Telefon ve telefon santrali nedir?

Santral telefon numarası ne demek?

Telefon santralları, gelen ve giden çağrıları otomatik olarak yönlendiren telekomünikasyon sistemine verilen genel isimdir. Abone ulaşmak istediği kullanıcıya ait numarayı tuşladığında santral bu numaraya bağlı kullanıcıya otomatik olarak bağlantı sağlar.

Mobil Santral ne demek?

Santral sistemlerinde kullanılan yüksek teknolojiyi, cep telefonunun sağladığı özgürlükle birleştiren bir sanal santral servisidir. Üstelik herhangi bir donanım, yazılım, tesisat ve teknik bakıma ihtiyaç yoktur.

IP telefon santralı nedir?

IP santral ses, görüntü vb. iletişim gereksinimlerini network (ağ) üzerinden ip protokolü ile ileten, yazılım tabanlı telekomünikasyon sistemidir. IP Telefon Santralı Avantajları; Yazılım tabanlı olduğundan bilgisayar, internet ve iletişim teknolojilerindeki gelişmelere kolaylıkla entegre edilebilecek yapıdadır.

Analog telefon santrali nedir?

Analog santral; genellikle küçük ve orta ölçekli işletmelerde tercih edilen, iletişimi merkeze bağlı kablolar aracılığıyla sağlayan modüler bir sistemdir. Analog santrallar küçük ve orta ölçekli firmaların iç ve dış görüşmeleri bu santral üzerinden yönetilmektedir.

Hibrit telefon santralı nedir?

Hibrit telefon sistemi, harici telefon hattı bağlantıları ve dahili telefon cihazlarını koruyarak geleneksel bir telefon sisteminin tüm avantajlarını birleştiren telefon sistemidir. Hibrit telefon sistemi, tüm iş iletişimi ihtiyaçları karşılamak için zengin özelliklere sahip işlevsellik ve esneklik sunar.

Sayısal telefon hattı nedir?

Digitial Subscriber Line (Sayısal Abone Hattı) anlamına gelen DSL, mevcut telefon hattının daha etkili olarak kullanılması için sayısal kodlama tekniği ile geniş bant imkanı sağlar. Yani telefon hattında kullanılan bakır telefon kabloları üzerinden yüksek hızda ve kesintisiz İnternet bağlantısı sunulmasına imkan verir.

IP telefon ne demek?

IP = internet protokolü VoIP = Voice over IP, yani IP üzerinden ses iletişimi. SIP = Session initiation protocol, oturum başlatma protokolü anlamına gelir. VoIP iletişimi kurulması için cihazlar arasındaki iletişimi sağlayan global bir protokoldür.

Hastanede santral nedir?

Hastanemizin santrali hasta yakınlarının, sağlık ve idari personelinin hastane iç ve dış tüm aramalarını, bağlayarak iletişimin kesintisiz olmasını sağlar. Hastane içi ve dışında ulaşılamayan personellerin gerekli durumlarda özel telefonlarından iletişim sağlar. …

Santral aramak ne demek?

Telefon santralı, genel olarak çoğu telefonun bir merkeze bağlanarak aralarında iletişim sağlamak için gelen ve giden aramaların doğrudan gerçekleşmesidir. … Günümüzde telefon santralları, çoğunlukla şirket içi iletişimin sağlanmasında kullanılmaktadır.

Telefon santralı ne ise yarar?

Telefon santralı, genel olarak birçok telefonun bir merkeze bağlı olarak aralarında iletişim sürekliliğini sağlamak amacıyla geliştirilmiş olup gelen ve giden aramaları otomatik olarak yönlendiren telekomünikasyon sistemine verilen isimdir.

Santralin görevi nedir?

Santral memuru; çalışacağı kurum ya da kuruluşlar tarafından belirlenen amaç ve ilkelere uygun olarak, şirketin gerekli tüm faaliyetlerini verimlilik hizmeti doğrultusunda yürüten, kurumun haberleşme hizmetini yerine getiren kişidir.

IP telefon ne ise yarar?

Eski tip analog telefon hatları (PSTN) yerine, internet veya IP teknolojisi ile çalışan ve IP üzerinden ses iletişim (VoIP) kullanan telefonlardır. Bütün işlevlerinden tam olarak faydalanabilmek için genellikle VoIP Telefon Santralleri (IP Santral) ile birlikte kullanılır.

Lokal santral nedir?

IP Santral, yani diğer adıyla lokal santral bir firma içinde barındırılan özel bir telefon santralidir. Çağrılar VoIP (İnternet Üzerinden Ses Protokolü) kullanılarak yapılır. IP santralin en önemli avantajı telefon görüşmelerini dijital olarak internet üzerinden yapmasıdır.

Analog telefon hattı ne demek?

Analog Hat Nedir? Aslında pek çoğumuzun bildiği ve gördüğü bir hizmet olan analog hatlar (POTS), bakır teller üzerinden analog ses iletimi sağlayan bir telefon sistemidir. Bu telefon sistemi, zil sinyalleri, abone arama, rehber yardımı ve uzun mesafe arama gibi operatör hizmetleri de sağlamaktadır.

Analog telefon nasıl çalışır?

Analog telefon çalışma prensibinde ana ilke ağızdan çıkan ses dalgalarının önce elektrik sinyallerine çevrilmesi ve bu sinyallerin kullanılan çeşitli gönderme yöntemleriyle uzağa aktarılmasından sonra elektrik sinyallerinin yeniden kulakla duyulabilecek ses dalgalarına çevrilmesi yöntemidir.