Safer ayında hangi dualar okunur?

Safer ayında hangi dualar okunmalı?

” ALLAHÜMME BARİK LENA Fİ ŞEHR-İ SAFER VAHTİM LENA BİSSAADETİ VEZZAFER.” Anlamı: “Allah’ım safer ayında bize bereket ver! Mutluluk ve Galibiyetle bitirmemizi nasip et.”

Safer ayı belalardan korunmak için neler yapılmalıdır?

Kamer aylarının ikincisi olan Safer ayında belalardan korunmak için günahlara tövbe etmeli, çokça istiğfar çekmeli, kaza namazı kılmalı. Ayrıca sadaka vermeli ve salavatlar ile meşgul almalıdır.

Safer ayında hergün okunacak dua hangisi?

Safer ayında her gün mutlaka 100 kere “LA HÂVLE VELÂ KUVVETE İLLA BİLLAHİL ALİYYİL AZİYM” denilmelidir. Günde 100 kere söyleyenden, en hafifi fakirlik olmak üzere 70 çeşit bela, musibet kaldırılır.

Safer ayında hangi zikirler çekilir?

“Yâ Ahkeme’l-Hâkimîn ve yâ Esrae’l-Hâsibîn ve yâ Ekrame me’mûlin ve ecvede mes’ûlin yâ Hayyu yâ Kayyûmu yâ Kadîmü yâ Ferdu yâ Vitru yâ Ehadu yâ Samedu yâ men lem yelid ve lem yûled ve lem yekun lehû küfüven ehad! Yâ Azîzu Yâ Vehhâbu Salla’llâhu alâ hayr-i halkıhî Muhammedin ve âlihî ve sahbihî ecma’în! Âmin!”

Safer ayı neden uğursuz sayılır?

Safer ayının uğursuz olduğu ve bu ayda bela ve musibetlerin çokça meydana geldiği şeklinde bir anlayış Cahiliye dönemine ait olup (Ebû Dâvûd, Tıb, 24), dinimizde yeri yoktur. Dolayısıyla böyle bir anlayış hurafedir. Bu ayın diğer aylardan hiçbir farkı yoktur.

Safer ayında halının altına para konulur mu?

Eylül’ün 18’inde başlayan bu ayda belaların geleceğine inanılır. Cahiliye dönemi Araplarından kalma bu inanış nedeniyle Safer ayında halının altına para koymanın sonra o parayı Safer ayının son çarşambası bir yere bağışlamanın kişiyi ve ailesini belalardan koruyacağına inanılır.

Safer ayı son çarşambası ne yapılır?

SAFER AYI SON ÇARŞAMBA NAMAZI VE DUASI Bu ayın son çarşamba gününde de iki rekat namaz kılınması; bu namazda her rekatta bir Fatiha ve on bir İhlas-ı Şerif okunması; namazdan sonra da on bir istiğfar ile, on bir salavat-ı şerîfe okunması tavsiye edilmiştir. Sadakanın bu aya özel bir konumu yoktur.

Safer ayında hangi sure okunur?

Safer ayına ait özel bir dua veya ibadet şekli yoktur. Hz. Peygamberin (s.a.s.) yaptığı günlük ibadet ve duaların bu ayda da yapılması uygun görülmüştür. 11 defa “Salat-i Müncine (Salaten Tüncina) duası okunur.

Safer ayının ilk çarşambası neler yapılır?

Safer ayının ilk çarşamba gecesi gece yarısından sonra yeryüzüne inecek belalardan Allah-u Te’ala’nın izniyle muhafaza olmak isteyen sabah namazından (imsaktan) önce 4 rekat nafile namaz kılar.

Islama göre Safer ayı uğursuz mudur?

Safer ayının uğursuz olduğu ve bu ayda bela ve musibetlerin çokça meydana geldiği şeklinde bir anlayış Cahiliye dönemine ait olup (Ebu Davud, Tıb, 24), dinimizde yeri yoktur. Dolayısıyla böyle bir anlayış hurafedir. Bu ayın diğer aylardan hiçbir farkı yoktur.

Safer ayında uğursuzluk var mıdır?

Bu ayın diğer aylardan hiçbir farkı yoktur. Hz. Peygamber (s.a.s.) böyle bir anlayışı reddetmiş ve “Safer ayında uğursuzluk yoktur” buyurmuştur (Buhari, Tıb, 19).

Safer ayı neden sıkıntılı?

Bu ayın bela ve musibet ayı olarak bilinmesinin sebebi şöyle olmalı. Hz Allah Ad kavmini şiddetli bir kasırga ile Safer ayının son çarşamba günü sekiz gün süren bir musibet göndererek cezalandırmış ve hepsini helak etmiştir. Ad kavmi ise kendilerinin helak olmasına sebep olan günahlar işlemiş ve cezayı hak etmişlerdir.

Safer ayında sadaka verilir mi?

Şöylede yapılması tavsiye edilir; Bir miktar sadakayı bu ayın ilk çarşamba günü evin biryerine konur, o sadaka için ayrılan para harcanmaz (rehin tut). Son çarşambası sadaka olarak ver. Safer ayı boyunca hergün 1 defa okunması güzel olur ama en azı ilk ve son çarşamba gece-günü 1 defa okumak güzel olur.

Safer ayının son çarşamba günü hangi tarihe geliyor?

Bu bilgiler ışığında safer ayının son çarşamba günü 6 Ekim 2021 tarihinde idrak edilecek.

Safer ayından sonra hangi ay gelir?

İslam alemi için önemli aylardan biri olan Rebiülevvel bu yıl 7 Ekim 2021 tarihinde başlayacak 5 Kasım 2021 tarihinde sona erecek. Hicri takvime göre Muharrem ve Safer‘in ardından gelen rebiülevvel ayında Mevlid Kandili de idrak ediliyor.