Safer ayının kaçıncı günüdür?

Safer ayı neden uğursuz sayılır?

Safer ayının uğursuz olduğu ve bu ayda bela ve musibetlerin çokça meydana geldiği şeklinde bir anlayış Cahiliye dönemine ait olup (Ebû Dâvûd, Tıb, 24), dinimizde yeri yoktur. Dolayısıyla böyle bir anlayış hurafedir. Bu ayın diğer aylardan hiçbir farkı yoktur.

Safer ayi ne vaxt bitir?

Diyanet 2021 dini günler takvimi ile safer ayının tarihi açıklandı. Takvime göre, safer ayı bu yıl 8 Eylül 2021 Çarşamba günü itibarıyla başlayacak olup, 6 Ekim’de sona erecek.

Bugün Safer ayının kaçıncı günü 2021?

8 Eylül Çarşamba 2021 Safer ayının başlangıcıdır. Safer ayı 8 Eylül’de başlayacak olup 6 Ekim’de ise bitecektir. Yani 6 Ekim günü Safer ayının son günüdür.

Safer ayı duası nedir?

SAFER AYI DUASI ” ALLAHÜMME BARİK LENA Fİ ŞEHR-İ SAFER VAHTİM LENA BİSSAADETİ VEZZAFER.” Anlamı: ”Allah’ım safer ayında bize bereket ver! Mutluluk ve Galibiyetle bitirmemizi nasip et..”

Islama göre Safer ayı uğursuz mudur?

Safer ayının uğursuz olduğu ve bu ayda bela ve musibetlerin çokça meydana geldiği şeklinde bir anlayış Cahiliye dönemine ait olup (Ebu Davud, Tıb, 24), dinimizde yeri yoktur. Dolayısıyla böyle bir anlayış hurafedir. Bu ayın diğer aylardan hiçbir farkı yoktur.

Safer ayında uğursuzluk var mıdır?

Bu ayın diğer aylardan hiçbir farkı yoktur. Hz. Peygamber (s.a.s.) böyle bir anlayışı reddetmiş ve “Safer ayında uğursuzluk yoktur” buyurmuştur (Buhari, Tıb, 19).

Safer ayında halının altına para konulur mu?

Eylül’ün 18’inde başlayan bu ayda belaların geleceğine inanılır. Cahiliye dönemi Araplarından kalma bu inanış nedeniyle Safer ayında halının altına para koymanın sonra o parayı Safer ayının son çarşambası bir yere bağışlamanın kişiyi ve ailesini belalardan koruyacağına inanılır.

Safer ayında ne yapılmaz?

Safer ayına has özel bir dua veya ibadet şekli yoktur. Hz. Peygamberin (s.a.s.) yaptığı günlük ibadet ve dualar, bu ayda da yapılır. Kamer aylarının ikincisi olan Safer ayında belalardan korunmak için günahlara tövbe etmeli, çokça istiğfar çekmeli, kaza namazı kılmalı.

Safer ayının son çarşambası ayın kaçı?

Safer ayı 6 Ekim Çarşamba günü sona erecek. Bu bilgiler ışığında safer ayının son çarşamba günü 6 Ekim 2021 tarihinde idrak edilecek.

Safer ayı kuranda geçiyor mu?

Safer ayının uğursuz olduğu ve bu ayda bela ve musibetlerin çokça meydana geldiği şeklinde bir anlayış Cahiliye dönemine ait olup (Ebû Dâvûd, Tıb, 24), dinimizde yeri yoktur. Dolayısıyla böyle bir anlayış hurafedir. Bu ayın diğer aylardan hiçbir farkı yoktur.

Safer ayı belalardan korunmak için neler yapılmalıdır?

Kamer aylarının ikincisi olan Safer ayında belalardan korunmak için günahlara tövbe etmeli, çokça istiğfar çekmeli, kaza namazı kılmalı. Ayrıca sadaka vermeli ve salavatlar ile meşgul almalıdır.

Safer ayında hangi zikirler çekilir?

“Yâ Ahkeme’l-Hâkimîn ve yâ Esrae’l-Hâsibîn ve yâ Ekrame me’mûlin ve ecvede mes’ûlin yâ Hayyu yâ Kayyûmu yâ Kadîmü yâ Ferdu yâ Vitru yâ Ehadu yâ Samedu yâ men lem yelid ve lem yûled ve lem yekun lehû küfüven ehad! Yâ Azîzu Yâ Vehhâbu Salla’llâhu alâ hayr-i halkıhî Muhammedin ve âlihî ve sahbihî ecma’în! Âmin!”

Safer ayında hangi olaylar olmuştur?

İslâm tarihinde safer ayında meydana gelen önemli olaylardan bazıları şunlardır: Resûl-i Ekrem ile Hz. Ebû Bekir’in hicret için yola çıkmaları ve Sevr mağarasına sığınmaları (1/622), Ebvâ (Veddân) Gazvesi (2/623), Recî’ ve Bi’rimaûne vak’aları (4/625), Hayber seferi (7/628), Hz.

Safer ayı neden bela ayı?

Safer ayı geçmişte bazı felaketlerin gerçekleştiği bir zaman dilimi olarak ta inanılmaktadır. Bu ayın bela ve musibet ayı olarak bilinmesinin sebebi şöyle olmalı. Hz Allah Ad kavmini şiddetli bir kasırga ile Safer ayının son çarşamba günü sekiz gün süren bir musibet göndererek cezalandırmış ve hepsini helak etmiştir.

Safer ayında sadaka verilir mi?

Şöylede yapılması tavsiye edilir; Bir miktar sadakayı bu ayın ilk çarşamba günü evin biryerine konur, o sadaka için ayrılan para harcanmaz (rehin tut). Son çarşambası sadaka olarak ver. Safer ayı boyunca hergün 1 defa okunması güzel olur ama en azı ilk ve son çarşamba gece-günü 1 defa okumak güzel olur.