Mersin liman işletmesi kimin?

Mersin limanın sahibi kimdir?

Özelleştirme İdaresi tarafından ihalesi yapılan TCDD’ye ait Mersin Limanı‘nın işletme hakkı, 11.05.2007 tarihinde, 36 yıl süreyle PSA-Akfen Ortak Girişim Grubu’na verilmiştir. MIP (Mersin International Port), PSA-Akfen Ortak Girişim Grubu tarafından kurulmuştur.

Mersin Limanı kime satıldı?

Mersin Limanı: 04.08.2005 tarihinde, Singapur PSA’ya satıldı. Limanın adı, ‘Mersin International Port’ olarak değiştirildi.

Mersin Limanı hangi ülke işletiyor?

11 Mayıs 2007 tarihine kadar Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) tarafından işletilen Mersin Limanı‘nın işletme hakkı, Özelleştirme İdaresi tarafından ihalesi yapılarak, 11.05.2007 tarihinde 36 yıl süreyle Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. (MIP)’ye verilmiştir.

MIP sahibi kim?

Mersin Limanı’nın işletmesi 2007’de 36 yıllığına ve 755 milyon dolara Hamdi Akın’a ait Mersin İnternational Port (MIP) şirketine verildi. Akbank eski Genel Müdürü Zafer Kurtul’ın da yönetiminde olduğu MIP şirketi, 10 yıl sonra limanın işletmesinin yüzde 40’ını, 869 milyon dolara Avustralyalı bir şirkete sattı.

Taşucu Limanı kimin?

Mayıs ayında Resmi Gazete’de Taşucu Limanı‘nın özelleştirilmesi ve üzerindeki taşınmazların satışı için açılan ihale sonuçlandı. 684 milyon lira karşılığında limanın işletme hakkı ve taşınmazlar sahibi CEY Grubu Ortak Girişimi’nin oldu. Diğer bazı illerde daha özelleştirmeler gerçekleşti.

Iskenderun limanı kime satıldı?

TÜRKİYE Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’na (TCDD) ait İskenderun Limanı‘nın işletmesi 36 yıl süreyle Limak Yatırım’a devredildi. İskenderun Limanı için düzenlenen ikinci ihaleyi 372 milyon dolarlık teklifiyle kazanan Limak Yatırım, limana 5 yıl içinde 250 milyon dolar yatırım yapmayı planlıyor.

Antalya Limanını kim aldı?

AKP’nin daha önce geri çektiği ancak Meclis’e sunduğu “torba teklife” göre, Antalya Limanı’nı 140 milyon dolar karşılığında devralan Katarlı QTerminals şirketi, değişen yükümlülüklerde 2047 yılına kadar limanı işletme hakkı elde etti.

Trabzon limanını kim işletiyor?

TRABZON PORT Doğu Karadeniz Bölgesi’nin en önemli limanı olma özelliğini taşıyan Trabzon Limanı‘nın 30 yıllık işletme hakkı, 2003 yılında Albayrak Grubu tarafından devralınmıştır.

Mersin Limanı CFO kimdir?

Lim Pek Suat, PSA’nın Grup Finans Direktörü (CFO) olarak görev yapmaktadır.

Limanlar kime verildi?

Kamu limanlarında liman arazisinin mülkiyeti ve limanın işletmesi tamamen kamu kuruluşlarına yani devlete aittir. Özel limanlarda ise limanın inşası, işletmesi ve bazen de mülkiyeti bir şirket veya birkaç şirketin birliğinden oluşmuş konsorsiyumlara aittir.

Taşucu limanı kime satıldı?

Mayıs ayında Resmi Gazete’de Taşucu Limanı‘nın özelleştirilmesi ve üzerindeki taşınmazların satışı için açılan ihale sonuçlandı. 684 milyon lira karşılığında limanın işletme hakkı ve taşınmazlar sahibi CEY Grubu Ortak Girişimi’nin oldu. Diğer bazı illerde daha özelleştirmeler gerçekleşti.

Ceynak holding kimin?

Ali Avcı. 14 yaşında çırak olarak girdiği firmada, 19 yaşında ortak, daha sonra patron oldu. Şu an 100 milyon dolar ciroya ulaşan Ceynak Lojistik ve Samsunport limanlarının sahibi.

Iskenderun limanı kim işletiyor?

İskenderun Limanı‘nın işletmesi 36 yıllığına Limak Yatırım’a devredildi. İşletme hakkını 372 milyon dolarlık teklifiyle kazanan Limak Yatırım, 5 yıl içinde 250 milyon dolar yatırım yapacak.

Iskenderun liman işletmesi kimde?

Devlet Demir Yolları İşletmesi Genel Müdürlüğüne ait İskenderun Limanı’nın 36 yıl süre ile işletme hakkı devri yöntemiyle özelleştirilmesi ihalesinin nihai pazarlık görüşmesinde en yüksek teklifi, 372 milyon dolarla Limak Yatırım Enerji Üretim İşletme Hizmetleri ve İnşaat A.Ş verdi.

Antalya Liman işletmesi kimde?

Bu kapsamda Tekirdağ, Hopa, Giresun, Ordu, Sinop, Rize, Antalya, Marmaris, Alanya, Çeşme, Kuşadası, Trabzon, Dikili, Mersin, İskenderun, Derince, Samsun ve Bandırma’da toplam 18 liman bulunuyor. Bu limanlardan Antalya Limanı’nı 140 milyon dolar karşılığında Katarlı QTerminals şirketi devralmıştı.