Vatan kelimesinin cümlesi nedir?

Vatan kelimesi nasıl yazılır?

Türkçe dilinde ”ana” ile başlayan kelimelerin tamamı ayrı olarak yazılır. Bundan dolayı kelimenin “anavatan” şeklinde yazılması hatalı bir yazım şekli ortaya koymaktadır. Buna göre “anavatan” kelimesinin doğru şekilde yazılışı “an vatan” şeklide olanıdır.

Vatan ne demektir vatan?

Vatan, bir ulusun bağımsız ve egemen olarak üzerinde yaşadığı yeryüzü parçası ve onun hava sahası ile karasularına denir.

Vatan nedir ilkokul?

Vatan, bir kimsenin doğup büyüdüğü; bir milletin hakim olarak üzerinde yaşadığı, barındığı, gerekirse uğrunda canını vereceği toprak. Bir ulusun bağımsız ve egemen olarak üzerinde yaşadığı yeryüzü parçası ve onun havası ile karasularına denir. Vatan ile yurt aynı manadadır. Vatanın geniş manada tarifi ise ülkedir.

Eski Türkçede vatan ne demek?

Vatan” kelimesi çeşitli dillerde şu kelimelerle karşılanmıştır: Osmanlıcada: mülk, memâlik, memleket, maskatıre’s; Fransızcada: patrie, Almancada: vaterland, İngilizcede: fatherland/motherland, İtalyancada: patria.

Ana vatan cümle içinde nasıl yazılır?

Türk Dil Kurumu’na göre ‘ana vatan‘ ayrı olarak yazılır.

Vatan baş harfi büyük mü?

8. Devlet adları büyük harfle başlar: Türkiye Cumhuriyeti, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Amerika Birleşik Devletleri, Suudi Arabistan, Azerbaycan, Kırım Özerk Cumhuriyeti vb.

Vatan ne demek Eodev?

Vatan ne demek Eödev? Bir kimsenin doğup büyüdüğü; bir milletin hâkim olarak üzerinde yaşadığı, barındığı, gerekirse uğrunda canını vereceği toprak.

Vatan deyince aklınıza ne geliyor?

Vatanı korumak ve sahip çıkmak için insanların yaptığı olağan üstü davranışlar. Korkmadan verdiği kavgalardır. Vatanın sahipleri şehitler, gaziler ve kahramanlardır.

Vatan nedir ödev?

Vatan aynı dili konuşan aynı kültürden gelen ve aynı bayrak, millet gibi ortak değerlere sahip insanların yaşadığı topraktır.

Ana başlık nasıl yazılır TDK?

E. Kitap, bildiri, makale vb.nde ana başlıktaki kelimelerin tamamı, alt başlıktaki kelimelerin ise yalnızca ilk harfleri büyük olarak yazılır.

Anapara nasıl yazılır?

TDK‘ye göre anlamı… ‘Anapara‘ kelimesinin doğru yazılışı nedir? Kelimenin doğru yazılışı “anapara” şeklindedir.

3 sü nasıl yazılır?

3.3.’yazılır? 3.’lük diyorsak burada da 3.’ doğru oluyor sanırım.

Baş başa nasıl yazılır?

İsim durum ekleri ve iyelik ekiyle yapılan ikilemeler de ayrı yazılır: baş başa, diz dize, el ele, göz göze, iç içe, omuz omuza, yan yana; baştan başa, daldan dala, elden ele, günden güne, içten içe, yıldan yıla; başa baş, bire bir (ölçü), dişe diş, göze göz, teke tek; ardı ardına, boşu boşuna, günü gününe, peşi peşine …

Türkler için vatan nedir?

Türk Milleti için vatan ,karnını doyurduğu bir toprak parçası değil ,atalarından kendine miras kalmış mukaddes bir yadigar ,ecdadının şehid kanı pahasına korunabilmiş kutlu bir varlık ,toprak altındaki ve üstündeki tarihi zenginliklerini ,Türk kültür ürünlerini sinesinde saklayan bir hazinedir.

Vatan kelimesinin gerçek ve mecaz anlamı nedir?

Gerçek: Vatan toprağı kutsaldır. Mecaz: Vatan evladı değerlidir.