Mevkii ne demek TDK?

Mustahkam ne demek?

Müstahkem mevkii (Mevki-i müstahkem) Etrafına kale, siper gibi savuma unsurları inşa edilerek sağlamlaştırılmış yer anlamına gelir. Askeri terim olarak savunma tesislerini kapsayan bölge anlamında kullanılır.

Adreste mevki nasıl yazılır?

Adres yazımı şu şekilde yapılmaktadır, – Mahalle, cadde, sokak, mevki, apartman numarası / daire numarası, Ilçe / Il şeklinde yazılmaktadır.

Mevki i Müstahkem ne demek?

Müstahkem Mevki Ne Demek? Sağlam kalelerle, burçlarla korunan ve etrafından 7 / 24 devriye atılan güvenli bölgelere müstahkem mevki denir.

Mevki makam sahibi ne demek?

Makam Mevki Ne Demek? Makam mevki sahibi olmak, maddi açıdan rahat ve avantajlı bir konumda olmak anlamına gelir.

Berkitme ne demek TDK?

Berkitmek nedir ne demek? a. Sağlamlaştırma, tahkim, takviye. Yerel yönetimlerin, özeksel yönetime, ona bağlı çeşitli kuruluşlara olan süresi dolmuş borçlarının uzunca bir süre için ertelenerek devletçe güvenceye bağlanması. bk. erteleyim.

Muhkem anlamı ne?

Muhkem (Arapça: محكم), “Hüküm veren, sağlamlaştırılmış” anlamlarına gelen Arapça kelime. Kur’an’ın Âl-i İmrân Suresi’nin 7. âyetinde geçen bu kelime, açık ve kesin olarak hüküm veren âyetleri nitelendirmek için kullanılmıştır.

Mevkii nasil yazilir TDK?

Mevkii ne demektir, tanımı; mevkii kelime anlamı olarak yer, mahal anlamını taşıyor. Bir emlak terimi olarak mevkii ne demektir sorusunun yanıtına gelince; Mevkii, köylerde bulunan arazilerin o köy halkınca verilen mahalli isimlere göre bulunduğu yerdir. Mevkii isimleri de tapu kütüğüne kadastro sırasında kaydedilir.

Adres Nasıl Yazılır Örnek TDK?

Adres sıralaması mahalle, cadde, sokak, mevki, apartman numarası / daire numarası, İlçe/İl şeklinde olmalıdır. Papatya mahallesi kısaltılmışı Papatya mah. olacaktır. Fenerciler sokak kısaltılması Denizciler sok. olacaktır.

Berkitmek ne demek sözlük anlamı?

Berkitmek nedir ne demek? a. Sağlamlaştırma, tahkim, takviye. Yerel yönetimlerin, özeksel yönetime, ona bağlı çeşitli kuruluşlara olan süresi dolmuş borçlarının uzunca bir süre için ertelenerek devletçe güvenceye bağlanması. bk. erteleyim.

Hercümercin nedir?

Herc ü merc i ne demek? HERC Ü MERC: f. Darmadağınık. Karmakarışık.

Makam ve mevki ne demek?

Makam mevki ne demektir? Sözlükte, “Makam: kalkılan yer; Mevki: olayın meydana gelme, vuku’ bulma yeri” anlamındadır. Bunların her ikisi de Arapça kökenli olup “ism-i mekân” tabir edilen ve mekân ifade eden isimlerdir.

Makam sahibi olmak ne demek?

Ayrıca “makam”, insanın bütün ibadet ve zikir anında Hakk’ın huzurunda olduğunu ve Allah’ın kendisine nazar ettiğini bilmesi demektir.

Berkitme yol nedir?

Pencere ve kapıların sağlam durması için pekiştirici çerçeve pano.

Berkitme levhası ne demek?

celik konstruksiyonda kullanilan bir terim. ankraj bolgesinde kolon ile ankraj plakasi arasina dikine konan, kolon kafasinda ust plakanin altina kaynatilan ve kendi dogrultusunda gelecek yuklere karsi berkittigi nesnenin dayanimini arttiran yedek eleman.

Müteşabih ayet ne demek?

Müteşâbih (Arapça: متشابه), “Muhkem” (Mânası açık) olmayan Kur’ân âyetleri ve bazı benzer şekildeki hadisler; Kur’ân-ı Kerîm âyetleri ve hadislerin mecazî mânalara gelen ifadeleri “Müteşabih” olarak adlandırılmaktadırlar.