Mersinde hangi balıklar çıkar?

Mersinde hangi balıklar var?

Mersin‘de kıyıdan avlar büyük ölçüde Surf Casting yapılarak olur. Sahilden oltalar uzak mesafeye atılarak Mırmır, Çupra, İsparoz gibi türlüce balık çekme hedeflenir. Ayrıca liman taraflarında Tüylü çapari, Beyaz Renk sahteler sayesinde Levrek ve Baracuda’da çekilebilir.

Mersinde hangi ayda hangi balık tutulur?

Haziran: Mercan, akya, kaya balığı, mersin, orkinos, orfoz, sardalya, bu ayda tüketilebilen gereken balıklardandır. Temmuz: Sardalya, çinekop, sarıağız, akya, orkinos, kaya balığı, trança, sinarit bu ayın en lezzetli balıklarıdır. İstavrit çok lezzetlidir.

Ağustos ayında Akdeniz’de hangi balık tutulur?

Barbun: Barbun ismiyle yaygınlaşan ancak tam adı Barbunya olan balık, sıcak ve ılık denizlerde, kıyıya yakın bölgelerde yaşar. Ege ve Akdeniz‘de avlanan barbunya balıklarının en lezzetli olduğu dönem Ağustos, Eylül ve Ekim aylarıdır. Çipura: Ege Bölgesi’ne has bir balık olan çipura, Karadeniz ve Akdeniz‘de de avlanır.

Lidaki nasıl bir balık?

Lidaki balığı simetrik vücut yapısıyla dikkat çeken bir balık olmaktadır. Kuvvetli bir çene yapısına sahip olan lidaki balıkları küçük kabukluları ve kendinden küçük olan balıkları yiyebilen etçil bir balık çeşidi olarak belirtilmektedir.

Mersinde balık avı nerede yapılır?

– Atatürk Parkı ve Kongre Merkezi, Lunapark, Marina, Pozcu sahili Mersin merkezde güzel meralardan sayılır. – Çeşmeli deresi ağzı, Erdemli sahili, Tömük’te akya ve levrek meralarıdır. – Tırtar Marina yazılı orkinos, baraküda, lüfer, kofana gibi spincilerin kovaladığı balıklar için güzel meradır.

Hangi balık ne zaman avlanır?

Birçok balığın aslında en ideal saatleri; sabah suyu için gün doğmadan 1 saat öncesinden, doğduktan bir saat sonrasına kadar iken; akşam suyu için gün batmadan, 1 saat öncesinden hava karardıktan 1 saat sonrasına kadardır.

Hangi havada balık olmaz?

Yağmur suyunun yıkanmış toprakla birlikte bir nehre veya başka bir su kütlesine girdiği yerlerde balıkların çok aktif olduğu fark edildi. Hava soğuksa ve zaman zaman yağmur yağarsa, başarılı balık avına güvenmemelisiniz.

Akdenizde hangi balıklar avlanır?

Akdeniz, muhteşem ve bereketli sulara sahip olan bir yerdir. Bu sularda; Sinarit balığı, Papağan balığı, Orfoz balığı, Levrek balığı, Barbunya balığı, Çipura balığı, Lüfer balığı ve Akya balığı gibi türler yaygın olarak bulunmaktadır.

Akdenizde balık ne zaman tutulur?

Tekir ile sıkça karıştırılan barbunya balığın en lezzetli dönemi, Temmuz – Ekim ayları arasıdır. Küçük sürüler halinde dolaşan Çipura Balığının çiftliklerde de üretimi yapılmaktadır. Etçil bir balık olan Çipura, kuvvetli çenesi sayesinde küçük kabukluları ve balıkları avlamakta zorlanmaz.

Lidaki kılçıklı mı?

Çok lezzetli bir balık olan lidaki Cipura balığının küçük boyu,lezzeti süper ama çocuklar açısından yemesi zor bir balık türü nedenine gelecek olursak çok kılçıklı büyüklerin yardımıyla yiyebilirler.Bütçemiz olduğu sürece haftada 2 veya 3 defa balık tüketmemiz gerekiyor.Bundan önceki tariflerimizi şöyle bir hatırlamaya …

Çipura küçüğüne ne denir?

LİDAKİ.

Kefal balığı hangi aylarda tutulur?

Yılın her mevsimi kefal avı yapmak mümkündür. Ancak denizden yumurtlamak için sığ sulara gelip yumurta bırakan kefal balıkları daha lezzetli olacağından Ağustos-Eylül aylarında kefal tutmak daha doğrudur.

Kıyıdan balık avı ne zaman başlar?

Rüzgar altı kıyılarda avlanma verimli olur. Saat 13-17 arası güneş tepede olduğu için su sıcak olur ve balık aktif olur. Yaz aylarında balık avı ise, saat 4.30-9 arası gün doğmadan önce gelen kuşluk vaktinde avcılık verimli olur. Saat 9-17 arası avcılık için kötü zaman.

Hangi havada hangi balık tutulur?

rüzgar yönü;gideceğiniz gün keşişleme ve gündoğusu esiyorsa balık verimi çok düşüktür balığa gidilmez, birde sürekli yön değiştiren rüzgar esişleride balık verimini çok düşürür balığa gidilmez, bu durumlara dikkat edilmesi gerekir,bu üç rüzgar yönü haricinde balığa rahatlıkla gidilebilinir,lodos,poyraz,karyel,yıldız , …

Hangi Ruzgarda daha çok balık olur?

rüzgar yönü;gideceğiniz gün keşişleme ve gündoğusu esiyorsa balık verimi çok düşüktür balığa gidilmez, birde sürekli yön değiştiren rüzgar esişleride balık verimini çok düşürür balığa gidilmez, bu durumlara dikkat edilmesi gerekir,bu üç rüzgar yönü haricinde balığa rahatlıkla gidilebilinir,lodos,poyraz,karyel,yıldız , …