PKK amaci nedir?

PKK gücü ne kadar?

Bunlardan bin 318’i güvenlik güçlerinden oluşuyor. Bunlar arasında 897 asker, 302 polis ve 119 korucu bulunuyor. El yapımı patlayıcı (EYP) saldırıları sonucu 535 güvenlik gücü mensubu hayatını kaybetti. PKK‘li keskin nişancıların ateş açması sonucu 46, bomba veya roket sonucu 94 güvenlik gücü mensubu yaşamını yitirdi.

PKK ideolojik görüşü nedir?

İdeolojisi ve amacı PKK‘nın ideolojik yapısı Marksizm-Leninizm, Maoculuk, Kürt milliyetçiliği, Apoculuk ve demokratik konfederalizm’dir. Abdullah Öcalan, PKK‘yı “Kürt proleter devrimci hareketi” ve “ulusal kurtuluş mücadelesi” olarak tanımlamıştır.

PKK dini inancı nedir?

Çünkü PKK Terör Örgütü’nün dayandığı inanış sistemi Zerdüştlük. Zerdüştlüğü el üstünde tutma çabaları da bundan. PKK‘lı teröristlerin yuvalandıkları Kandil’de Zerdüşt ayinleri düzenledikleri boy boy manşetlere taşınmıştı.

Ne kadar peşmerge var?

2015 yılı itibarıyla 35 bin Kürt askerin yanı sıra Irak ordusundan ve güvenlik güçlerinden ayrı olarak 80 ile 300 bin arasında Peşmerge bulunmaktadır.

PKK nasıl okunur?

“Türk Dil Kurumu (TDK) PKK kısaltmasının ‘PeKaKa’ yerine ‘PeKeKe’ şeklinde okunması gerektiğini duyurdu. Açıklamada ‘K’ harfinin ‘ka’ değil, ‘ke’ biçiminde okunduğuna dikkat çekildi.”

Deaş ne demek?

“Irak-Şam İslam Devleti’ için Türkçe yazışmalarda bundan böyle ‘DEAŞ‘ (açılımı: Devlet’ül Irak ve’ş Şam) kısaltmasının kullanılması, yazışmalarda açılımın kullanılmasından imtina edilmesi, İngilizce yazışmalarda ise ‘DEASH’ kısaltmasına yer verilmesi Makam tarafından uygun görülmüştür.”

PKK bayrağı nasıl oluştu?

Kırmızı, beyaz ve yeşil şeritlerden oluşmaktadır. Bayrağın beyaz şeridinde koyu sarımsı renkle toplam 21 saçaklı güneş bulunmaktadır. Kürdistan bayrağı (Kürtçe: Alaya Kurdistanê ya da Ala Rengîn), Kürdistan’ı temsil eden bayrak. Irak Cumhuriyeti’ne bağlı Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin bayrağı olarak kullanılmaktadır.

Kürtler neden dağa çıkıyor?

Yüzde 62’lik kesim için dağa çıkışta bir yakınının ölmüş olması etkili. Araştırmaya katılanların üçte ikisinden fazlası, akraba ve arkadaş desteğiyle örgüte katılım olduğunu teyit ediyor. Terör örgütü PKK, baskıyı artırdığında halk üzerindeki otoritesini daha da sağlamlaştırıyor.

Deaş açılımı ne demek?

“Irak-Şam İslam Devleti’ için Türkçe yazışmalarda bundan böyle ‘DEAŞ‘ (açılımı: Devlet’ül Irak ve’ş Şam) kısaltmasının kullanılması, yazışmalarda açılımın kullanılmasından imtina edilmesi, İngilizce yazışmalarda ise ‘DEASH’ kısaltmasına yer verilmesi Makam tarafından uygun görülmüştür.”

PKK ile mücadelede kaç asker öldü?

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yayınlanan resmî kayıtlara göre; 1984-2008 yılları arasında 14,000 PKK üyesi tutuklanmış, 32,000 PKK üyesi ise öldürülmüştür. Ölen asker sayısı 6,482, ölen sivil sayısı ise 5,560’dır.

Türkiye’nin askeri gücü ne kadar?

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Türkiye‘yi karadan, denizden ve havadan gelebilecek her türlü saldırıya karşı korumakla görevli olan askerî kuvvet….

Türk Silahlı Kuvvetleri
Etkin personel sayısı 437.000
Rezerve personel sayısı 380.000

Dünyada kaç milyon Kürt var?

Bazı tahminlerse yaklaşık 5,2 milyon civarındadır.

Türk Dil Kurumu k nasıl okunur?

TDK Başkanı Prof. Dr. Şükrü Haluk Akalın: İmla bir gelenektir. Alfabemizdeki ‘k’ harfinin adı ve okunuşu kılavuzda ‘ke’ olarak belirlenmiştir.

PKK nasil yazilir?

PKK‘nin Çevirisi Kürdistan İşçi Partisi olarak çevrilmiş ama doğrusu Kürdistan İşçileri Partisi olmalıdır.

IŞİD ve DAEŞ aynı mı?

Batı ülkelerinde ISIS, ISIL, Daesh, Deash gibi kısaltmalarla bilinen Türkiye’de ise Daeş veya Deaş şeklinde yanlış ifade edilen isimlerle anılan Daiş Terör Örgütü hakkında pek çok bilinmeyen var.