Otel oda tipleri nelerdir?

Otel çeşitleri nelerdir?

Temalarına Göre Oteller

  • Özel Havuzlu Oteller.
  • Her Şey Dahil Oteller.
  • Yarım Pansiyon Oteller.
  • Ultra Her Şey Dahil Oteller.
  • Bebek Dostu Oteller.
  • 1 Gece Bizden.
  • Kapadokya Balayı Otelleri.
  • Tam Pansiyon Oteller.

Oda tipi nedir?

Oda tipi işletmenin oda tiplerinin belirtildiği alandır. Oda tipi ile belli bir kişi sayısında kaç çeşit fiyat verildiğine bağlı olarak farklı oda tipi tanımları yapılmalıdır. … Eğer otelde birden fazla oda tipi yok ise dilerseniz Yatak Tipi olarak da oda tipi tanımı yapabilirsiniz.

Otelde single oda ne demek?

Single Room ya da Single Bed Ne Demek?: Single room ya da single bed olarak tanımlanan bu oda tipi, bir kişinin kalabileceği oda demektir. Odada tek kişilik yatak ya da çift kişilik bir yatak bulunabilir. Single bed kavramı ise tek kişinin kalabileceği odada tek kişilik yatak olduğu anlamına gelir.

Otel odaları kaç kişilik?

Standart çift kişilik oda (Double Room – DBL)- çift kişilik, çift yatak. ABD’de bu odalarda iki çift kişilik çift yataklar vardır. Üç kişilik oda (Triple Room) – üç kişi için üç tek yataklı oda. Dört kişilik oda (Quad) -dört kişi için 4 tek yataklı oda.

Otellerde standart oda ne demek?

Standart oda Standart donanımda olan odanın genel olarak içerdikleri: yatak, komodin veya yatağa yakın raf, dolap, masa, ayna, kıyafet askısı ve lamba. Bunların dışında televizyon, radyo, telefon vs. gibi eşyalar da olabilir. Banyolar otel standartına bağlı olarak farklı düzende olur.

Standart oda kaç kişiliktir?

Bir yatak odası, bir oturma odası ve bir holden oluşan lüks otel odalarına suit oda denir.

De luxe oda ne demek?

İngilizce bir kelime olan Deluxe; gösterişli, ihtişamlı, lüks anlamlarına geliyor. Anlamından da anlaşılabileceği gibi Deluxe oda, standart odalardan daha lüks imkanlara sahip odalara verilen bir isim. Deluxe odalarda bir adet çift kişilik büyük boy veya iki kişilik ekstra büyük boy yatak bulunuyor.

2 kişilik otel odası kaç metrekare?

Çift kişilik standart odalarımız, 20 metre kare genişliğinde iki kişinin konaklayabileceği büyüklükte geniş yataklı veya ayrı yataklı konforlu odalardır.

Kaç çeşit otel var?

Oteller Turistik Belgeli Oteller ve Turistik Belgesiz Oteller olmak üzere ikiye ayrılır. Turistik Belgesiz Oteller yerel yöneticiler tarafından kontrol edilir. Turistik Belgeliler ise Turizm Bakanlığı tarafından kontrol edilir. Bu oteller Bir, İki, Üç, Dört ve Beş Yıldızlı olmak üzere 5`e ayrılır.

16 otel ne demek?

+16 oteller olarak da bilinen yetişkin oteller arasında ultra her şey dahil, yarım pansiyon, tam pansiyon ya da oda kahvaltı gibi seçenekler yer alıyor.

Adjoining Rooms ne demek?

otellerde, yan yana yer alan fakat aralarinda baglanti olmayan odalardir.

Handicap oda ne demek?

Engelliler İçin Özel Oda (Handicapped Room): Engelli konukların gereksinimlerine göre özel olarak tasarlanmış oda tipidir. … Üç Kişilik Oda (Triple Room): Tek kişilik üç ayrı yatağın veya bir iki kişilik yatak (French Bed) ile tek kişilik (Single) yatağın bulunduğu üç kişilik odadır.

Otelcilikte EB ne demek?

Erken rezervasyon (Early Booking) turizm sektöründe kullanılan kısaltması ile EB, turizm sektöründeki seyahat acentaları ve turistik oteller tarafından yurtiçi ve yurtdışı tatilcileri için ekonomik cazip fiyat seçenekleri ile satın alma imkanı sunan satış pazarlama sistemidir.

Executive oda ne demek?

EXECUTIVE ODA Kendinizi özel hissedeceğiniz Executive Odalarda açılabilir cam, ayarlanabilir klima, özel donanımlı direkt telefon, saç kurutma makinesi, ücretsiz çay-kahve seti, duş, Full HD Led Smart TV, Pay TV, minibar, emanet kasası, ücretsiz wi-fi, ütü ve ütü masası bulunmaktadır.

Üç kişilik odaya ne denir?

Triple room yani üç kişilik odalar, genellikle üç tekli yataktan oluşan ve üç kişinin konaklamasına olanak sağlayan oda tipidir.