Terörist Nazlı Taşpınar nereli?

PKK nerede yaşıyor?

İdeolojisi ve amacı Abdullah Öcalan, PKK‘yı “Kürt proleter devrimci hareketi” ve “ulusal kurtuluş mücadelesi” olarak tanımlamıştır. PKK, Türkiye’nin doğu ve güneydoğusu, Irak’ın kuzeyi, Suriye’nin kuzeydoğusu ve İran’ın kuzeybatısını kapsayan bölgede devlet kurmayı amaçlamaktadır.

Nazli Taspinar kimdir?

NAZLI TAŞPINAR KİMDİR? Nazlı Taşpınar, örgüte 1994 yılında katılması akabinde Abdullah Öcalan’dan bizzat eğitim aldı. Eğitimi sonrasında örgüt içerisinde çeşitli yönetim kademelerinde yer alarak ülkemize karşı gerçekleştirilen terör eylemlerini yönetti, özellikle kadın teröristlerin yetiştirilmesinde önemli rol oynadı.

Murat Karayılan aslen nereli?

Birecik, TürkiyeMurat Karayılan / Doğum yeriBirecik, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin Orta Fırat bölümünde Şanlıurfa iline bağlı 96.000 nüfuslu bir ilçe merkezidir. Fırat ırmağının eskiden sadece doğu kıyısındayken son yıllarda her iki kıyısı üzerinde, deniz seviyesinden 450 metre yükseklikte kurulmuştur.
Birecik Şanlıurfa’ya 83, Gaziantep’e 63 km uzaklıktadır. Vikipedi

Bozan Tekin kim?

Teröristin Gara Kampı sorumlusu Bozan Tekin kod adlı Mehmet Tören olabileceği belirtiliyor. Bozan Tekin kod adlı Mehmet Tören’in Suriye ile Kandil arasındaki irtibattan sorumlu KCK-PKK yöneticisi olduğu ifade ediliyor.

PKK gücü ne kadar?

Bunlardan bin 318’i güvenlik güçlerinden oluşuyor. Bunlar arasında 897 asker, 302 polis ve 119 korucu bulunuyor. El yapımı patlayıcı (EYP) saldırıları sonucu 535 güvenlik gücü mensubu hayatını kaybetti. PKK‘li keskin nişancıların ateş açması sonucu 46, bomba veya roket sonucu 94 güvenlik gücü mensubu yaşamını yitirdi.

Şu ana kadar kaç PKK’lı Öldürüldü?

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yayınlanan resmî kayıtlara göre; 1984-2008 yılları arasında 14,000 PKK üyesi tutuklanmış, 32,000 PKK üyesi ise öldürülmüştür. Ölen asker sayısı 6,482, ölen sivil sayısı ise 5,560’dır.

Karadenizli PKK lideri kimdir?

Murat Karayılan (d. 1954, Birecik), PKK lideri.

PKK şu an kim yönetiyor?

Murat Karayılan (d. 5 Haziran 1954; Birecik, Şanlıurfa), PKK kurucularından ve KCK Yürütme Konseyi üyesi. Günümüzde PKK‘nın silahlı kanadı olan Halk Savunma Güçleri’nin (HPG) liderliğini yapmaktadır.

PKK yüzünden kaç kişi öldü?

Kayıplar. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yayınlanan resmî kayıtlara göre; 1984-2008 yılları arasında 14,000 PKK üyesi tutuklanmış, 32,000 PKK üyesi ise öldürülmüştür. Ölen asker sayısı 6,482, ölen sivil sayısı ise 5,560’dır.

YPG terör listesinde mi?

Türkiye YPG‘yi PYD ile birlikte terör örgütü olarak kabul etmektedir. YPG ayrıca Katar’ın terör örgütleri listesinde yer almaktadır.

PKK nasıl okunur?

“Türk Dil Kurumu (TDK) PKK kısaltmasının ‘PeKaKa’ yerine ‘PeKeKe’ şeklinde okunması gerektiğini duyurdu. Açıklamada ‘K’ harfinin ‘ka’ değil, ‘ke’ biçiminde okunduğuna dikkat çekildi.”

Deaş ne demek?

“Irak-Şam İslam Devleti’ için Türkçe yazışmalarda bundan böyle ‘DEAŞ‘ (açılımı: Devlet’ül Irak ve’ş Şam) kısaltmasının kullanılması, yazışmalarda açılımın kullanılmasından imtina edilmesi, İngilizce yazışmalarda ise ‘DEASH’ kısaltmasına yer verilmesi Makam tarafından uygun görülmüştür.”

Şu ana kadar kaç terörist etkisiz hale getirildi?

Böylece Barış Pınarı ve Fırat Kalkanı bölgelerinde toplam 43 terörist etkisiz hâle getirilmiş oldu” açıklamasını yaptı. El Bab’da en az 9 sivili katleden terör örgütü PKK/YPG’den misliyle hesap soruldu!

2020 yılında kaç şehidimiz var?

Konuyu biraz daha açtığımızda, AKP döneminde 2016 yılı dışında en fazla şehit verdiğimiz de yine bu yıldır. Bakın, bu yılın 21 Aralık tarihine kadar 196 asker, 48 polis, 26 korucu olmak üzere 270 şehidimiz oldu.

YPG lideri kim?

2003 yılında Kürtler tarafından Suriye’nin kuzeyinde kurulmuş bir siyasi partidir. Günümüzde hala faaliyet göstermektedir. Lideri Salih Müslim’dir. Askeri kolu yaklaşık 65,000 kişiden oluşan Halk Koruma Birlikleri’dir (YPG).