Jandarma Fakültesi nedir?

Jandarma Akademisi kaç yıl?

İlk yılı İngilizce Hazırlık Sınıfı olmak üzere toplam 5 yıl lisans düzeyinde eğitim verilmektedir.

JSGA hangi bölümler var?

Jandarma ve Sahil Güvenlik Fakültesi Dekanlığı; Güvenlik Bilimleri, Hukuk Bilimleri, Sosyal Bilimler, Deniz ve Denizcilik Bilimleri, Beden Eğitimi Bölüm Başkanlıkları ve ihtiyaç halinde açılmasına karar verilen diğer bölüm başkanlıkları ile biri idari faaliyetlerden , biri öğrenci işlerinden sorumlu iki dekan …

JSGA kimler başvurabilir?

Lise veya lise dengi meslek okulu mezunları veya kayıt tarihine kadar mezun olabilecek durumda olanlar ile denkliği Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanmak kaydıyla yabancı ülke lise mezunu olanlar müracaat edebilecektir.

JSGA bitince ne olur?

Jandarma ve Sahil Güvenlik Fakültesi’nden mezun olan subaylara; sağlık, lojman ve askeri sosyal tesislerden faydalanma, OYAK üyeliği gibi birçok sosyal imkânla birlikte, görevlerinde başarılı olan subaylara yurt içinde ve dışında lisansüstü eğitim alma, çeşitli kurslara katılma ve geçici/daimi görevlere atanma …

Jandarma eğitimi kaç ay?

Uzman erbaşlar 2019 yılından itibaren 24 hafta (6 ay) süre ile (askerliğini yapan-yapmayan) Yenifoça, Kırkağaç, Safranbolu, Kastamonu ve Seferihisar’da yetiştirilmektedir.

JSGA ne kadar maaş alıyor?

2021 yılı jandarma astsubay maaşları 6 bin 800 TL civarındadır fakat göreve bu ücret görev süresine göre değişkenlik gösterir. Göreve yeni başlayan astsubayın maaşı 5 bin 500 TL civarında belirlenirken, kıdemli astsubayların maaşları 2021 ise 7 bin TL’ye kadar yükselir.

JSGA hangi puan türü?

Jandarma ve Sahil Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesi (JSGA) 2021 TYT ve AYT puanıyla 200 erkek öğrenci alacak. Jandarma ve Sahil Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesine Temel Yeterlilik Testinden (TYT) 150 veya üzerinde puan almak kaydıyla 200 erkek öğrenci alınacak.

JSGA hangi illerde var?

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi; halen Beytepe Yerleşkesi (Şehit Korgeneral İsmail Selen Kışlası) ve Şehit Tuğgeneral Bahtiyar AYDIN Kışlasında (Hirfanlı) ve Jandarma Astsubay meslek Yüksek Okulu (Bursa/Işıklar) olmak üzere üç farklı yerde faaliyet göstermektedir.

JSGA hangi sınavla alıyor?

Jandarma ve Sahil Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesi (JSGA) 2021 TYT ve AYT puanıyla 200 erkek öğrenci alacak. Jandarma ve Sahil Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesine Temel Yeterlilik Testinden (TYT) 150 veya üzerinde puan almak kaydıyla 200 erkek öğrenci alınacak.

JSGA kaç puan?

JSGA YKS PUANI Temel Yeterlilik Testinden (TYT) 150 veya üzerinde puan almak, Alan Yeterlilik Testi’nden (AYT);

JSGA kaç net?

Jandarma ve Sahil Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesine Temel Yeterlilik Testinden (TYT) 150 veya üzerinde puan almak kaydıyla 200 erkek öğrenci alınacak. Ayrıca, AYT testinde EA puan türünde en 250 bininci, SAY’da en 10 bininci, SÖZ’de en az 50 bininci sırada yer alan adayın puanına sahip olmak şartı aranıyor.

JSGA ne iş yapar?

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi (JSGA), Jandarma ve Sahil Güvenlik Teşkilatlarının subay, astsubay ve diğer personel ihtiyacını karşılamak, ön lisans, lisans ve lisansüstü eğitim-öğretim, bilimsel araştırma, yayın yapmak üzere, bünyesinde fakülte, enstitü, astsubay meslek yüksekokulları, eğitim ve araştırma …

Jandarma eğitimde para alıyor mu?

Genel olarak uzman erbaş ve uzman çavuş eğitimleri yaklaşık olarak 4 ila 6 ay arasında bir süre kadar sürmektedir. Sorumuzun cevabına gelecek olursak da, uzman çavuş adayları uzman çavuş eğitimi esnasında maaş almaktadırlar.

Jandarma eğitiminde telefon serbest mi?

AKILLI TELEFON ŞARTI Kışlada kullanılacak telefonların rehberleri de sınırlı olacak. Sim kartlarıyla erbaş ve erler, 5’i cep telefonu olmak üzere 7 telefon numarasına ulaşabilecek. Erbaş ve erlerin kışlada kullanacakları telefonların “akıllı telefon” olmasına da izin verilmeyecek.

Jandarma Sahil Güvenlik ne kadar maaş alır?

2021 yılında yeni görev almış uzman çavuş maaşları 4500 – 5000 TL arasındaydı. Doğu ya da güneydoğu bölgesinde görev yapan uzman çavuş maaşları ise 6500 – 8000 TL arasıydı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görev yapan en düşük uzman çavuş maaşı 3100 TL civarında iken, en yüksek uzman çavuş maaşı 8400 TL civarındaydı.