Makine mühendisliği mi daha zor Elektrik Elektronik mi?

Mühendislik okumak çok zor mu?

Mühendislik okumak zordur. Her alanın gördüğü konular ayrı olsa da genel olarak bütün mühendislik öğrencileri dersler gerçekten çok zor derler. Fakat artık bir meslek ve dolayısıyla iyi bir hayat için uğraşacaksınız. Standartlarınızın yüksekte olmasını sağlayabilecek her meslek dalının okunması zordur.

Elektrik-elektronik mühendisliği ne kadar maaş alıyor?

2022 ElektrikElektronik Mühendisi Maaşları ElektrikElektronik Mühendisi maaşı ortalama aylık 11689 _TL’dir. En düşük ElektrikElektronik Mühendisi maaşı 4253 _TL, En yüksek ise 19125 _TL’dir.

Makine mühendisi ne iş yapar ne kadar maaş alır?

Devlette Makine Mühendisi Maaşları Devlette 2022 yılı mühendis maaşları da aşağıdaki tablodaki gibi net olarak 11.440 TL olarak belirlenmiştir. Ayrıca araştırma görevlisi olarak üniversite çalışan bir makine mühendisi, yukarıdaki tabloda görüldüğü üzere 2022 yılı için net olarak 10.809 TL kazanmaktadır.

Makine mühendisi ne iş yapar?

Makine mühendisi, çalıştığı kurumun yapısına göre, mekanik sistemlerin, gaz ve buhar tribünlerinin, vidalı veya pistonlu kompresörlerin, nükleer reaktörlerin, içten yanmalı motorların, soğutma, ısıtma, havalandırma sistemlerinin tasarımını yapar, geliştirir.

Hangi mühendislik daha zor?

EN ZOR MÜHENDİSLİK DALI ? ( Anket)

  • %31. Makine Müh. 95 oy.
  • %31. Elektrik Elektronik Müh. 93 oy.
  • %13. Bilgisayar Müh. 39 oy.
  • %5. İnşaat Müh. 15 oy.
  • %4. Orman Müh. 13 oy.
  • %3. Kimya Müh. 11 oy.
  • %2. Endürstri Müh. 7 oy.
  • %1. JeofiziK Müh. 5 oy.

Neden Mühendislik okumalıyım?

Mühendislik eğitimi sırasında olaylara daha farklı bakmayı hatta bakmayı değil görmeyi öğrenirsiniz. Bu sayede daha geniş bir perspektife sahip olursunuz. Ayrıca teknolojiyi anlamanız, toplumumuzu ilgilendiren birçok konuyu da daha iyi anlamanızı sağlar.

Elektrik mühendisi kaç TL alır?

Elektrik Mühendisi maaşı ortalama aylık 7439 _TL’dir. En düşük Elektrik Mühendisi maaşı 4253 _TL, En yüksek ise 10625 _TL’dir. Eğer sizde yukarıdaki maaşlar gibi bir maaş almak istiyorsanız. İŞKUR Elektrik Mühendisi iş ilanlarına bakabilir, buradan kariyer planlamanızı yapabilirsiniz.

Elektrik Elektronik Mühendisi işsiz kalır mı?

EN BÜYÜK İŞSİZ KESİM 31 YAŞ VE ALTI Her unvan için ayrı ayrı işsizlik oranı hesaplandığında ise; elektrik elektronik mühendislerinin yüzde 19.67`sinin, elektrik ve elektronik haberleşme mühendislerinin yüzde 19.4`ünün, elektrik mühendislerinin ise yüzde 16.9`unun işsiz olduğu görüldü.

Makine Mühendisi en fazla ne kadar maaş alır?

Ortalama olarak makine mühendislerinin maaşı aylık 4.350 TL olarak belirlenmiştir. Tecrübesi olan ve belli bir süredir aynı sektörde makine mühendisliği yapan kişiler için ortalama maaş bu şekildedir. Alanında uzman olan mühendisler ise en yüksek maaş 6.350 TL olmaktadır. Makine Mühendisi İçin İş İmkanları Nelerdir?

En çok hangi mühendisler işsiz?

Mühendislik mesleğinde en fazla işsiz grubunun ziraat mühendisleri olduğu bilinir. Oysa İŞKUR’un işsiz listesinde makine mühendisleri başı çekiyor. 2 bin 672 makine mühendisi iş bulamadığı için kurumun kapısını çalmak zorunda kalırken iş arayan ziraat mühendisi sayısı 2 bin 145 oldu.

Makina mühendisi iş bulabilir mi?

Makine mühendisleri için oldukça geniş bir skalası bulunmaktadır. Çünkü bu meslek, hayatın içindeki hemen her ürün ve unsurun üretiminde; doğrudan ya da dolaylı olarak rol almaktadır. İşte bu nedenle en basit şekliyle makine mühendisleri hemen her alanda imkanı bulabilmektedir.

Makine mühendisi hangi sektöre girer?

Makine Mühendisliği bölümü mezunlarının çalışabileceği pek çok alan vardır. Bunların başında biyoteknoloji, imalat sanayi, inşaat sektörü, kimya, gıda ve ilaç sanayi, enerji ve tekstil sektörü, satış, pazarlama, servis hizmetleri ve mühendislik ofisleri gelmektedir.

Hangi mühendislik geleceği parlak?

Kimya mühendisliği, günümüzde kariyer olanakları en geniş ve en iyi mühendislik bölümleri arasındadır. Kimya mühendisliği, genel olarak kimya bilimi ile fizik, matematik, ekonomi, biyoloji gibi bilimleri birleştirerek çevresel, endüstriyel ve teknolojik sorunlara çözümler üretmeye çalışır.

Elektrik Mühendisi devlette ne kadar maaş alır?

Devlette Elektrik Elektronik Mühendisliği Maaşları Buna göre devlet kurumlarında 2022 yılı Ocak ayından itibaren belirlenen net maaş 11.440 TL olarak belirlenmiştir.

Mühendisler ayda kaç lira alıyor?

EN DÜŞÜK VE EN YÜKSEK MÜHENDİS MAAŞI NE KADAR? Mühendis (7/1) kadroluların maaşları 6 bin 883 TL’den 8 bin 773 TL’ye yükseldi. Mühendis (1/4) kadroluların maaşları 8 bin 703’den 11 bin 349 TL’ye yükseldi. Emekli zammı 2022 tablosu!