Mıhlama için hangi peynir kullanılır?

Muhlama hangi peynirden yapılır?

MIHLAMA HANGİ PEYNİR İLE YAPILIR? Mıhlama yapımında genellikle çeçil peyniri kullanılır. Eğer çeçil peyniri yoksa; Trabzon köy peyniri, kolot peyniri, telli peynir veya kaşar peyniri de kullanılmaktadır.

Kuymak en iyi hangi peynirle yapılır?

Çeçil ya da kaşar peyniri ile de kuymak yapabilirsiniz ancak en iyi sonucu kolot peyniri ile alırsınız.

Mıhlama normal peynirle olur mu?

Mıhlama tarifi püf noktaları Mıhlama yaparken yukarıdaki peynirlerin dışında kolot ya da dil peyniri kullanabilirsiniz.

Mıhlama kaşarla yapılır mı?

Tuz ilave edilip katıştırılır. Daha sonra altı yarım ateşte üstüne yağları çıkana dek pişirilir. Bu arada tavanın her yerinin göz göz kaynamış olması gerekir. Kaşarlar her yerine denk gelecek şekilde içine atılır ama hiç karıştırılmaz.

Kuymak nasıl peynirle yapılır?

  1. Kuymak tavasına tereyağını alın ve eritin.
  2. Tereyağın içerisine mısır ununu alın ve sürekli karıştırın.
  3. Un hafif pembeleştikten sonra üzerine suyunu ekleyin ve katılaşana kadar karıştırmaya devam edin.
  4. Kuymak katı bir kıvam aldıktan sonra üzerine kolot peyniri ve tel peyniri serpin.

Mıhlamaya çeçil peyniri konur mu?

Çeçil peynirimizi ekleyip karıştırıp peynirler eriyince kapatıyoruz. Daha önce mozerella peynir ile yazmıştım ama mozerella zor bulunan bir peynir ve açıkçası çeçil peynir ile çok daha lezzetli oluyor. Çeçil peynir tuzlu olduğu için mıhlamanın içine tuz koymuyorum. Tuzlu severim diyorsanız da 1 çay kaşığını geçmesin.

Kolot peyniri yerine ne kullanılabilir?

Örneğin kolot peynirinin yapımında yağı ve kaymağı tamamen alınmış süt kullanılıyor, kaşar peynir için böyle bir durum söz konusu değil. Ancak yine de birçok farklı tarifte kolot peyniri yerine kaşar peyniri tercih edilebiliyor. Hatta bu iki seçenek haricinde telli peynir de hızlıca erimesi sebebiyle tüketilebiliyor.

Beyaz unla mıhlama olur mu?

Kuymak, bir Trabzon yemeğidir. Muhlama, bir Rize yemeğidir. Kuymak ve muhlama birbiri ile oldukça fazla karıştırılır fakat ikisi birbirinden farklıdır. Kuymak mısır unu ile yapılır, muhlama ise beyaz unuyla yapılır.

Mıhlamaya tuz atılır mı?

Kaşarlı kuymak (mıhlama) yapımı tarifinde kaşarın tuzluluk seviyesine göre muhlamaya tuz atıp atmamaya karar verilir. Tuz eklenip karıştırıldıktan sonra altı kısılır. Tereyağı üstüne çıkana kadar pişirilir. Kaşarla mıhlama tarifinde bir su bardağı kadar doğranmış veya rendelenmiş kaşar peyniri kullanılır.

Kaşar peyniri ile kuymak olur mu?

-Altını kısarak, üstüne yağları çıkana kadar pişirmeye devam edin. -Bu noktada kuymağın her yerinin göz göz kaynamış olması gerekir. -Son olarak kaşarlar her yerine denk gelecek şekilde ekleyin fakat hiç karıştırmayın.

Kuymağa süt katılır mı?

1 Yemek Kaşığı Tereyağını yapışmaz teflon tavamıza alalım eritelim. Üzerine bir dolu dolu tepeleme mısır ununu ilave edip rengi dönüp kokusu mis gibi çıkana kadar kavuralım ardından tuzu ve sütü ilave edip karıştıralım zaten birkaç dakikada pişip katılaşıyor.

Kuymakta peynir neden kesilir?

#peynirini kattıktan sonra biraz eritip mutlaka kısık ateşte kendi haline bırakın,arada karıştırın dibi tutmasın ama çokta müdahale etmeyin.Eğer çok karıştırırsanız peynir içinde kaybolacaktır,dolayısı ile yerken uzayan o meşhur görüntü kaybolacaktır.

Kuymak peynirinin adı nedir?

Kolot peyniri Karadeniz’de sıkça tüketilen ve özellikle kuymak için kullanılan, eriyebilen bir peynirdir. Kolot peynirini tek başına yemek çok yaygın değildir. Sıcaklığa maruz kaldığında eriyen ve uzayan, soğukta ise sert bir yapıya sahip olma özelliği vardır.

Kolot peyniri hangi yemeklerde kullanılır?

Özellikle Karadeniz mutfağında kuymak için kullanabilirsiniz. Domates çorbası üzerine rendelenen kolot peyniriyle, çorbaya farklı bir dokunuş katabilirsiniz. Sandiviçlerde, pizzanın üzerine ya da pide harcında kolot peynirini gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Kuymak malzemeleri nelerdir?

Trabzon Usulü Kuymak Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı mısır unu.
  • 2 su bardağı su.
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kase kadar telli peynir, imansız peynir ve kaşar peyniri karışımı
  • Tuz (peynirlerin tuz oranına göre istediğiniz ölçüde)

13 Haz 2013