OMÜ yüksek lisans başvuru nasıl yapılır?

Yüksek lisans başvurusu nasıl yapılır?

YÜKSEK LİSANS BAŞVURU ŞARTLARI Yüksek lisans programına başvurabilmek için adayların, lisans diplomasına ve başvurduğu puan türünde yükseköğretim kurumu senatosu tarafından belirlenecek 55 puandan az olmamak üzere Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) puanına sahip olmaları gerekir.

OMÜ yüksek lisans kaç dönem?

Bu durumda tezsiz yüksek lisans programında alınan dersler enstitü yönetim kurulu kararıyla tezli yüksek lisans programındaki derslerin yerine sayılır. MADDE 29 – (1) Tezsiz yüksek lisans programını tamamlama süresi asgari üç yarıyıl, azami altı yarıyıldır.

Yüksek lisans yapmak için ne gerekir?

Yüksek Lisans Başvuru Şartları Nelerdir?

  • ALES Sonuç Belgesi.
  • Lisans Diploması
  • kopya.
  • Özgeçmiş
  • Fotoğraf.
  • Yabanci Dil Yeterliliği.
  • Tavsiye Mektubu (Referans Mektubu)
  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi.

OMÜ tez önerisi ne zaman verilir?

Tezli Yüksek Lisans öğrencisi için Tez Konusu önerisi en geç 2. Yarıyıl sonuna kadar; • Doktora öğrencisi için Tez Konusu önerisi yeterlik sınavında başarılı olduktan sonra en geç 1 ay içinde Enstitüye gönderilir.

Yüksek lisans başvuruları yılda kaç kez yapılır?

Yüksek lisans başvuruları sene içerisinde Güz ve Bahar dönemlerinde olmak üzere iki defa yapılmaktadır: Başvuru tarihleri okula göre çok farklılık göstermekle birlikte genel olarak bahar dönemi başvuruları Ocak, Şubat aylarında güz dönemi başvuruları Ağustos, Eylül aylarında yapılmaktadır.

Ücretsiz yüksek lisans var mı?

Devlet üniversitelerinde tezli yüksek lisans hakkı kazandıysanız, ücretsiz öğrenime devam edersiniz. Vakıf üniversiteleri ve tezsiz yüksek lisans ise ücretlidir.

Yüksek lisansa yılda kaç kez başvurulabilir?

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILIR? Kontenjanlar üniversitelerin kendi internet sitelerinde güz ve bahar dönemi olmak üzere yılda 2 defa ilan ediliyor. Başvuru şartlarını sağlayan aday üniversitelere bireysel ya da internet yoluyla bizzat başvuruda bulunuyor.

Yüksek lisanstan mezun olmak için kaç kredi?

Seminer dersi ve tez çalışması kredisiz olup başarılı veya başarısız olarak değerlendirilir. Tezli yüksek lisans programı bir eğitim-öğretim dönemi 60 AKTS kredisinden az olmamak koşuluyla seminer dersi dahil en az sekiz ders ve tez çalışması olmak üzere toplam en az 120 AKTS kredisinden oluşur.

Yüksek lisans not ortalaması kaç olmalı?

Yüksek lisans not ortalaması şartı üniversiteye göre değişiklik göstermekle birlikte, en azından 4.00 üzerinden 2.00 olmalıdır. Yüksek lisans eğitimine kabul edilebilmek için, lisans mezuniyet puanının 4.00 üzerinden en az 2.00 olması gerekir.

Yüksek lisans yapmak ücretli mi?

Devlet üniversitelerinde tezli yüksek lisans hakkı kazandıysanız, ücretsiz öğrenime devam edersiniz. Vakıf üniversiteleri ve tezsiz yüksek lisans ise ücretlidir.

Tez önerisi en geç ne zaman verilir?

Yüksek Lisans Programlarında tez konusu danışman atandıktan sonra üç ay içinde, Doktora Programlarında ise tez önerisi yeterlilik sınavından sonra altı ay içinde bildirilmelidir.

Tez öneri formu nasıl doldurulur?

Tez önerisi nasıl hazırlanır yazısında başlık sayfası önemlidir. Başlık Sayfası tez önerinizin okuyucu kitlesi için ilk izlenimi sağlar. Başlık tam ve araştırmanın odak noktası olmalıdır. Başlığın önerilen araştırmanın içeriği ve anahtar düşünceler hakkında bir fikir veriyor olduğundan emin olun.

Yüksek lisansa 2 dönem başlanır mı?

Yüksek lisans başvuruları güz ve bahar dönemi olmak üzere sene içerisinde iki defa yapılmakdatır. Ara dönemde mezun olmanız durumunda da yüksek lisans başvurunuzu yapıp eğitime başlama şansınız vardır.

Ikinci kez yüksek lisans yapılır mı?

Bunlardan birisi de aynı anda lisansüstü eğitim yapılmasının engellenmesi oldu. Söz konusu yönetmeliğin 35 inci maddesinin 6 ncı fıkrasında; “Tezsiz yüksek lisans programları hariç, aynı anda birden fazla lisansüstü programa kayıt yaptırılamaz ve devam edilemez.” hükmü yer almıştır.

Devlet üniversiteleri yüksek lisans ücretli mı?

Devlet Üniversiteleri Tezli program ücret alınmamaktadır. Tezsiz programda yukarıdaki ücretler geçerlidir. Vakıf üniversitelerinde özel öğrenci olarak kabul gören lisans mezunu adaylar herhangi bir indirimden yararlanamazlar ve üniversite türü fark etmeksizin öğrenci statüsü alamazlar.