] NB: Do not write below this line. Not: Bu satırın altına yazma(yın).

NB ne demek Ekşi?

html’de non braking space manasina gelen $ey. temel olarak klavyede bastigimiz space olayinin html friendly halidir.

NB ne demek kimya?

Niyobyum, sembolü Nb, atom numarası 41 olan kimyasal elementtir.

SV neyin kısaltması?

denizcilik jargonunda “sailing vessel” yelkenli tekne kısaltmasıdır. çağrı yaparken tekne adından önce kullanılır.

NP ingilizce ne demek?

NP kelime açılımı bakımından no problem seklindedir. Sosyal medyada bazı uygulamak bununla ilgili emoji çıkarmıştır. Kullanımı bu kadar çok olmasına rağmen anlamının no problem olduğu pek bilinmez. Fakat no problem demek için NP kullanılır.

Tıpta KC ne demek?

Karaciğer kanserleri, organın kendi dokusundan çıkan kötü huylu tümörlerdir.

Opel Astra 1.6 NB ne demek?

NB ne anlama geliyor. not back yani sedan. not back yani sedan. … nb sedan demek gl de donanım sewiesi cd cdx filan gibi.

Nb çatışması ne demek?

Gerileyici ses benzeşmesi (Dudak ünsüzlerinin benzeşmesi/n-b çatışması) Gerileyici ses benzeşmesi (dudak ünsüzlerinin uyumu), bir dudak ünsüzü olan b’nin kendinden önceki n damak ünsüzünü m dudak ünsüzüne dönüştürmesi olayıdır. Genellikle Farsça sözcüklerde görülür.

SW ne anlama gelir?

SW, South west (Güneybatı) Batı ile güneyin tam arasına verilen isimdir. SW, Station wagon (staeyşın vagon) çatısı arabanın arka ucuna kadar uzayan, 3-5 kapılı, taşıma kapasitesi yüksek olan otomobil türüdür. SW, yukarıda kelimelerinin kısaltması olarak kullanılmaktadır.

Latince est ne demek?

Id est (i.e.) Latince “yani” ya da “diğer bir deyişle” anlamında kullanılan bir terimdir. “Örneğin” anlamında kullanılan exempli gratia ile sıkça karıştırılır.

BRUH moment ne?

Online oyunlarda ve sosyal medyada sıkça kullanılan bruh moment kalıbı “Utanç verici an, rezil durum” manasında kullanılır. Beğenilmeyen, küçümsenen hareketleri eleştirmek için, iğneleme ve hakaret maksadıyla kullanılır. Ayrıca klişeleşmiş içerikler barındıran paylaşımlar için de “bruh moment” yorumu yapılır.

Nope ne zaman kullanılır?

Nope kelimesi cümle içerisinde olumsuzluk anlamı vermektedir. Nope kelimesi genellikle bazı kelimeler ile birlikte kullanılır. – Ali sent Fatma’s letter back unopened: Ali Fatma’nın mektubunu açılmamış olarak geri gönderdi.

RR ne demek Tıpta?

Tıbbi araştırmalarda risk kavramı bize bir etkene maruz kalanlar arasında araştırılan olayın ne sıklıkla olduğu gösterir. Örneğin A ilacını alan 1000 hastayı düşünelim, bunlardan 120 tanesinde 3 haftalık A ilacı kullanımı esnasında baş dönmesi şikâyeti olduğunu tespit ettik.

AOM teşhisi nedir?

Akut otitis media (AOM), kulak zarı arkasındaki orta kulak boşluğunun iltihabıdır. Her yaşta görülebilir olmasına karşın çocukluk çağının üst solunum yolu enfeksiyonlarından sonra en sık görülen hastalığıdır. Sıklıkla 3 ay ile 3 yaş arasında gözlenmektedir.

NB kasa ne demek?

Araçlarda notchback dendiği zaman ise ön cam ile arka camın birbirlerine olan açısının V şeklini andırdığı modellerdir. Insignianın ön ve arka camının eğimi birbirine benzediğinden bu ifadeyle adlandırmayı uygun bulmuşlar.