Rize’de hangi yaylalara gidilir?

Rize’de hangi yaylaya gidilir?

Bunlar içerisinde; Ayder, Anzer ve Yukarı Kavron Yaylaları turizm merkezi olarak ilan edilmişlerdir. Ulaşım: Rize‘nin Çamlıhemşin ilçesinin 19 km. güney-doğusundadır. Yaylaya yaz kış dolmuşlarla gidilebilir. Özellikler: 1. 350 m. yükseklikteki Ayder yaylası Karadeniz yaylalarının en bilinenidir.

Rize’de hangi yaylalar var?

Handüzü, Çağrankaya, Vaşa, Petran, Demirkapı(Homeze), Sivrikaya, Anzer, Ovit, Gölyayla, Sal, Pokut, Hazindağ, Samistal, Golezana, Palovit, Elevit, Amlakit, Çat, Verçenik, Hacivanak, Aşağı Kavron, Yukarı Kavron, Ambarlı, Kito.

Kışın Rize’ye gidilir mi?

22,4 derece sıcaklıkla temmuz en sıcak ay olurken ocak ayı 6,8 derece ile en soğuk aydır. Kıyıdan uzaklaştıkça sıcaklık düşmeye, iklim sertleşmeye başlar. Kafkas Dağları ili soğuk kuzey rüzgârlarından korur. Rizeye gitmek isteyenler için en uygun mevsim yazdır.

Rize okumak için nasıl bir yer?

Rize, Karadeniz’e kıyısı olan ve Karadeniz’in doğusunda yer alan 146.000 nüfuslu bir ildir. Şehrin ismi duyulduğunda akla gelen ilk şey ünlü Rize çayı ve yemyeşil ormanlarıdır. Şehir, verimli arazisi ve konumunun yaşamaya elverişliliğinden ötürü binlerce yıldır farklı uygarlıklara ev sahipliği yapmıştır.

Viçvanak Yaylası Nerede?

Hapivanak, Rize ilinin, merkezine 80 km uzaklıkta olduğu Çamlıhemşin ilçesinin bir yaylasıdır. Yörede bu yaylanın adına Apivanak, Avivonag, Hapivona da denilmektedir. 2600 rakımdadır ve 20 ev barındırır.

Hemşin Yaylaları nerede?

Hemşin
Fırtına Deresi köprüsü
Ülke Türkiye
İl Rize
Coğrafi bölge Karadeniz Bölgesi

Rizenin en güzel yaylası hangisi?

Ayder Yaylası, Rize yaylalarının en bilinenlerinden. Ulaşımı en kolay olduğundan belki bu kadar popüler olmuş. Son yıllardaki turist akını sayesinde artık yayla özelliğini kaybetmeye başlasa da Rize yaylalarını gezerken merkez olarak kullanmak için en iyi nokta.

Rize’ye hangi ay gidilir?

Yıllık ortalama sıcaklık 15 olmakla birlikte en düşük sıcaklık -5 derece ile Ocak ayında görülür. En sıcak olduğu dönem ise Temmuz ayıdır. Bu durumda Rizeye gidilecek en iyi dönem Mayıs ila Eylül ayları arasıdır. Rizeye ne zaman giderseniz gidin yanınızda mutlaka yağmurluk bulundurun.

Rize kışın kaç derece?

Karadeniz ikliminin özelliği, yazları serin kışları ılıman ve her mevsim yağışlı olmasıdır. Bunda en büyük etken dağların kıyıya paralel uzanmasıdır. Rize‘nin yıllık ortalama sıcaklığı 14 C. dir. Rize‘de bu güne kadar kaydedilen en düşük sıcaklık -7C, en yüksek sıcaklık ise 38 C olarak tespit edilmiştir.

Rize hangi aylarda gidilir?

Yıllık ortalama sıcaklık 15 olmakla birlikte en düşük sıcaklık -5 derece ile Ocak ayında görülür. En sıcak olduğu dönem ise Temmuz ayıdır. Bu durumda Rize‘ye gidilecek en iyi dönem Mayıs ila Eylül ayları arasıdır. Rize‘ye ne zaman giderseniz gidin yanınızda mutlaka yağmurluk bulundurun.

Rizeli insanlar nasıl olur?

Toprağı cömert, mahsulu bereketlidir. Beşeri kaynak bakımından da zengin bir şehirdir Rize. İnsanları zeki, yetenekli, mert, mücadeleci, yardımsever, vatanına ve milletine bağlı, vefakar kimselerdir. Rize’nin insanı, sırtınızı yaslayabileceğiniz bir dağ gibi vakurdur.

Rize merkezde ne yapılır?

Rize İli Bölgesindeki En İyi Gezilecek Yerler

  1. Firtina Deresi. 253. Su Oluşumları 2021.
  2. Zilkale. 403. Kaleler. 2021.
  3. Palovit Şelalesi. 181. Şelaleler.
  4. Ziraat – Botanik Çay Bahçesi. 152. Bahçeler.
  5. Pokut Yaylası 128. Dağlar.
  6. Huser Yaylası Jeolojik Oluşumlar.
  7. Gito Yaylası Ulusal Parklar • Doğa Gezintisi Parkurları
  8. Ayder Yaylası 814. Vadiler.

Hapivanak Yaylası Nerede?

Hapivanak, Rize ilinin, merkezine 80 km uzaklıkta olduğu Çamlıhemşin ilçesinin bir yaylasıdır. Yörede bu yaylanın adına Apivanak, Avivonag, Hapivona da denilmektedir. 2600 rakımdadır ve 20 ev barındırır.

Hemşin Yaylaları hangileri?

HEMŞİN YAYLALARI

  • Trabzon Havaalanı – Fırtına Vadisi – Çamlıhemşin – Gito Yaylası
  • Ambarlı Yaylası – Üç Göller. …
  • Çiçekli Yayla – Elevit Yaylası – Trovit Yaylası – Palovit Yaylası – Samistal Yaylası – Amlakit Yaylası
  • Hazindag Yaylası – Pokut Yaylası
  • Ayder Yaylası – Parakçur Yaylası – Karşvaç Yaylası
  • Trabzon Havaalanı

Ayder Yaylası nerede bulunur?

Ayder, Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinin 19 km güneydoğusunda yer alan 1350 m rakımda ladin ve kayın ormanlarıyla kaplı bir yayladır. 1300’lü yıllarda Hala Vadisi’nde yaşayanlar tarafından kurulmuştur.