6.4 büyüklüğünde deprem nerede oldu?

Mersinde deprem hissedildi mi?

Deprem Antalya, Mersin ve Karaman’ın yanı sıra birçok ilde hissedildi. AFAD’tan alınan bilgiye göre, Akdeniz açıklarında saat 00.03’te Kıbrıs’a 29, Antalya’nın Gazipaşa ilçesine 136, Mersin‘in Anamur ilçesine ise 144 kilometre uzaklıkta 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Konyada en son deprem ne zaman oldu?

SON DAKİKA HABERİ: Konya‘da 4.1 şiddetinde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi, 12.30’da meydana gelen depremin 4.1 büyüklüğünde olduğunu aktarırken, merkez üssünün ise Konya‘nın Meram ilçesi olduğunu açıkladı. AFAD, depremin 4.2 büyüklüğünde ve 6.99 km derinlikte gerçekleştiğini belirtti.

Antalya depremi saat kaçta oldu?

Son dakika deprem haberi… Antalya‘nın Kemer ilçesinde deprem meydana geldi. AFAD, Antalya ve çevre illerde hissedilen depremin büyüklüğünü 4.6 olarak açıkladı. Yapılan açıklamaya göre, saat 19.59’da meydana gelen depremin derinliği 4,6 kilometre olarak belirtildi.

Şiddetli deprem nerede oldu?

Büyük Şili Depremi ya da 1960 Valdivia depremi, 22 Mayıs 1960 tarihinde tüm zamanların richter skalasıyla ölçülmüş en büyük depremi. UTC saat 19:11 de deprem moment magnitüd ölçeği ile 9,5 büyüklüğüne ulaşmış ve Şili’yi vurmuştur.

Akdenizde olan deprem nerelerde hissedildi?

Son dakika haberine göre; Akdeniz‘de Kıbrıs açıklarında 6.4 büyüklüğünde deprem gerçekleşti. Deprem Mersin, Antalya, Adana, Konya ve birçok ilden hissedildi. Depremin şiddetinin yüksek olduğuna dikkat çeken Prof.

Akdeniz deprem Hangi illerde hissedildi?

Deprem özellikle Akdeniz‘e kıyısı olan Antalya, Adana, Mersin ve Hatay ile iç kesimde kalan Burdur, Isparta, Konya ve Karaman’ın bazı ilçelerinden de hissedildi.

Konya’daki deprem kaç saniye sürdü?

YAKLAŞIK 10 SANİYE SÜRDÜ * 08.11.2021 günü, Türkiye saati ile 20:43’te merkez üssü Meram (Konya) olan Mw 5.1 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. * Yerin 6.82 km derininde meydana gelen bu depremin en yakın yerleşim birimi olan Konya ilinin Meram ilçesine bağlı Kizilören_mrkköy köyüne uzaklığı 0.29 km’dir.

Kaç şiddetinde deprem yıkıcı olur?

1 ve 2 büyüklüğünde depremler: Bu büyüklükteki depremleri insanlar hissetmezler sadece ölçüm için geliştirilen cihazlar kaydebilir. 3 büyüklüğünde deprem: Kapalı mekanda bulunuyorsanız, evinizin önünden kamyon geçmesi gibi küçük sarsıntılar hissedersiniz.

Antalya’da büyük deprem ne zaman oldu?

29 EYLÜL 2017 ANTALYA DEPREMİ

Bugün sabah Antalya’da deprem oldu mu?

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre sabah saat 06.21’de 5.3 büyüklüğünde deprem oldu. 10.8 km derinliğinde ölçülen depremin merkez üssü Manavgat’ın yaklaşık 80 km. açığı olarak belirlendi. Deprem Antalya ve çevresi ile Kıbrıs’ta da hissedildi.

Türkiyenin en büyük depremi nerede oldu?

27 Aralık 1939’daki 7,9 büyüklüğünde Büyük Erzincan Depremi‘nde yaklaşık 33 bin kişi hayatını kaybetti, 100 bin kişi yaralandı ve 116 bin civarında bina yıkıldı. Erzincan depremi, dünyada meydana gelen büyük depremlerden biri olarak sayılıyor. Bu deprem, Türkiye sınırları içerisinde yaşanmış en büyük sarsıntı oldu.

1997 depremi nerede oldu?

17 Ağustos depremi tüm Marmara Bölgesi’nde, Ankara’dan İzmir’e kadar geniş bir alanda hissedildi. Resmî raporlara göre 17.480 ölüm, 23.781 yaralanma oldu. 505 kişi sakat kaldı. 285.211 ev, 42.902 iş yeri hasar gördü.

Deprem hangi illerde hissedildi?

Kandilli tarafından yapılan açıklamaya göre Balıkesir’de 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD ise depremin büyüklüğünü 4.7 olarak açıkladı. Deprem ilk belirlemelere göre; İstanbul, Çanakkale, Tekirdağ, Kocaeli, Bursa, Kütahya ve Bilecik’te de hissedildi.

Akdeniz’deki depremin merkez üssü neresi?

Akdeniz‘de Kıbrıs Adası açıklarında saat 04.07’de deniz yüzeyinin 5,06 kilometre derinliğinde 6.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin Mersin’in Anamur ilçesine yaklaşık 134 kilometre uzaklıkta olduğu belirlendi. Depremin Türkiye’de ve bazı komşu ülkelerde hissedildiği belirtildi.

Deprem nerede oldu Akdeniz?

AFAD depremin büyüklüğünü 5,1 olarak duyururken Kandilli son depremler listesinde sarsıntının büyüklüğünü 5,0 olarak duyurdu. AFAD sosyal medya hesabı üzerinden “Akdeniz‘de Antalya’nın Gazipaşa ilçesi açıklarında saat 00.03’te 5,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.