Rudaw kimin kanalı?

Kürdistan 24 kimin kanalı?

kuzey ırak bölgesel yönetimi’nde erbil şehrinde 2015 yılında kurulan ve kürtçe’nin dışında türkçe ve ingilizce de yayın yapan televizyon kanalı ve internet sitesi. kısaca k24 olarak bilinen kuruluş, rudaw’la beraber özerk yönetimin/devletin en önemli yayın organıdır.

WAAR TV hangi ülke?

Merkezi Erbil’de bulunan Rûdaw ve Kurdistan24 ile merkezi Duhok’ta olan Waar Tv‘nin Türksat üzerindeki yayınlarına son verildi. Medyaya karşı antidemokratik yönelimleriyle sürekli dünyanın eleştirisine maruz kalan Türkiye, sınırlar ötesi alana da yayılarak bu yönlü sicilini daha da kabartı.

WAAR tv hangi uyduda?

Türksat WAAR TV Kanalı Frekansı – Güncel 2022

Kanal : WAAR TV
Aaudio-PID : 6904
Uydu : Türksat 4A
Tip : SD
Şifre : Şifresiz

Korek TV kimin?

kuze ırak ya da diğer adı ile kürdistan bölgesinin telekomünikasyon şirketi. bizdeki turkcellin muadilidir. 2 ay önce açılan ihalede tüm ırak’ın cep telefonu şebekesinin kurulması işini aldı. kuzey ırak’taki pek çok büyük şirket gibi bu da barzani ailesine aittir.

Hotbird 13e hangi kanallar var?

Hotbird uydusu üzerinde popüler olarak Sky, Bis TV, Cyfrowy Polsat, Globecast, NC+, NOVA, Press TV, Sky Italia, Tivù Sat, Viacom gibi dijital platformlra ait, 64 Ku-band transponderda bulunan 1000’in üzerinde şifreli ve şifresiz kanal bulunmaktadır.

Kürt kanalları hangi uyduda?

Türksat 4A Uydusu Kürtçe Kanal Listesi (2020 Güncel)

KANAL İSMİ ALIŞ FREKANSI POLARİZASYON
TRT Kurdi Frekans 11.096 Yatay (H)
Zarok TV Frekans 11.855 Dikey (V)
Yaşam TV Frekans 12.034 Dikey (V)
Waar TV Frekans 11.821 Yatay (H)

Rudaw Kürtçe ne demek?

Rûdaw (Kürtçe: Tora Medyayî ya Rûdaw, تۆری میدیایی رووداو), Irak’ın Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin Erbil merkezli bir Kürt medya grubudur. Kürtçe, İngilizce, Arapça ve Türkçe dilinde yayın yapar.

Ava TV hangi ülkenin?

BasNews – Kürdistan Bölgesi’nde yeni bir eğlence kanalı daha yayın hayatına başlıyor. Newroz’da yayın hayatına başlayacak olan AVA TV eğlence kanalı Kürtçe’nin Kurmancî ve Soranî lehçelerinde yayın yapacak. Merkez stüdyosu Erbil’de bulunan AVA TV eğlence kanalı 21 Mart’ta yayın hayatına başlıyor.

Hotbird Frekans hangi kanallar var?

Hotbird Otomatik Arama Frekansları

UYDU FREKANS / POLARIZASYON KANAL ADI
HB-13C 10758 V Polsat
HB-13C 10775 H Sky Italia
HB-13C 10796 V NC+
HB-13D 10815 H RR Media

Hotbird 13 E nedir?

Hot Bird, Ekvator üzerinde 13°D pozisyonunda Avrupa, Kuzey Afrika ve Orta Doğu üzerinde ayak izi bulunan ve Eutelsat tarafından işletilen uydu grubu. Hot Bird uydularından sadece şifreli ve şifresiz dijital radyo ve televizyon kanalları gönderilmektedir.

Kürt TV kanalları hangileri?

Genel

  • Genel.
  • TRT Kurdî – Türk devlet kanalı
  • Kurdistan 24 TV Kürdistan, Erbil merkezli devlet kanalı
  • Rûdaw Kuzey Irak merkezli haber ve belgesel kanalı
  • Müzik.
  • Damla TV.
  • Evîn TV.
  • Zarok TV Çizgi film kanalı

Kürtçe Tirşik ne demek?

Tirşik Kürtçe kökenli bir kelimedir ve acımsı anlamına gelir. Ayrıca insanlar için ne yaptığı belirsiz ve aynı zamanda bir söylediği ötekini tutmayan anlamında da kullanılır.

Yıldız en Tv hangi ilin kanalı?

Türkiye’deki yerel kanallar listesi

İl No Kanal İl
59 Yıldız TV Tekirdağ
60 Kanal 60 Tokat
61 Zigana TV Trabzon
61 Kanal T Trabzon

Samanyolu TV hala yayında mı?

Genel müdürlüğünü Hidayet Karaca’nın yaptığı yayın grubunun Fethullah Gülen ile yakınlığı bulunmaktadır. 15 Kasım 2015 tarihinde, Samanyolu Yayın Grubuna ait tüm kanalların yayını Türksat uydularından düşürülmüştür. 26 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye’deki varlığı tamamen sona erdirilmiştir.

Hotbird kaç tane kanal var?

Hotbird uydusu üzerinde popüler olarak Sky, Bis TV, Cyfrowy Polsat, Globecast, NC+, NOVA, Press TV, Sky Italia, Tivù Sat, Viacom gibi dijital platformlra ait, 64 Ku-band transponderda bulunan 1000’in üzerinde şifreli ve şifresiz kanal bulunmaktadır.