Kuranda Regaib Kandili geçiyor mu?

Kuranda Regaip Kandili geçiyor mu?

Regaib kandili, Kur’an’da geçmez fakat tüm Müslüman alemi tarafından saygı duyulan bir gün olarak bilinir. Kur’an’da tam sekiz yerde ‘reğabe’ kelimesi geçmektedir. Regaip kandilinde Allah’ın rahmet, bağış ve yardım dağıttığına inanılır. Bu yüzden bu gece dua ve ibadet ile geçmelidir.

Islamda Regaip Kandili var mı?

Bilindiği üzere Recep ayı, Müslümanlar arasında kutsal olarak kabul edilen 3 ayların ilk ayıdır. Bu mübarek zamanın başlangıcını gösteren ilk Cuma gecesi de Regaip kandili olduğu için önem taşımaktadır. İslam aleminde Bu mübarek olarak görülen gecede Yüce Allah’ın rahmet, bağış ve yardımlarının dağıtıldığına inanılır.

Peygamberimiz Regaip Kandili’nde ne yapardı?

Peygamberimiz (asm), bu gece ne yapardı Sevgili Peygamberimiz (asm), Regaib Gecesi’nin içinde bulunduğu Recep ayında çok dua eder, namaz kılar, oruç tutar, iyiliklerin her çeşidini yapar, sadaka vermeye özen gösterirdi.

Regaip Kandili anlamı nedir diyanet?

“Reğîb” kelimesi ise, “reğabe”‘den türemiş olan bir isimdir ve kendisine rağbet edilen, arzulanan, talep edilen şey demektir. Regaip gecesi denilince; “Çok lütuf ve ihsanla dolu, kiymetli ve değeri büyük, çok iyi değerlendirilmesi gereken gece” manası anlaşılır.

Regaip kandili kuranda ne okunur?

Her rek’atta Fâtiha’dan sonra üç kere “Kadir” suresi ve oniki kere “İhlâs” sûresi okunacaktır. Veyahud bir kere “Kadir” sûresi ve üç kere “İhlâs” sûresi okunur. Yine rabbimizin verdiği nimetlere hamd ve şükür halinde bulunmayı unutmamalıdır.

Regaip kandili gecesi ne oldu?

Peygamber’in Regaib gecesinde ana rahmine düştüğü, receb ayının ilk perşembe günü oruç tutup gecesinde Regaib namazı adıyla bir namaz kılmanın sevap olduğu ve bu gecenin birçok faziletinin bulunduğu yönündeki rivayetlerin asılsız olduğu hadis alimlerince belirtilmiştir.

Kandiller uydurma mı?

islamda peygamberin doğum günü kutlanmaz, hiçbir ayette ve hadiste de kandil yoktur. günümüzde cahil müslümanlar kadir gecesini dahi kandil zannetmektedir. uydurma kutlu doğum haftasından tek farki ondan daha önce uydurulmuş ve geleneklere yerleşmiş olmasıdır.

Kuranda hangi kandiller var?

Kuran-ı Kerim tabii ki Türkçe’de kullandığımız kandil ifadesini kullanmaz. Bunun Arapça karşılığı olan “mübarek gece” (Duhan 44/3; Kadir 97/1-2-3) ifadesini kullanır.

Regaip Kandilinde oruç tutmanin sevabı nedir?

Bu oruç farz olmayıp sünnettir. Bugün oruç tutanlara 1 yıl oruç tutmuş sevabı verilir. Bu oruca geceden niyet etmek gerekir. Diyanet’te yer alan bilgiye göre, bu oruçlar için, “yarınki orucu tutmaya” şeklinde mutlak niyet edilmesi yeterli oluyor.

Hz Muhammed Berat Kandili ne yapardı?

O gece güneş battıktan sonra Allah rahmetiyle dünya semasına tecelli eder ve şöyle seslenir: İstiğfar eden yok mu, affedeyim ve bağışlayayım. Rızık isteyen yok mu, hemen rızık vereyim. Başına bir musibet gelen yok mu, hemen sağlık ve afiyet vereyim. Rahmet kapıları dört gece açılır.

Regaip Kandili gecesinde ne oldu?

REGAİP KANDİLİNDE NE OLMUŞTUR? Regaib kandilinin, Rasulullah Efendimizin babası Hz. Abdullah’ın evlendiği gece olduğu iddia edilir.

Regaip Kandili neyin habercisi?

“Reğîbe”nin çoğulu da “reğâib” dir. REGAİB KANDİLİNİN ÖNEMİ NEDİR? Halk dilinde “üç aylar” olarak anılan rahmeti, bereketi ve mağfireti bol olan manevi bir mevsime girişimizin habercisidir. Halkın “kandil” olarak adlandırdığı bu geceler, gönül evlerimizi aydınlatan ışıklardır.

Regaib Gecesi hangi dualar okunur?

Okunuşu:”Allahumme salli alâ seyyidinâ Muhammedinin nebiyyil ümmiyyi ve alâ âlihi ve sahbihi ve sellim.” Meali: “Allah’ım, ümmî nebî Efendimiz Muhammed’e, âline ve ashâbına salât u selâm eyle!” duâsı okunacakdır.

Regaip kandil gecesinde neler yapılır?

Regâib gecelerinde dua etmek, tevbe ve istiğfarda bulunmak, bu geceyi kutsal kabul ederek çeşitli ibâdetlerle geçirmek, genel olarak alimler arasında kabul görmüştür. Regaibin diğer kandillerden farklı oluşu hem Recep ayında bulunması hem de Cuma gecesi oluşudur.

Regaip Kandili Nedir Niçin Kutlanır?

Bu gecede Yüce Allah lütuflarını sağanak sağanak yağdırır. İslam dünyası için büyük öneme sahip üç aylardan, recep ayının ilk perşembe gününü cumaya bağlayan gece idrak edilen Regaip Kandili, “rahmet ve bereket gecesi” olarak kabul ediliyor.