Matrak insan ne demek?

Matrak adamsın ne demek?

argoda dalga geçmek manasında kullanılan bir tabir. kaynağı geleneksel bir oyunmuş. ” eski osmanlı dernekleri çağlarında “matrakçı” denilen gürbüz oyuncularca yapılıp “matrak bazlık” denilen ve ellerdeki matrak denilen tokmaklarla mücadelesi yürütülen bir spor çeşidi vardır.

Matah insan ne demek?

Matah bir insan ne demek? Değerli, kıymetli olmadığı halde öyle imiş gibi gösterilen şey veya kimse: “Kendini bir matah zannediyor.” Karşıma geçmiş de matah satarsın (Pir Sultan Abdal).

Matrax ne demek?

Matrax 18 Şubat 2002 tarihinden beri Zeki Kayahan Coşkun ‘un hazırlayıp sunduğu radyo programının adıdır. Hafta içi her akşam saat 22.00-01.00 (Zeki Kayahan Programı bazen şart bazen kendi isteği ile 05.00 a kadar uzatabilimektedir) arasında yayınlanmaktadır.

Pısırık anlamı nedir?

Pimpirik; gereksiz titiz, çok yaşlı, kuşkucu ve harap anlamlarında kullanılmaktadır. Özellikle temizlik konusunda titiz hanımlar için daha sık kullanılan bir sözcüktür. Kelimenin pinpirik şeklinde telaffuzu yanlış olup, n harfi yerine m harfi kullanılmalıdır.

Ölümle matrak geçmek ne demek?

Ölümle matrak geçmek ne demek? Alay etmek, karşısındakiyle eğlenmek, dalga geçmek.

Maytap geçiyorum ne demek?

Maytap geçmek: Alay etmek, dalga geçmek.

Çok matah değil ne demek?

Meta kelimesi ile aynı kökten gelen matah sözcüğü eşya ve mal anlamına gelir. Fakat bu kelime 20. yüzyıldan ilk yıllarından itibaren ”çok da matah bir şey değil” kalıbında kullanılır. Bu kalıplaşmış ifadede de matah, çok kıymetli ve pek nadir anlamına gelir.

Pek matah değilmiş ne demek?

İnsan, mal, eşya vb. için “çok da kıymetli, değerli veya gerekli olmadığını” anlatmak için küçümseme yollu kullanılan bir söz. Örnek cümleler: “Pek de matah bir şey sayılmaz.

Maytap diğer adı nedir?

Maytap kelimesi Türkçe’de “ay ışığı” anlamına gelir. Farsça māhtāb veya mahtāb ماهتاب/مهتاب z “ay ışığı” sözcüğünden alıntıdır. Daha fazla bilgi için mehtap maddesine bakınız.

Matrax hangi radyoda 2022?

Hafta içi her gün Zekirdek (16.00-18.00) ve Matrax (22.00-01.00) ile Kafa Radyo‘dayım.

Pipirik ne demek?

Çok yaşlı ve güçsüz (kimse). Gereksiz yere titizlik gösteren. Kuşkucu. Üç katlı, tahtadan, pimpirik bir evdir burası.

Pimpirik insan ne demek?

Bu kelimelerden birisi olan pimpirikli, gündelik hayatta yaygın olarak kullanılan bir kelimedir. Pimpirikli kelimesi genellikle, çok kuşkulu olan ve gereksiz yere çok fazla titizlik gösteren kişiler için kullanılıyor.

Matrak geçmek deyimi ne demek?

Bu yazımızda sizlere Matrak Geçmek deyiminin anlamını açıklıyor ve örnek cümle içinde kullanımını gösteriyoruz. ➡Anlamı ve Cümle içinde kullanımı ise şu şekilde; ➡Matrak Geçmek deyiminin anlamı:Alay etmek, karşısındakiyle eğlenmek, dalga geçmek.

Maytap yapmak ne demek?

alay etmek, dalga geçmek, kafa yapmak gibi anlamlara gelir.

Maytap mı geçiyorsun ne demek?

Maytap geçmek: Alay etmek, dalga geçmek.