Mavi Göl Giresun’un hangi ilçesinde?

Mavi Göl Giresun nasıl gidilir?

Giresun il merkezinden ve Dereli tabelaları gördüklerinde hemen o yöne dönüp, daha sonra yola devan edin bu yol sizi Kuzalan Şelalesi Tabiat Parkı yazan tabelasına götürecektir. Bu yoldan dönerek devam etikten sonra Giresun – Şebinkarahisar Yolu üzerinde bulunan Mavi Göle ulaşacaksınız.

Giresun Mavi Göl merkeze kaç km?

Giresun iline 45 kilometre, Dereli ilçesine 13 kilometre mesafedeki bu tabiat parkı, Alancık köyünün, Kuzalan mahallesinde bulunur.

Giresun Mavi Göl nerede?

Giresun’un Dereli ilçesi sınırlarında yer alan Kuzalan Tabiat Parkı içindeki Mavi Göl, turkuaz rengi ile oluşan eşsiz görüntüsüyle görenleri hayran bırakıyor. Gölün, Doğu Karadeniz Bölgesi’nde sodalı suyun dere halinde aktığı tek yer özelliğine sahip olduğu belirtildi.

Mavi Göl Kanyon nerede?

Giresun Dereli Mavi Göl Nerede ve Nasıl Gidilir? Giresun kent merkezine 20 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Dolayısıyla özel aracıyla gelenler kent merkezine girmeden önce Dereli ilçesine sapabilirler.

Giresun Mavi Göl yüzülür mü?

Giresun‘un Dereli ilçesinde bulunan ve doğal sodadan oluşan ‘Mavi Göl‘ ziyaretçilerini ağırlıyor. Görenlerin tekrar tekrar baktığı ayrılmak istemediği Mavi Göl yaz aylarında ise serinlemek isteyenlerin ve sodalı suda yüzmek isteyenlerin durağı haline geldi.

Mavi Göle hangi otobüs gider?

Bu Otobüs hatları ankara mavi göl yakınından geçiyor: 220-7, 338, 343, 355, 377.

Giresun Mavi Göl ne zaman mavi?

Göksu Çayı’yla Aksu Çayı’nın birleştiği yerden batıya doğru 5 tane göl meydana gelmiş durumda. Çanak şeklinde olan bu göllerin en büyüğü 30 metre çapında. Mayıs ayının sonundan itibaren rengi yeşilden maviye dönüyor, hele Temmuz’un ilk haftası geçti mi tamamıyla turkuaz olup görenlerin ağzını açık bırakıyor.

Mavi Göl hangi ildedir?

Giresun’un Dereli ilçesi sınırları içerisinde ve ilçe merkezine 20 kilometre uzaklıkta, Kuzalan Tabiat Parkı’nın eşsiz değerlerinden biri olan Mavi Göl, üç gölün birleşiminden meydana gelmekte ve yöre halkı tarafından ”Sodalı Göl veya Göğ Göl” olarak bilinmektedir.

Giresun Mavi Göle girilir mi?

Giresun‘un Dereli ilçesinde bulunan ve doğal sodadan oluşan ‘Mavi Göl‘ ziyaretçilerini ağırlıyor.

Ankara Kızılaydan Mavi Göle nasıl gidilir?

Kızılay’dan gidecekler; Kızılay metrosuna binip Ankaray Dikimevi (son istasyon) durağına indikten sonra, hemen oradan kalka 355 numaralı otobüse binebilirsiniz.

Hangi göllerde yüzülür?

  • Tahoe Gölü Nevada.
  • İznik Gölü İznik.
  • Uri Gölü Lucerne.
  • Salda Gölü Burdur.
  • Crater Gölü Oregon.
  • Kayangan Gölü Coron Adası

23 Tem 2018

Mavi Göl nasıl bir yer?

Ankara’nın en güzel parklarından biri. Hem güzelce piknik mangal yaparsınız hem gölde su bisikletleri ile gezebilirsiniz. Mangal için Harika bir yer her mangal yerinin yanında musluk var, oturacak yerleri var, içinde çocukların oynayabileceği park var, mescidi tuvaleti, küçük bir büfesi var, atlı güvenlikleri var.

Mavi Göl giriş ücreti ne kadar?

Mavi Göl‘e Giriş Ücreti 5 TL’dir.

Mavi Göl açık mı?

2005 yılında hizmet vermeye başlayan Mavi Göl her mevsim açıktır. Yaz ve kış mevsimlerinin her ikisinde de gün boyu açık olan Mavi Göl‘e giriş ücreti ise bulunmamaktadır.

Giresun Mavi Göl ziyarete açık mı?

Şu an ziyaretçilere açık olan bölge, yalnızca yerli turistlerin değil, yabancı turistlerin de ilgisini çekmeyi başarmış durumda. Şelale ve travertenlerin de sizleri karşılayacağı Mavi Göl‘de çok sayıda bikri türü mevcut ve bu bağlamda doğal bir cennet olduğunu da söyleyebiliyoruz.