Mühimmat ne demek TDK?

Mühimmat nelerdir?

Mühimmat; askerî terminolojide savaş için gerekli, demirbaş olmayan bütün yedek parça ve cephaneyi kapsayan bir terim. Cephane ise ateşli silahlardan atılmak üzere hazırlanmış her türlü patlayıcı veya delici malzemedir.

Teçhizat tanımı nedir?

Dilimize Arapçadan geçmiş olan teçhizat kelimesi, teçhiz kelimesine getirilen -at ekiyle oluşturulmuştur. Arapçada -at -et ekleri çoğul eki olarak kullanılır. Teçhizat da donatımlar, malzemeler, ekipmanlar anlamlarına gelir. Bir yapı ya da oluşum için gerekli olan birimlerden her birine teçhizat adı verilir.

Cephane cümlesi nedir?

Cephanenin cümlesi nedir? Buna örnek verecek olursak kurşun diyebiliriz.Cephanenin diğer bir ismi mühimmat.Mühimmatın saklandığı yere cephanelik denir. Cephane ile ilgili cümleler; → Ali çavuş hızla cephaneye doğru ilerliyordu. → Her yer cephanelerle doluydu.

Vahimdir ne demek?

Vahim sözcüğünün sözlük anlamı ise; ağır, çok tehlikeli ve korkulu şeklindedir.

Erzak ne demek TDK?

ç. a. (erza:kı) Uzun süre saklanabilen yiyeceklerin genel adı: “Çarşıdan erzakını bile kendi pazarlık eder, kendi alır, kendi evine getirir.” -Ö. Seyfettin. erzak, 5 karakter ile yazılır.

Zanaatkar ne demek Sanatçı ne demek?

Zanaat, sermayeden çok nitelikli emeğe dayalı; öğrenimin yanı sıra el becerisi ve ustalık gerektiren meslek. Bu tür mesleklerin erbâbına zanaatkar denir. Marangozluk, ayakkabıcılık, kuyumculuk (takı üreten), kumaş boyama, çömlekçilik, berberlik, bakırcılık gibi mesleklerin hepsi birer zanaattir.

Görsel unsur ne demek?

Görsel Unsurlar: Şematik Şematik (organizational) görseller, ▪ akış şemaları, ▪ grafikler, ▪ haritalar, ▪ şematik ve sınıflama çizelgelerini kapsar. Bu tür görseller, kavramlar ve ana noktalar arasındaki ilişkileri göstererek öğrenenlerin konunun içerik yapısını görmelerine yardımcı olurlar.

Mühimmat denince aklımıza ne gelir?

Mühimmatdenince aklıma tek şey geliyor: “Karşı tarafı etkisiz hale getirmek için kullanılan mermi, bomba, el bombası vs”.

Mühimmat birlikleri nerelerde var?

Askeri Alanlar

No Ad İl
4. 20. Mekanize Tugay Komutanlığı Mühimmat Deposu Şanlıurfa
5. 500. İstihkam Ana Depo Komutanlığı Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası Afyon
6. 9. Kolordu Komutanlığı Mühimmat Deposu Erzurum
7. Bekirdere Cephaneliği Kocaeli

Teçhizat ne demek örnek?

ç. a. (teçhi:za:tı) Silah dışındaki savaş gereçleri, donatı: “Silahını, teçhizatını ve hatta başındaki şapkasını bırakıp kaçıyor.” -R. E. Ünaydın. teçhizat, 8 karakter ile yazılır.

Makine ve teçhizat ne demek?

Makine: Herhangi bir enerji türünü başka bir enerjiye dönüştürmek, belli bir güçten yararlanarak bir işi yapmak veya etki oluşturmak için çeşitli mekanik parçalardan oluşan düzenekler bütününe makine denir. Teçhizat: Araç-gereç donanım anlamına gelmektedir.

Direniş cümlem nedir?

Direniş kelimesi anlam olarak karşı çıkmak, karşı koymak, direnç göstermek manasındadır. Örnek cümleler içinde kullanalım. Kurtuluş Savaşı halk direnişine verilebilecek en iyi örnekler arasındadır. Aslanların saldırısına tek başına direnen bizon hayatta kalmayı başardı.

Durumun vahameti nedir?

Durumun / olayın vehameti, yaşanan şeyin ne denli korkunç ve tehlikeli olduğunu vurgulamak için kullanılan kalıp ifadelerden biridir. Örnek Cümleler: 1- Maalesef tüm çabalarımıza rağmen durum vahametini koruyor.

Dalalet ne demek TDK?

Yazım yanlışlarının doğru yazılışları Türk Dil Kurumu sözlüklerinde belirtilmektedir. Delalet kelimesi ile dalalet kelimesi karıştırılmaktadır. Delalet kelimesi anlamı iz, işaret, kılavuzluk iken dalalet kelimesinin anlamı ise sapkınlık ve doğru yoldan ayrılma anlamlarına gelmektedir.

Dane mi tane mi?

zemin mekaniği dersinde kimi öğrenciler hocanın ağzından çıkan “dane” lafını “tane” olarak yazarken “ulan koca profesör olmuşun daha dane yi tane yi öğrenememişin” diyebilir. ama sözkonusu olan zemini oluşturan parçacıklarsa onların adı danedir. yani öğrenci yanlışlardadır.