Silifke nerede denize girilir?

Mersin’de en güzel deniz nerede?

Susanoğlu Plajı, Mersin plajları arasında en çok tercih edilenlerden. Silifke ilçesinde bulunan mavi bayraklı Susanoğlu Halk Plajı, Atakent Mahallesinde yer alıyor.

En güzel plaj nerede?

Ölüdeniz- Fethiye 2006 yılında dünyanın en güzel kumsalı seçilen Ölüdeniz’i ilk sıraya koymamak haksızlık olurdu. Ölüdeniz, adı gibi durgun bir göl niteliğindedir ancak yoğun kaynak su çıkışlarıyla sürekli olarak yenilenmektedir.

Erdemlide nerede denize girilir?

Erdemli’de kendinizi yabancı hissetmeyeceğiniz keyifli bir tatil geçireceğiniz konaklama seçeneklerini sizin için Erdemli otelleri fiyat sayfamızda listeledik.

  • Kızkalesi Plajı …
  • Ayaş Plajı …
  • Kocahasanlı Halk Plajı …
  • Limonlu Halk Plajı …
  • Tömük Halk Plajı …
  • Erdemli Beachleri. …
  • Altun Beach Cafe. …
  • Mavi Beyaz Butik Otel & Beach.

Mersin’de hangi aylarda denize girilir?

Turizmin en verimli dönemi olan temmuz, ağustos aylarında sahillerimiz ve otellerimiz hem yerli hem de gurbetçilerimizle doluyor. Bu yönden Mersin bölgesi turizmcileri sezondan umutlular.”

Mersinde deniz temiz mi?

Akdeniz’in denizini beğenmeyenler henüz Mersin‘de yüzmemiş olsalar gerek. Evet, Akdeniz bir Ege gibi koy zengini değil ama sıcacık denizi, kireçli beyaz kayaları ve 20 kilometreyi bulabilen plajları ve Türkiye’deki en ekonomik deniz tatili yerlerinden birisi olması birçok insanı buraya çekiyor.

Mersin’in hangi ilçelerinde deniz var?

Mersin‘in En İyi 17 Plajı

  • Akdeniz İlçesindeki Plajlar. 1) Kazanlı Plajı
  • Anamur İlçesindeki Plajlar. 2) Anemurium Antik Kenti Plajı …
  • Aydıncık İlçesindeki Plajlar. 4) İncekum Plajı …
  • Bozyazı İlçesindeki Plajlar. 6) Bozyazı Halk Plajı
  • Erdemli İlçesindeki Plajlar. …
  • Gülnar İlçesindeki Plajlar. …
  • Silifke İlçesindeki Plajlar.

Türkiyenin en güzel plajı nerede?

1- Kaputaş Plajı, Antalya Türkiyenin en güzel plajı olarak dünya basınında adını duyurmuş plajımız Kaputaş ile başlıyorum. Kaputaş Plajı’na ulaşmak biraz zorlayıcı ama aslında plajı bu kadar güzel yapan da zor ulaşılıyor olması diyebiliriz.

Türkiye’de en sıcak deniz suyu neresi?

İskenderun körfezi 31 derece ile en yüksek deniz suyu sıcaklığının ölçüldüğü merkez olarak dikkat çekti. Meteoroloji verilerine göre son 50 yılda ağustos ayında Akdeniz’de ortalama su sıcaklığı en yüksek 27.9 derece oldu.

Yapraklı Koy Plajı Ücretli mi?

Yapraklı Koyu Plajı, Belediye ve Özel bir işletme tarafından işletilen bir yerdir. Fakat ücretsiz de girip faydalanabilirsiniz. … Yapraklı Koy Plajında, İşletmeler olduğundan dolayı burada Şemsiye ve Şezlong kiralayabilirsiniz. Kafeteryalarında yemek yiyebilir, çay – kahve ve serin içeceklerden alabilirsiniz.

Mersin Erdemli Tömük nasıl bir yer?

aşağı tömük mersinerdemli karayolu üzerinde deniz kenarında yazlık tatil siteleriyle dolu sıradan bir sahil kasabası görünümündedir. yukarı tömük ise park bahçe yeşillik içinde, portakal, muz, kiraz vesair meyve ağaçlarıyla bezeli güzel ve sulak bir beldedir. bu arada karışıklık olmasın, eski adı elvanlı değildir.

Mersine hangi ayda gidilir?

Mersin’e ziyaret için en uygun zamanlar ilkbahar ve sonbahar aylarıdır. Yaz aylarında ziyaret ediyorsanız yüksek nemden dolayı terlemeniz olasıdır ve yanınıza bol kıyafet götürmeniz önerilmektedir.

Ekim ayında denize girilir mi?

Ayrıca yaz ayları çoktan geride kalmışsa ne olmuş yani. Ekim ayında deniz tatili yapabileceğin güneşli ve özgür rotalar da mevcut. Bu dönemlerde tatile çıkmak cepler açısından da avantajlı.

Mersin denizi güzel mi?

Akdeniz’in denizini beğenmeyenler henüz Mersin‘de yüzmemiş olsalar gerek. Evet, Akdeniz bir Ege gibi koy zengini değil ama sıcacık denizi, kireçli beyaz kayaları ve 20 kilometreyi bulabilen plajları ve Türkiye’deki en ekonomik deniz tatili yerlerinden birisi olması birçok insanı buraya çekiyor.

Mersin Tatil için nasıl bir yer?

Mersin, eski adıyla İçel, Türkiye’nin güneyinde yer alan bir Akdeniz şehridir. Nüfus bakımından Türkiye’nin 11. büyük şehri olan Mersin, büyükşehir statüsüne sahiptir. Anamur, Bozyazı, Aydıncık, Gülnar, Mut, Silifke, Erdemli, Mezitli, Toroslar, Yenişehir, Akdeniz, Çamlıyayla ve Tarsus ilçelerine sahiptir.

Erdemli Tömük denizi nasıl?

mersine göre oldukça serindir. püfür püfür eser. mersin yerlisinden çok adana ve antep halkının istila ettiği bölgedir. bu sene denize girenlerin açıklarda bol bol deniz anası gördüğü tatil beldesidir. aman siz dikkat edin çok açılmayın kıyıda böle şıpıdı şıpıdı serinleyip çıkın.