Hangisi Mustafa Kemal Atatürk’ün yazdığı eserler?

Mustafa Kemal Atatürk’ün eserleri nelerdir?

ATATÜRK’ÜN ESERLERİ

  • I- ATATÜRK’ÜN SİYASAL YAŞAMA YÖNELİK ESERLERİ
  • Büyük Söylev (Nutuk)
  • Atatürk’ten Mektuplar.
  • Atatürk’ün Söylev ve Demeçleri.
  • ATATÜRK’ÜN SOSYAL VE KÜLTÜREL ALANA YÖNELİK SERLERİ
  • Atatürk’ün Hatıra Defteri.
  • Arıburnu Muharebeleri Raporu.
  • Karlsbad Hatıraları

Mustafa Kemal Atatürk’ün yazdığı kitabın adı nedir?

Atatürkün en çok bilinen ve okunan, “Söylev” adıyla da yayımlanan eseriyle listemize başlıyoruz. Büyük bir emekle kaleme aldığı bu eseri, tarihi değeri kadar içinde barındırdığı deneyim, öğüt ve geleceği öngörebilen anlatımıyla geçmişe, bugüne ve geleceği konu alan bir mirastır.

Atatürk kaç tane kitap yazdı?

Atatürkün Nutuk ile birlikte 9 kitap yazdığını bunların ikisinin Almancadan Türkçeye çeviri, diğerlerinin ise kendisi tarafından bizzat kaleme alınan askeri, siyasi ve medeni bilgileri içerdiğini ve bir de geometri kitabı yazdığını söyledi. Atatürkün 3 bin 997 kitap okuduğunu belirten Dr.

Atatürk’ün en önemli eserleri nelerdir?

Atatürkün yazdığı herkes tarafından bilinen en önemli eseri nutuktur.

Atatürk’ün en büyük edebi eseri nedir?

Nutuk, Mustafa Kemal Atatürkün Kurtuluş Savaşı’nı birinci ağızdan anlattığı, cumhuriyet tarihinin en önemli eserlerinden biri ve Atatürkün hem tarihçi kişiliğini hem de edebi yanını gözler önüne sermekte.

Atatürk laikliği neden getirdi?

Laiklik asla dinsizlik olmadığı gibi, sahte dindarlık ve büyücülükle mücadele kapısını açtığı için, gerçek dindarlığın gelişmesi imkanını temin etmiştir. Laikliği dinsizlikle karıştırmak isteyenler, İlerleme ve canlılığın düşmanları ile gözlerinden perde kalkmamış doğu kavimlerinin fanatiklerinden başka kimse olamaz.

Atatürk’ün yazdığı ilk kitap nedir?

1-TÂBİYE MESELESİNİN HALLİ VE EMİRLERİN SURETİ TAHRİRİNE DAİR NESAYİH: Atatürkün ilk kitabı sayılır ve savaştaki taktikleri içerir, liderlik özelliğini gösterir. 2-TAKIMIN MUHAREBE TALİMİ: Atatürkün 1908 yılında Almanca’dan çeviri yaptığı kitaptır.

Mustafa Kemal’in Samsun’a gittiği vapurun adı nedir?

Bandırma Vapuru’nun bir resmi. Bandırma Vapuru Mustafa Kemal Atatürk‘ü 9. Ordu Müfettişi olarak kurmayları ile birlikte İstanbul’dan Samsun’a getiren gemidir.

Türk’ün en büyük eseri nedir?

Atatürk’ün “Benim en büyük eserim” dediği Cumhuriyet’in kuruluşunu, İstiklal Mücadelesi’ni kazanırken yorulan, yara alan ancak bağımsızlığını kazanmanın heyecan ve gururunu yaşayan halk sokakta kutladı.

Atatürkün başlıca eserlerinden biri nedir?

Nutuk, Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nı birinci ağızdan anlattığı, cumhuriyet tarihinin en önemli eserlerinden biri ve Atatürk’ün hem tarihçi kişiliğini hem de edebi yanını gözler önüne sermekte.

Mustafa Kemal’in en büyük eserim dediği ilke nedir?

Herkes, tasada, kederde ve sevinçte ortaktır. Devlet halkın devletidir, üstün irade ve her türlü yönetim yetkisinin kaynağı millettir. Büyük Atatürk’ün ortaya koyduğu “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” ilkesi, devletin ve rejimin temelini oluşturmaktadır.

Laiklik ilkesi ne zaman geldi?

Devlet ve din işlerinin tam ayrımı, 5 Şubat 1937 tarihinde Türk Anayasasına dahil edilerek laiklik devrimi anayasal gelişimini kazandı.

Laiklik dine aykırı mıdır?

İslâm’da din ve dünya ayrılığı yoktur. Bunlar tam bir bütünlük içindedir. Bu sebeple de ‘din işi ayrı, dünya işi ayrı’ gibi laik anlayışlara İslâm’da yer yoktur.

Atatürk kaç tane fabrika kurdu?

Cumhuriyet döneminde Atatürk önderliğinde, kömür, çimento, şeker, pamuk, elektrik, uçak, ipek ve deri fabrikaları kuruldu. Sözcü’de yer alan habere göre, cumhuriyet kurulduğunda sanayi kuruluşlarının sayısı 386’ydı. bu rakam 10 yılda 1087’ye çıktı.

Bandırma vapurunun adı ne?

İdare-i Mahsusanın statü değiştirerek 28 Ekim 1910 yılında Osmanlı Seyrüsefain İdaresi(Osmanlı Denizcilik İşletmesi) olunca geminin adı Panderma Bandırma olarak değiştirilerek posta vapuru haline getirilmiştir.