Gökgöl Mağarası kaç yıllık?

Zonguldak Gökgöl Mağarası kaç metre?

Kollarıyla birlikte toplam uzunluğu 3350 metre ile Zonguldak‘ın en uzun 2. mağarası olan Gökgöl, değişik özelliklere sahip 4 belirgin kattan meydana gelmiştir.

Gökgöl Mağarası ne zaman bulundu?

1200 metresi, 1975 yılında Türk mağaracı Temuçin Aygen ve İngiliz mağaracılar Chris Mauer ve Harvery Lomas tarafından; 400 metresi ise 1977 yılında Paris Speoloji Kulübü tarafından keşfedilmiştir.. Anayol kenarında olduğundan ulaşımı son derece kolaydır ve 2001 yılından itibaren turizme kazandırılmıştır. 2001 ve 2008 …

Gökgöl Mağarası ne zaman açık?

Zonguldak-Ankara karayolunun 3. kilometresinde bulunan Gökgöl Mağarası Ziyaretçi Merkezinin yapımı tamamlanmıştır. Gökgöl Mağarası Pazartesi günleri hariç olmak üzere 10:00 – 19:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Gökgöl Mağarası doğal mı?

Muhteşem Bir Doğal Güzellik – Gökgöl Mağarası

Gökgöl Mağarası kaça kadar açık?

İlimiz Merkez ilçe Elvanpazarcık Beldesi Cumhuriyet Mahallesi hudutlarında; Zonguldak-Ankara karayolunun 3. kilometresinde bulunan Gökgöl Mağarası Ziyaretçi Merkezinin yapımı tamamlanmış olup mağara 01.07.2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere pazartesi günleri hariç,10:00 – 19:00 saatleri arasında yeniden …

Çayır Köyü Su Mağarası nerede?

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Çayır köyündeki Çayır Su Mağarası, doğal güzelliğiyle ilgi çekiyor. Binlerce turist çeken mağaranın, 25 kilometre uzaklıktaki M.Ö. 6’ncı yüzyılda kurulan ve M.S. 13’üncü yüzyıla kadar yerleşimin bulunduğu tahmin edilen Teion Antik Kenti’nin suyunu karşılamasıyla dikkat çekiyor.

Gökgöl Mağarası nasıl oluşmuştur?

Gökgöl Mağarası, iki büyük yan koldan oluşmaktadır. Yan kolların buluşmuş olduğu yer; Büyük Çöküntü Salonu’dur. İçerisinde; yağışlı zamanlarda debisi artmakta olan yer altı deresi bulunur. Büyük Çöküntü Salonu içerisinde eşi benzeri olmayan farklı renklerde ve şekillerde damlataş oluşumları yer almaktadır.

Gökgöl Mağarası ziyarete açık mı?

İlimiz Merkez ilçe Elvanpazarcık Beldesi Cumhuriyet Mahallesi hudutlarında; Zonguldak-Ankara karayolunun 3. kilometresinde bulunan Gökgöl Mağarası Ziyaretçi Merkezinin yapımı tamamlanmış olup mağara 01.07.2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere pazartesi günleri hariç,10:00 – 19:00 saatleri arasında yeniden …

Astım Mağarası neden bu kadar derin?

Bu mağaranın derinliği yaklaşık olarak 15 metre olmakta ve üçüncü jeolojik döneme uzanmaktadır. Astım mağarasının birbiri ile bağlantılı bir şekilde ortalama 200 metre galerileri silis adı verilen minerallerin birikimi ile oluşmuş her biri birbirinden değişik şekillerde dev sarkıtlar ve dikitlerden oluşmaktadır.

Gökgöl Mağarası hangi ilimizdedir?

İçerisinde oluşan dikitler ve sarkıtlar sayesinde eşsiz bir manzaraya sahip olan bu mağara, 850 metre genişliğe sahiptir. Gökgöl Mağarası Nerededir, Hangi Bölge ve İldedir? Gökgöl Mağarası, Zonguldak ilinin 5 kilometre güneydoğusunda yer almaktadır.

Astım Mağarası kaç basamak?

Yaklaşık 78 basamaklı bir spiral şeklinde olan demir bir merdivenle inilmektedir ve mağaranın derinliği 15 metre civarında bulunmaktadır. Bu mağarada ilerledikçe değişik şekilli dev sarkıt ile dikitler görünmektedir. Astım Mağarası‘nda yaz aylarında ve kış aylarında sıcaklık ortalama olarak 15 derece civarındadır.

Astım Mağarası kaç yıllık?

Mersin İli,Silifke İlçesi,Narlıkuyu Koyunda ,Hasanaliler Mahallesi ‘nde yer almaktadır. Cennet Obruğu’nun 600 m. güneybatısındadır.200 m.uzunluktaki bu mağarada binlerce yılda oluşmuş sarkıt-dikit ve doğal bir mağara oluşumudur.

Astım Mağarası astıma iyi gelir mi?

MERSİN ASTIM MAĞARASI Bölgenin coğrafi koşullarını en iyi yansıtan yerlerden biri olmakla kalmıyor, bir tabiat harikası olarak da biliniyor. Astım hastalarına iyi geldiğine inanılan ve efsanelere konu olan havası nedeniyle özellikle nefesini açmak isteyenler tarafından ziyaret ediliyor.

Astım Mağarası kaça kadar açık?

Astım mağarası ziyaret saatleri yaz dönemi için yani 15 Nisan – 30 Ekim tarihleri arasında Açılış Saati: 10:00 ve Kapanış Saati: 17:00 olmaktadır. Kış dönemi 30 Ekim – 15 Nisan tarihleri arasında ise Açılış Saati: 08:00 ve Kapanış Saati: 16:45 olmaktadır. Astım mağarasının kapalı olduğu günler pazartesidir.

Astım Mağarası ne zaman kuruldu?

İçine helezonik demir bir merdivenle inilen mağaranın oluşumu 3. jeolojik döneme kadar uzanır.