Sodsn temettü ne zaman?

Sodsn hisse ne iş yapar?

Göl Madenciliği ile ilgili kimyasal maddeler üretmek ve satmaktır. ORTAKLIK YAPISI : SPK denetiminde, tam olarak Halka Açık Anonim Şirket’tir. Şirket Hisseleri Borsa İstanbul, Piyasa Öncesi İşlem Platformunda SODSN kodu ile işlem görmektedir.

Sodaş sodyum sahibi kimdir?

SODAS SODYUM SANAYII A.S.

BİST Kodu SODSN
Kuruluş Tarihi 16.03.1974
İlk İşlem Tarihi 31.05.2012
Genel Müdür Serdar Salancı
Yönetim Kurulu Üyeleri ADEM HALUK KORA MEHMET REHA KORA FERİT KORA ÖZAY KORA KERİM OYGUR

Sodaş fabrikası ne üretiyor?

DÜNYADA SODA ÜRETİMİ VE SODA SANAYİ A.Ş. Cam sanayi, deterjan, kimyasal madde üretimi, tekstil, pigment, kağıt, gıda ve hayvan yemi sektörlerinde kullanılan soda; doğal ve sentetik olmak üzere iki şekilde üretilmektedir.

Soda Sanayi kimin?

Şirket, Şişecam Kimyasallar Grubu’nun bir parçasıdır. Şirketin Denizli Cam Sanayii AŞ, Camiş Elektrik Üretim AŞ, Oxyvit Kimya Sanayii ve Ticaret AŞ, Solvay Şişecam Holding AG ve Şişecam Bulgaria Ltd dahil diğer birçok Şişecam Şirketinde sermaye yatırımları vardır.

Dünyada kaç tane soda fabrikası var?

Soda külünün, tuzlardan ve doğal trona yatak- larından elde edilmesi gittikçe önem kazanmasına karşın Dünya üretiminin büyük bir kesimi 40’dan fazla ülkenin 60 civarındaki fabrikasında sentetik olarak solvay yöntemiyle üretiliyor.

Soda sanayi kimin?

Şirket, Şişecam Kimyasallar Grubu’nun bir parçasıdır. Şirketin Denizli Cam Sanayii AŞ, Camiş Elektrik Üretim AŞ, Oxyvit Kimya Sanayii ve Ticaret AŞ, Solvay Şişecam Holding AG ve Şişecam Bulgaria Ltd dahil diğer birçok Şişecam Şirketinde sermaye yatırımları vardır.

Soda sanayi ne üretir?

Cam sanayisinin ana hammaddelerinden biri olan soda üretimine 1969 yılında Mersin Soda Fabrikası’nda başlayan Şişecam, 1982 yılında devreye aldığı Kromsan Krom Bileşikleri Fabrikası’ndaki üretimi ile deterjandan kimya sanayisine, dericilikten ilaç üretimine kadar 100’den fazla iş koluna girdi sağlamaktadır.

Şişe Cam sahibi kim?

Şişecam‘ın çoğunluk hissesi ise 67,54 ile Türkiye İş Bankası’nın. Efes Holding, şirketin yüzde 8,23’üne, Anadolu Hayat Emeklilik ise yüzde 0,05’ine sahip. Kalan yüzde 24,18’lik pay ise halka açık.

Beypazarı Eti Soda kimin?

Eti Soda, %74’lük hissesi Ciner Grubu’na, %26’lık hissesi Eti Maden İşletmeleri A.Ş.’ye ait ortaklık yapısına sahip bir kuruluştur.

Ilk soda ne zaman bulundu?

Frigler döneminden kalma tarihi beş bin yıl öncesine dayanan bir kaynak olduğu bilinmektedir. Osmanlı döneminde padişahlara götürüldüğü söylenir. 1900 yılında Belçikalı bir hekim II. Abdülhamid’e Afyonkarahisar maden suyu tavsiye etmiştir.

Soda sanayi hisse kimin?

Şirket, Şişecam Kimyasallar Grubu’nun bir parçasıdır.

Görkem Elverici kimdir?

Görkem Elverici Şişecam’a 1 Mart 2013 tarihinde Düzcam Grubu Mali İşler Direktörü olarak katılan Elverici, Mayıs 2014 tarihinden Temmuz 2021 tarihine kadar Şişecam Mali İşler Başkanı olarak görevini sürdürmüş, 1 Temmuz 2021 tarihi itibarıyla Şişecam’ın Genel Müdürü olarak atanmıştır.

Mustafa Görkem Elverici nereli?

MUSTAFA GÖRKEM ELVERİCİ KİMDİR? 1976 yılında Ankara’da doğan Görkem Elverici, 1996 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde lisans eğitimini, 1998 yılında Bilkent Üniversitesi MBA programında yüksek lisans eğitimini tamamladı.

Ciner Yayın Holding sahibi kim?

Ciner Yayın Holding‘in tek sahibi ise Turgay Ciner‘dir. 600 milyon Türk Lirasının üzerinde sermaye ile kurulan Park Holding A.Ş. ise, Ciner Grubu’nun medya harici yatırımlarının sahibi olan ana şirketlerinden biridir. Temmuz 2015’de; Turgay Ciner tek hissedar olmuştur.

Park Holding ne iş yapar?

Grup, 1980’li yılların ikinci yarısında yurtiçi ve yurtdışı zirai motor ve yedek parça üretim projeleri, anahtar teslimi entegre tesis taahhütleri ve tekstil sanayii tesislerinin kurulması ve işletilmesi projeleri ile çalışma alanını genişletmiştir.