Suudi Arabistan turist vizesi nasıl alınır?

Umre vizesi kaç TL 2021?

Arabistan 3 aylık tek girişli vize ücreti 138 dolar olarak belirlenmiştir. Umre vizesi için ödenmesi gereken vize ücreti 500 SAR’dır.

Arabistan vize nasıl alınır?

Suudi Arabistan‘a seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, vize için Suudi Arabistan Konsolosluğu’na, Suudi Arabistan Büyükelçiliği’ne ya da Vize Danışma Merkezleri ile Turizm/Seyahat Acentelerine başvuruda bulunmalıdır.

Suudi Arabistan turist kabul ediyor mu?

Suudi Arabistan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle yaklaşık bir buçuk yıl aranın ardından ağustos ayından itibaren turist vizesi sahiplerinin ülkeye girişine izin verileceğini duyurdu.

Suudi Arabistan’a gitmek için ne gerekiyor?

Suudi Arabistan

  • Pasaport ( En Az 1 Yıl Geçerliliği Olacak)
  • Pasaportunuzun Fotokopisi.
  • Nüfus Cüzdanı fotokopisi (T.C. Kimlik Numarası Yazılı)
  • ​2 Adet Biometrik Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş, Arka Fonu Beyaz Olacak)
  • Turistik Amaçlı Vize Başvuruları ( Hac ve Umre) Yalnızca Hac Firmaları Tarafından Yapılmaktadır.

Umre vizesi ne kadar sürede çıkar?

Umre vizesi başvuruları Suudi Arabistan Büyükelçiliği ve konsoloslukları tarafından yetkilendirilmiş bulunan vize merkezleri ve seyahat acenteleri aracılığı ile yapılmaktadır. Gerekli koşulların yerine getirilmesi durumunda alınacak olan Umre vizesinin geçerlilik süresi 30 gündür.

Suudi Arabistan Türklere vize veriyor mu?

Suudi Arabistan Vize İstiyor Mu? Suudi Arabistan Krallığına seyahat etmeyi planlayan Bordo (Umumi), Hususi (Yeşil), Hizmet(Gri), Diplomatik (Siyah) pasaporta sahip tüm Türk vatandaşlarının krallığa giriş yapabilmeleri için vize almaları mecburidir.

Arabistan Türklere vize veriyor mu?

Suudi Arabistan Krallığına seyahat etmeyi planlayan Bordo (Umumi), Hususi (Yeşil), Hizmet(Gri), Diplomatik (Siyah) pasaporta sahip tüm Türk vatandaşlarının krallığa giriş yapabilmeleri için vize almaları mecburidir.

Suudi Arabistan vizesi ne zaman çıkar?

Suudi Arabistan Vizesi almak isteyen kişilerin pasaport bilgileri internet üzerinden Suudi Arabistan‘a iletilir. Gerekli şartlar sağlandığında vizeniz onaylanmış olacaktır. Suudi Arabistan Vizesi, başvuru yapıldıktan sonra ortalama 3 ile 5 gün içerisinde sonuçlanmaktadır.

Arabistan’a gidiş yasaklandı mı?

Güney Afrika’da orta çıkan ve Omicron adı verilen corona virüsünün yeni mutasyonu yayılmaya devam ederken, Suudi Arabistan ülkeye giriş şartlarını açıkladı. Yapılan son açıklamada, 18 farklı ülkeden umre için gelenlere aşılarını yaptırmış dahi olsalar ülkeye giriş yasağı getirildiği belirtildi.

Suudi Arabistan uçuşları ne zaman başlayacak 2021?

Suudi Arabistan‘da 17 Mayıs 2021‘de tüm uluslararası uçuşların ve havaalanlarının normal operasyonlarına başlayacağı belirtilmektedir.

Suudi Arabistan’a turist olarak nasıl gidilir?

Suudi Arabistan Krallığı’na Turistik amaçlı seyahat etmeyi planlayan kişilerin, başvuru evraklarını tamamladıktan sonra turistik vize müracaatlarını Ankara Suudi Arabistan Büyükelçiliğine ve İstanbul Suudi Arabistan Konsolosluğuna yapabilmektedirler.

Arabistan’a çalışmaya nasıl gidilir?

Suudi Arabistan çalışma izninde Arabistan’da iş faaliyeti yürüten firma bünyesinde çalıştırmak için Arabistan’a getirttiği yabancı işçinin ülkeye girişinden itibaren 90 gün içinde çalışma ve oturum iznini almalıdır. İşveren bu izinleri almazsa kendisine cezai yaptırım uygulanır.

Umreye gitmek icin hangi pasaport gerekli?

Pasaport: Hac ve Umre ziyareti için kullanacağınız pasaportunuzun seyahat tarihinden itibaren en az 1 yıl geçerliliği ve çipli olması gereklidir. Hac ve Umre vizenizin pasaportunuza işlenebilmesi için en az 2 sayfasının boş olmalıdır.

Suudi Arabistan Çalışma vizesi kaç günde çıkar?

Suudi Arabistan işçi vizesi en erken 3, en geç ise 15 iş günü gibi bir süre aralığında sonuçlanmaktadır. Ancak belirtilen bu süreler ön görülen sürelerdir. Suudi Arabistan Konsolosluğu veya Büyükelçiliğinin resmi tatil günlerini kapsamaz.

Arabistan Konsolosluğu ne zaman açılacak?

Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu Pazartesi-Cuma 09.00-15.00 saatleri arasında hizmet vermektedir.