PKK dini inancı nedir?

PKK ne için savaşıyor?

Abdullah Öcalan, PKK‘yı “Kürt proleter devrimci hareketi” ve “ulusal kurtuluş mücadelesi” olarak tanımlamıştır. PKK, Türkiye’nin doğu ve güneydoğusu, Irak’ın kuzeyi, Suriye’nin kuzeydoğusu ve İran’ın kuzeybatısını kapsayan bölgede devlet kurmayı amaçlamaktadır.

Peşmerge ve PKK aynı mı?

Peşmerge, ölümün önünde gidenler, ölümüne anlamındadır.), Barzani liderliğindeki Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ne bağlı silahlı Kürt güçlerine verilen isimdir. 1920’lerde Kuzey Irak’ta özgür Kürt devleti hedefine ulaşmak için ilk kez tarih sayfasında ortaya çıkmış bağımsızlıkçı Kürt hareketinin silahlı bir birimidir.

Terorist dini nedir?

İslamcı terörizm, Müslümanlar tarafından çeşitli siyasi veya dinî amaçlara ulaşmak için uygulanan bir çeşit dinî terörizm. İslamcı terörizm; Orta Doğu, Afrika, Avrupa, Güney Asya ve 1970’ten beri Hindistan, Güneydoğu Asya ve Amerika Birleşik Devletleri’nde de yer almaktadır.

PKK siyasi parti mi?

Kürdistan İşçi Partisi PKK, bir Kürt Siyasi Partisidir ve Kürtlerin çoğunlukta bulunduğu sahaları kapsayan Türkiye’nin Güneydoğusu ile Irak’ın Kuzeyindeki bölgede bağımsız bir Kürt devleti kurma gayesi gütmektedir.

PKK ile mücadelede kaç asker öldü?

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yayınlanan resmî kayıtlara göre; 1984-2008 yılları arasında 14,000 PKK üyesi tutuklanmış, 32,000 PKK üyesi ise öldürülmüştür. Ölen asker sayısı 6,482, ölen sivil sayısı ise 5,560’dır.

PKK gücü ne kadar?

Bunlardan bin 318’i güvenlik güçlerinden oluşuyor. Bunlar arasında 897 asker, 302 polis ve 119 korucu bulunuyor. El yapımı patlayıcı (EYP) saldırıları sonucu 535 güvenlik gücü mensubu hayatını kaybetti. PKK‘li keskin nişancıların ateş açması sonucu 46, bomba veya roket sonucu 94 güvenlik gücü mensubu yaşamını yitirdi.

Peşmerge terör örgütü mu?

Terör örgütü, 5 Haziran Cumartesi günü de Duhok’un Amedi ilçesinde Peşmerge güçlerine pusu kurmuştu. Peşmerge Bakanlığı, saldırı sonucu 5 Peşmerge‘nin öldüğünü, 7’sinin yaralandığını açıklamıştı.

PKK şimdiye kadar kaç asker öldürdü?

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yayınlanan resmî kayıtlara göre; 1984-2008 yılları arasında 14,000 PKK üyesi tutuklanmış, 32,000 PKK üyesi ise öldürülmüştür. Ölen asker sayısı 6,482, ölen sivil sayısı ise 5,560’dır.

Islami terör var mıdır?

İslâm dîni terör, şiddet, yersiz, ve lüzumsuz savaşların tamamen karşısmdadır. Binimi için şiddet, terör ve öldürmeyi yasaklamış: sevgiyi, saygıyı ve insanlığı barış içinde yaşatmayı emretmiştir. Bu sebeple İslâm; sevgi, barış ve huzur dînidir.

Dinî motifli terörizm ne demek?

Kısaca dinî motifli terörün, dinin terörü desteklemesi veya beslemesinden ziyade, bir dine mensup kişi veya grupların yaptıkları zulme meşruiyet kazandırmak için dini kullanmalarının bir sonucu olarak ortaya çıktığı söylenebilir.

Parti cephe nedir?

DHKP-C (Devrimci Halk Kurtuluş Partisi/Cephesi) bir terör örgütüdür. DHKP-C Türkiye’nin yanısıra, AB ve ABD tarafından da terör örgütü olarak kabul edilmektedir.

Deaş açılımı ne demek?

“Irak-Şam İslam Devleti’ için Türkçe yazışmalarda bundan böyle ‘DEAŞ‘ (açılımı: Devlet’ül Irak ve’ş Şam) kısaltmasının kullanılması, yazışmalarda açılımın kullanılmasından imtina edilmesi, İngilizce yazışmalarda ise ‘DEASH’ kısaltmasına yer verilmesi Makam tarafından uygun görülmüştür.”

Bu zamana kadar kaç PKK’lı öldü?

Kayıplar. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yayınlanan resmî kayıtlara göre; 1984-2008 yılları arasında 14,000 PKK üyesi tutuklanmış, 32,000 PKK üyesi ise öldürülmüştür. Ölen asker sayısı 6,482, ölen sivil sayısı ise 5,560’dır.

PKK kaç tane öğretmen öldürdü?

Eli kanlı teröristlerce aynı gün 6 öğretmen şehit edildi Tunceli’nin Mazgirt ilçesinde terör örgütü üyeleri, 11 Eylül 1994’te 6 öğretmeni şehit etti. Öğretmenler Rüstem Şen, Metin Kaynar, Ali İhsan Çetinkaya, Mustafa Karınca, Buminhan Temizkan ve Vedat İnan, okul lojmanında şehit edildi.

PKK nasıl okunur?

“Türk Dil Kurumu (TDK) PKK kısaltmasının ‘PeKaKa’ yerine ‘PeKeKe’ şeklinde okunması gerektiğini duyurdu. Açıklamada ‘K’ harfinin ‘ka’ değil, ‘ke’ biçiminde okunduğuna dikkat çekildi.”