10 gün ise gelmeyen memur hakkında nasıl işlem yapılır?

Müstafi sayılan memura soruşturma açılır mı?

Bu çerçevede, disiplin suçunun işlendiği tarihte memur olan ancak daha sonra istifa eden, emekliye ayrılan, devlet memurluğundan çıkarma cezası alan, müstafi (görevinden çekilmiş) sayılan memurlar da dâhil olmak üzere tüm memurlar hakkında disiplin soruşturması yapılabilir.

Işe gelmeyen memura ne yapılır?

Mazeretsiz veya izinsiz olarak bir takvim yılında toplam 20 gün göreve gelmeyen memura, bir daha Devlet memurluğuna atanmamak üzere DEVLET MEMURLUĞUNDAN ÇIKARMA cezası verilir.

Müstafi sayılma kaç gün?

Kanunun “çekilmeyi” (istifayı) düzenleyen 94. maddesine göre; “Devlet memuru bağlı olduğu kuruma yazılı olarak müracaat etmek suretiyle memurluktan çekilme isteğinde bulunabilir.” İzin almadan veya kurumlarınca kabul edilen bir mazeret göstermeden 10 gün işe gidilmemesi durumunda ayrıca bir yazılı başvuru aranmaksızın …

Devlet memuru kaç gün işe gelmezse atılır?

Bu kapsamda, izinsiz veya Kurum tarafından kabul edilen herhangi bir mazereti olmaksızın görevini kesintisiz 10 gün terk eden Devlet memuru görevinden çekilmiş sayılacaktır. Dolayısıyla 10 gün süren kesintisiz terk durumu bir nevi zımni çekilme (istifa) talebi olarak değerlendirilmelidir.

Memura hangi durumlarda soruşturma açılır?

Kişinin disiplin suçunu gerektiren eylemin işlendiği an memur olması disiplin soruşturmasının açılabilmesi için yeterlidir. Daha sonra ayrılan, istifa eden, çekilmiş sayılan ve Devlet memurluğundan çıkarma cezası almış olan memurlar da dahil tüm Devlet memurları hakkında disiplin soruşturması yapılabilir.

Müstafi sayılan bir memur aynı sınıf içerisinde ne kadar süreyle tekrar memuriyete alınmaz?

-Çekilmiş (müstafi) sayılanlar, en az 1 yıl geçmedikçe yeniden memuriyete dönemezler. -Devir ve teslim yükümlülüğü olup da gerekli işlemleri tamamlamadan görevlerinden çekilmiş sayılanlar, en az 3 yıl geçmedikçe yeniden memuriyete dönemezler.

Memur işe geç kalırsa ne olur?

Memurun işe geç gelmesi her hangi bir geçerli özre dayanıyor ve memur bu özrü ispatlayabiliyorsa memura disiplin cezası verilmesi mümkün değildir. bu fiil ve hallerin işlendiğinin öğrenildiği tarihten itibaren 1 ay içinde açılmak zorundadır.

Devlet memurları hangi durumlarda işten atılır?

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 125. maddesinin E fıkrasının (g) bendinde; “Memurluk sıfatı ile bağdaşmayacak nitelik ve derecede yüz kızartıcı ve utanç verici hareketlerde bulunmak” fiili Devlet memurluğundan çıkarma cezasını gerektiren fiil ve haller arasında sayılmıştır.

Mustafi olunca ne olur?

Mecburi hizmet sürem dolmadan istifa ya da görevimi terk edersem ne olur? Mecburi hizmet süresini tamamlamadan görevden istifa edenler ya da istifa etmiş (müstafi) sayılanlar belirli süreyle yeniden memuriyete alınmazlar. Bu süre istifa edenler için 6 ay, müstafi sayılanlar için ise 1 yıldır.

Müstafi nasıl sayılır?

Müstafi sayılma hali, memurun istifa etme yönündeki bir talebinin varlığı aranmadan, memurun istifa etmiş sayılmasıdır. 657 sayılı Kanun hükümlerine göre, örneğin; *İzinsiz veya kurumu tarafından kabul edilebilecek bir mazereti olmaksızın, göreve kesintisiz şekilde 10 gün gitmeyen memur müstafi sayılır.

Soruşturma nasıl açılır?

Cumhuriyet savcısı, kamu davası açmaya yer olup olmadığına karar vermek üzere işin gerçeğini araştırmak üzere soruşturma başlatır (CMK m.160/1). Soruşturma, kural olarak gizli, yazılı ve hızlı bir şekilde yapılır. Cumhuriyet savcısı soruşturma aşamasını yürüten temel adli makamdır.

Hakkında adli soruşturma olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?

Bunun yanı sıra bizzat şahsınız veya avukatınız vasıtası ile Türkiye Adliyeleri Cumhuriyet Başsavcılığı Makamları kapsamında talebiniz halinde yapılacak bir sorgu işlemi neticesinde hakkınızda bir dava ya da soruşturma dosyası olup olmadığına ilişkin bilgiye her zaman ulaşabilirsiniz.

Usulüne uygun olarak çekilen memur tekrar Devlet memuru olmak istediğinde çekilmeden itibaren ne kadar süre boyunca Devlet memurluğuna alınamaz?

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 94. maddesinde, memurun 10 gün boyunca izinsiz, mazeretsiz ve kesintisiz bir biçimde görevini terk etmesi, disiplin yaptırımını gerektiren bir hal olarak düzenlenmemiştir.

Memurluktan istifa eden biri tekrar memur olabilir mi?

Görevinden istifa eden memurlar görevine geri dönebilirken eğer adaylık döneminde istifa etmişse sadece ayrıldığı kuruma geri dönebilmektedir. Bunlar dışında geri dönebilmek için ayrıldıkları sınıfta boş kadro bulunması gerekmektedir.

Ise gec kalmak isten Cikarilma sebebi midir?

İşyerinde mazeretsiz devamsızlık yaparak işyeri ve işin gereğince olumsuzluklara yol açan işçinin iş akdinin feshinin geçerli nedene dayandığı söylendi ve ilk mahkemenin kararı bozuldu. Böylece işe geç kalma gerekçesiyle tazminatsız işten çıkarma konusunda emsal niteliğinde bir karar alınmış oldu.