Keçilerde iştahsızlık neden olur?

Keçilerin kilo alması için ne yapmalı?

İyi kaliteli kuru ot, yulaf, arpa kırması, veya kesif yem verilmelidir. Normal zamanlarda 0,5-1 kg , aşım zamanında 1-1,5 kg kesif yem verilmelidir.

Keçi neden zayıflar?

İç parazitler, özellikle Haemonchus contortus başta olmak üzere yuvarlak kurtlar, şeritler, karaciğer kelebekleri keçilerde zayıflamaya neden olurlar. Doğal olarak beslenme eksiklikleri, beslenmedeki kötü koşullar zayıflama sebebidir.

Keçilerde burun akıntısı nasıl geçer?

Örneğin; Pasteurella aşıları, Çiçek aşısı. Koyunların burun kurdu bir sineğin (Diptera) larvasının burun boşluğuna ve sinüslere yerleşmesi sonucunda ortaya çıkan bir hastalıktır (Oestrus Ovis). İvermektin ve benzeri ilaçlar gayet etkili olup, tedavi ve koruyucu hekimlikte başarıyla kullanılır.

Keçilerde Ciğer ağrısı nasıl geçer?

Keçi ciğer ağrısının ilaçlarla (antibiyotiklerle) tedavisi mümkündür. Tedavide oksitetrasiklin (terramisin) etken maddeli antibiyotikler ile Makrolid grubu antibiyotikler (Tylosin, Tilmicosin, Tulathromycin, Spiramisin, Eritromisin) etkilidir. Korunma açısından en etkili yöntem aşılamadır.

Keçilere ekmek verilir mi?

Birçok çiftçi, az miktarda meyve ve sebze atığı (meyve kabukları, sebze kabukları) veya küçük bir dilim ekmek verdiklerini ve keçilerin buna bayıldıklarına söylerler. Ancak, bu tür yiyecekler keçi besleme temeli olarak değil de küçük miktarlarda verilebilir.

Keçiye ne verilir?

Keçiler, meraların içinde yer alan çeşitli yeşilliklerle beslenirler. Keçiler özellikle de yonca, çimen, kaba yonca (Medicago sativa), baklagiller, yabani hindiba, bazı çalıya benzeyen çalılıklar, ağaçlar ile beslenir.

Keçinin idrarını yapamaması durumunda ne yapmalı?

Yüksek kalsiyumlu rasyonlar ince bağırsakta fosfor emilimini azalttığı için idrar taşı oluşumunu önlemede faydalı olacaktır. Yonca gibi kalsiyumca zengin kaba yemler verilebilir. Kaba yemler, geviş getirme ve tükürük üretimini artıracağı için fosforun idrarla atılmasını artıracaktır.

Keçilerin çiftleşme zamanı nasıl anlasilir?

Keçiler de koyunlar gibi mevsime bağlı poliöstrik, hayvanlar olup sonbaharda günün ışıklı sürülerinin, ışık yoğunluğunun ve hava sıcaklığının düşmesi ile çiftleşme arzusu yani, kızgınlık gösterirler.

Keçilerde burun akıntısı neden olur?

Etken virüstür (Paramyxovirus-morbillivirus). İnkubasyon süresi 2-6 gündür. Hastalık birdenbire ortaya çıkar. Yüksek ateş, iştahsızlık, durgunluk ile başlayan hastalık daha sonra burun akıntısı, diş etlerinde, damakta, dilde ve yanaklarda sıyrık şeklinde yaralar ile devam eder.

Oğlaklarda burun akıntısı neden olur?

Fusobakterium nekroforum ve Streptokokkus ovis’tir. Bu hastalıkta burun akıntısına eşlik eden en önemli belirti ”hırıltı”dır. birikmesi de burun akıntısına yol açar. Amonyak önemli bir solunum yolu irritanıdır.

Keçi öksürüyor ne yapmalıyım?

1- Pasteurellosis: Öksürük ve sık soluma ile kendini gösterir. Antibiyotiklerle tedavisi mümkün olabilir. En etkili yol koruyucu önlemlerdir. Aşı yapılmalıdır.

Keçi neden ölür?

KOYUN – KEÇİ VEBASI Koyun ve keçilerde yüksek oranda ölümlere neden olan bulaşıcı bir hastalıktır. Kuzu ve oğlaklar yetişkin hayvanlara göre hastalığa daha hassastır. Hastalık nasıl bulaşır? Hasta koyun ve keçilerin gözyaşı, burun akıntısı, öksürükle saçılan damlacıkları, salya ve gaitaları (dışkı) ile bulaşır.

Koyun yemi çok yerse ne yapılmalı?

Bu durumda en iyi yapılacak şey acil olarak bir veteriner hekime başvurmaktır. Veteriner hekim işkembe ve kandaki asitliği giderecek bazı ilaçları ağızdan içirebilir veya damardan verebilir, sağlıklı hayvandan işkembe suyu alarak içirebilir.

Keçiler en çok ne yemeyi sever?

Keçilerin en sevdiği besinler, çalılar, kaba yoncalar, baklagiller, çimen, ağaçlar ve tahıllardır. Genellikle günümüzde keçiler kurutulmuş yonca, buğday ve soya ile beslenir. Fakat bazı toksik maddeler bazı bitkilerin yapraklarında yer alabilir.

Çok yem yiyen keçiye ne yapılır?

Bu durumda en iyi yapılacak şey acil olarak bir veteriner hekime başvurmaktır. Veteriner hekim işkembe ve kandaki asitliği giderecek bazı ilaçları ağızdan içirebilir veya damardan verebilir, sağlıklı hayvandan işkembe suyu alarak içirebilir.