Kapsül ne demek TDK kısaca?

Kapsül Folluk kelimesinin anlamı nedir?

folluk: tavukların yumurtlaması için hazırlanmış, içinde fol1 bulunan yer. kapsül: bir şişenin ağzını ve mantarının üstünü örten madeni başlık.

Kapsül nedir anatomi?

(anatomi) Organizmanın bir organı ya da yapıyı çevreleyen çeşitli kılıflarına verilen ad. Bademcik kapsülü. Bir şişenin ağzını ve mantarın üstünü örten maden başlık.

Kapsül ne demek tıp?

Kapsül, ilacın dozaj şekillerinden biridir. Nispeten kararlı ve sağlam olan bir dış kabın(kapsül) içine ilacın yerleştirilmesiyle elde edilir. Bu sayede ilaç ağızdan veya anal şekilde alınabilir.

Kovan ne demek TDK?

Fişeğin kapsül, barut ve kurşun taşıyan yuva bölümü, kapçık: “İşte, etrafa yayılan top kovanları, kırık tüfekler, fişek yığınları…” -H. E.

Tavuklarda kapsül ne demek?

Kapsül ne demek tavuk? » Kapsül; Silahlarda, silahı ateş ettiğimizde tavuk ya da horozun çarpması sonucunda, oluşan metal maddeye denir.

Eşelenen ne demek?

1. Hafifçe karılıp karıştırılmak: “Eriğin dibi eşelendi mi?” ♦ dönüşlü f. 2. Bulunduğu yeri kendi kendine eşelemek, eşinmek: “Horoz eşelendi, sonra silkindi.”

Kapsül nedir uzay?

Bir uzay kapsülü; basit bir şekle sahip olan, atmosfere yeniden giriş için herhangi bir kanat veya başka özellik olmaksızın kullanılabilen, genellikle insanlı bir uzay aracıdır. Kapsüller bugüne kadar insanlı uzay programlarının çoğunda kullanılmıştır.

Kapsüller nerede çözünür?

Kapsül ve film tablet şeklinde olanlar genelde bağırsakta açılır. Bazı ilaçlar mide asidinden etkilenirler. Bunlar özellikle kapsül ve film tablet şeklinde olanlardır. Normalde bağırsakta açılırlar.

Kapsül zararlı mı?

Bazı ilaçlar mide asidinden etkilenirler. Bunlar özellikle kapsül ve film tablet şeklinde olanlardır. Normalde bağırsakta açılırlar. Bunları kırarak ya da açarak içmek etkisinin çoğunun kaybolmasına neden olur.

Kapsül hap nasıl içilir?

Hapı Nasıl Yutarsınız?

  1. Bir pet şişe suyu alın veya plastik bir şişeye su doldurun.
  2. Hapı ağzınıza alın ve su şişesini dudaklarınızla kavrayıp ağzınızı sıkıca kapatın.
  3. Şişeden suyu bebeklerin meme emmesi gibi emerek içmeye başlayın. Ancak ağzını kapalı tutmaya ve kenarlardan hava gelmemesini sağlamaya çalışın.

24 Şub 2021

Yiğit ne demektir sözlük anlamı?

Yiğit isminin anlamı ise güçlü, yürekli kimse olarak bilinir. Yiğit isminin bir diğer anlamı ise gözü pek, düşüncelerini söylemekten çekinmeyen dobra kişi demektir.

Uysal kısaca ne demek?

Başkalarına kolayca uyabilen, sözlerini dinleyip karşı gelmeyen, yumuşak başlı.

Yumurta kapsülü ne demek?

yumurta kapsülü ne demek? Sestodlarda uterus bulunmadığı durumlarda bir veya daha fazla sayıda yumurta içeren yapı.

Genleşmek anlamı nedir?

Genleşme, sıcaklığı artırılan bir cismin uzunluk ya da hacminin değişmesi olayıdır. Katıları, sıvıları ya da gazları oluşturan tanecikler, ortalama konumları çevresinde sürekli çalkalanma halindedirler. Bu cisimlerden birine ısı biçiminde enerji verilirse bu enerji kinetik enerjiye dönüşür.

Sözlükte Eşelenmek anlamı nedir?

1. Hafifçe karılıp karıştırılmak: “Eriğin dibi eşelendi mi?” ♦ dönüşlü f. 2. Bulunduğu yeri kendi kendine eşelemek, eşinmek: “Horoz eşelendi, sonra silkindi.”