Müstakil ne demek ne demek?

Müstakil kelime anlamı ne demek?

Bağımsız, kullanış yönünden başka bir yapı ile bağlantısı olmayan, belli kişi veya kişiler için ayrılmış olan. Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Müstakil: 1. Kullanış yönünden başka bir yapı ile bağlantısı olmayan, bağımsız.

Tutarsız kime denir?

Düşüncelerinde kendisi ile tutarlı olmayan, kendisi ile çelişen, aynı zamanda düşünme de mantık eksikliği yaşayan kişiler tutarsız olarak bilinir.

Mustatil ne demek TDK?

arapça, uzayan demek; ayrıca goemetride dikdörtgen anlamında kullanılır. zaman çokluğu, bolluk, ömür ve hayat gibi farklı anlamlarının yanı sıra boy ve uzunluk anlamına da gelen arapça “tul” kelimesinin akrabası olan kelime.

Müşkil iş ne demek?

TDK sözlüğüne göre müşkül kelimesinin anlamı şu şekilde sıralanmaktadır; – Güç, zor, çetin. – Engel, güçlük, zorluk.

Müştak Osmanlıca ne demek?

müştak / müştâk / مشتاق / مُشْتَاقْ / مُشْتَقْ (şevk. den) Arzu ve iştiyak gösteren, fazla istekli.

Müstakil hüküm ne demek?

Müşteki sözcüğü bulunduğu halden yakınan kimse için kullanılmaktadır. Bir sıfat olan bu sözcük, aynı zamanda bir hukuk terimi olarak da kullanılır. Herhangi bir suçla mahkemeye çıkarılan kimsenin, kendisinin de şikayetçi olması halidir. Bu kimsenin müşteki sanık olabilmesi için haklı sebeplerinin bulunması gerekir.

Tutarsız ne demek örnek?

Tutarsız davranmak deyiminin anlamı ve açıklaması Söz ve davranışları dengesiz, çelişkili olmak. “Son günlerde tutarsız davranmaya başladın.” “Bana karşı dürüst ol, tutarsız davranma.”

Tutarsız anlatım nedir?

Tutarsızlık Edebiyat Terimi Olarak Tutarsızlık: Düşünce, duygu ve imgeleri yansıtan sözcüklerin, cümlelerin birbirini kavramayışları ya da dilsel ve mantıksal yönden bağlanamamayışından kaynaklanan anlatım kusuru.

Münharif ne demek?

münharif ne demek? Bir tarafa sapmış, doğruluğunu yitirmiş. (Harf. den) İnhiraf eden, yoldan çıkmış. Eğilmiş, çarpık.

Istikbal ne demek TDK?

Türk Dil Kurumu İstikbal kelimesi için, ‘gelecek’ anlamı üzerinden ifade sunuyor. Bu anlam ile beraber farklı cümlelerde gündelik yaşamda değerlendirebilirsiniz. Bu cümlede söylendiği gibi geleceğini şartsız koşulsuz hiç kimseye feda etmeyeceği üzerinden ifade etmektedir.

Müşkül ne Deməkdir?

Güç, zor, çetin. Engel, güçlük, zorluk, çetinlik, problem.

Müşkül mü müşkil mü?

Müşkül anlamı hakkında ayrıntılı bilgiyi vermeye başlamadan önce yazılışı çokça karıştırıldığından dolayı müşkül mü müşkil mi şeklinde sorulan soruyu cevaplandıralım. Arapça kökenli olan ve yazılışı شكل olan kelime, Arapça okunuşu müşkil şeklindedir. Ancak Türkçe’de ki kullanımı müşkül şeklindedir.

Müştak ne anlama gelir?

MÜŞTAK: (şevk. den) Arzu ve iştiyak gösteren, fazla istekli.

Meskenet kelime anlamı nedir?

Meskenet Kelimesinin TDK Sözlük Anlamı Arapça kökenli bir kelime olarak meskenin sözcüğü açısından da TDK kapsamında belli başlı anlamlar bulunmaktadır. Bu anlamları içerisinde ‘miskinlik, beceriksizlik, yoksulluk ve fakirlik’ sözcükleri öne çıkmaktadır.

Müstakil cezalandırma nedir?

5237 Sayılı Kanundaki düzenlemeye göre; Kanunda tanımlanan haksızlığı yalnız başına gerçekleştiren kişiye doğrudan fail (müstakil fail) denir. (Örneğin, bir kişiyi bıçakla yaralayan kişi yaralama suçunun doğrudan failidir.) Doğrudan fail, işlediği suçun gerektirdiği ceza ile cezalandırılır.