Mustafa Kemal’i etkileyen kişiler kimlerdir?

Mustafa Kemal’in Manastır Askeri Idadisinde fikir hayatını etkileyen kişiler kimlerdir?

Yurt içinde ise Namık Kemal, Tevfik Fikret, Ziya Gökalp, Celal Nuri, gibi bazı fikir ve sanat adamlarının eserlerini okumuştur. Döneminde mevcut olan fikir akımlarından Batıcıların medeniyetçi ve Türkçülerin milliyetçi görüşlerinden etkilenmiştir.

Mustafa Kemal kimlerden etkilendi?

Namık Kemal
Jean-Jacques RousseauZiya GökalpTevfik Fikret
Mustafa Kemal Atatürk/Etkilendiği kişi

Tevfik Fikret Mustafa Kemal’i hangi alanda etkilemiştir?

Fikret‘in din anlayışı, Atatürk’ün laiklik anlayışını etkilemiştir. Din artık siyasal ve toplumsal düzeni belirleyen etmen olmaz. Din uğruna savaş yapılmayacaktır. Savaş, vatan savunması olmadıkça cinayet olarak görülecektir.

Atatürkün kişisel özellikleri nelerdir?

  • İleri görüşlülüğü
  • Sabırlı ve disiplinli.
  • Açık sözlülüğü
  • Vatan ve millet sevgisi.
  • İdealistliği.
  • Çok yönlülüğü
  • Gerçeği arama gücü
  • İyi kalpliliği.

3 Mustafa Kemal’in kişiliğinin oluşmasına etki eden öğretmenleri kimlerdir?

Harp Okulu ve Akademisindeki öğretmenleri Atatürk’ün özellikle askerlik bilgilerini genişletmesinde etkili olmuşlardır. Atatürk’ün yetişmesinde, onun özellikle Türkçü görüşlerinin gelişmesinde Namık Kemal, Ziya Gökalp, Tevfik Fikret, Mehmet Emin Yurdakul’un da, ayrıca okuduğu kitapların da etkisi olmuştur.

Mustafa Kemal’in fikir hayatını etkileyen yazar ve düşünürler kimlerdir?

Mustafa Kemal’in fikir hayatını etkileyen yazarlar ve düşünürler

  • Ziya Gökalp Milliyetçilik.
  • Namık Kemal Vatanseverlik.
  • Mehmet Emin Yurdakul Milliyetçilik.
  • Tevfik Fikret İnkılapçılık.
  • J.J. Rousseau Yurttaşlık Bilinci.
  • Montesquieu Cumhuriyetçilik.
  • Voltaire Bilimsellik, Akılcılık.

7 Eki 2020

Mustafa Kemal Paşa 9 Ordu Müfettişi olarak verilen görevler nelerdir?

Mustafa Kemal Paşa‘nın görevi, asayişsizlik, Padişah emirlerine itaatsizlikleri tespit etme, halkın silahlanmasını engelleme, halkın elindeki silahları ve cephaneyi toplama, depolama ve muhafaza altına alma, yabancı işgaline karşı çıkan halkı koruyan destek veren Osmanlı subaylarını tespit etme görevden alma, işgale …

Mustafa Kemal Paşa ya 9 Ordu Müfettişi olarak verilen görevler nelerdir?

1. İşbu müşterek görevler şunlardır: a) Görev bölgesinde asayişi ve huzuru yeniden sağlamak ve asayişsizliğin sebeplerini belirlemek. Görev bölgesinde, değişik yerlerde bulunan silah ve cephaneleri bir an evvel toplattırmak, bunları münasip depolara yığmak ve koruma altına aldırmak.

Tevfik Fikret hangi akıma bağlı?

Tevfik Fikret
Ölüm 19 Ağustos 1915 (47 yaşında) İstanbul, Osmanlı Devleti
Meslek Şair, öğretmen
Milliyet Osmanlı
Edebî akım Servet-i Fünûn

Mustafa Kemal Namık Kemal’in hangi fikirlerinden etkilenmiştir?

Namık Kemal
Milliyet Osmanlı
Dönem 19. yüzyıl
Tür Roman, tiyatro, şiir
Edebî akım Romantizm

Atatürkün kişisel özellikleri nelerdir 3 sınıf?

Atatürk aynı zamanda açık sözlü, planlı ve programlı çalışan, bol bol kitap okuyan, başka ülkelerin kültürlerini araştıran, bilime önem veren, gerçekçi ve mantıklı kişilik özelliklerine sahipti. Tüm bu kişilik özellikleri ile Mustafa Kemal Atatürk dünyanın en büyük önderlerinden biridir.

Atatürk’ün büyük bir lider yapan özellikleri nelerdir?

Bu konuda ileri görüşlü olması, sabırlı ve disiplinli bir yapıya sahip olması, cesareti, kararlılığı, vatan sevgisi ve liderlik vasfı gibi birçok kişisel özellikleri ön plana çıkmaktadır.

Atatürk’ün öğretmenin adı nedir?

Bir gün Matematik öğretmeni Mustafa Efendi öğrencisi Mustafa’yı (Atatürk), çağırarak “Senin de adın Mustafa, benim de. Bundan sonra senin adın Kemal olsun” der ve o günden sonra Mustafa’nın adı Mustafa Kemal olur . Ansiklopedilerde de aynı ifadeler vardır: “Atatürkün matematik öğretmeninin adı Mustafa idi.

Atatürk Türkiyeyi kimlerden kurtardı?

Atatürk, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkıp Kurtuluş Savaşını başlatmasaydı Anadolu’da Türk kalmazdı. Emperyalist işgalciler Türkleri Anadolu’dan da sürerlerdi ve ortada ne Türk ne de Türkiye kalırdı. Şunu hiçkimse unutmasın, Mustafa Kemal Atatürk sadece ülkeyi kurtarmadı, Türk neslini de kurtardı.

Namık Kemal neyi savunur?

Namık Kemal (21 Aralık 1840; Tekirdağ – 2 Aralık 1888; Sakız Adası), Türk milliyetçiliğine ilham kaynağı olmuş, Genç Osmanlı hareketi mensubu yazar, gazeteci, devlet adamı ve şairdir. Yurtseverlik, hürriyet, millet kavramlarına bağlı bir Tanzimat Devri aydınıdır.