Müslüme olayi nedir?

Müslüme nin olayı ne?

Geçtiğimiz ay Mersin’de kaybolan ve 10 gün sonra cansız bedenine ulaşılan Müslüme Yağal ölümüyle Türkiye’yi yasa boğarken, ardından ise dedesi sanılan Hasan Yağal’ın biyolojik babası olduğu gerçeğinin ortaya çıkması ile infiale yol açmıştı.

Müslüme nin dedesine ne oldu?

Mersin’in Gülnar ilçesinde 3 yaşındaki Müslüme Yağal’ın ölümüne ilişkin adliyeye sevk edilen tutuklanmıştı. Tutuklu bulunan dede Hasan Yağal, Diyarbakır Cezaevi Kampüsü Yüksek Güvenlikli Cezaevine alındığı öğrenildi.

Müslüme meselesi nedir?

Mersin’in Gülnar ilçesinde 10 Kasım günü kaybolan Müslüme Yağal’ın arama kurtarma çalışmalarının 10. gününde cansız bedenine ulaşılmıştı. Müslüme Yağal’ın ölümüyle ilgili dedesi tutuklanmıştı. Cansız bedenin üzerinde yapılan DNA analizine göre dede Yağal’ın babası olduğu ortaya çıktı.

Müslüme nin başına ne geldi?

Gülnar Cumhuriyet Başsavcılığı’na getirilen şüpheliler, soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı tarafından olayla ilgili tek tek sorgulandı. Müslümenin ölümünde ‘şüpheli’ sıfatıyla sevk işlemi yapılan dede Hasan Yağal, çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, 7 aile üyesi ise savcılık tarafından serbest bırakıldı.

Müslüme nerede yaşıyordu?

Mersin’in Gülnar ilçesinde, 10 Kasım’da ailesinin kırsal alanda çadır kurduğu sırada kaybolduğu belirtilen 3 yaşındaki Müslüme Yağal’a ait olduğu öğrenildi.

Hasan Yağal neden tutuklandı?

70 yaşındaki Yağal‘ın, ‘altsoya karşı kasten öldürme’ suçundan tutuklandığı öğrenildi.

Hasan Yağal ne oldu?

Yağal‘ın cansız bedeni, Gülnar Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı, buradan da otopsi için Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Birimi’ne götürüldü. Otopsinin ardından Müslüme’nin cenazesi, memleketi Karaman’da toprağa verildi.

Müslümeye ne oldu Adli Tıp raporu?

Olay yerinde yapılan incelemede, Müslüme‘nin vücudunda öldürücü travmatik lezyon görülmediği ancak cesedinin üzerinde larvalar oluştuğu belirtildi. Müslüme‘nin kaybolduğu 10 Kasım’ı 11 Kasım’a bağlayan gece, bölgede saatte 50 kilometre hızla esen rüzgar olduğu, hissedilen sıcaklığın da 11 dereceye düştüğü kaydedildi.

Müslüme dedesi babası mı?

Aile üyeleri gözaltına alındı ve sorgulandıktan sonra serbest bırakıldı ancak Müslüme‘nin dedesi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bu gelişmenin ardından, Müslüme‘nin biyolojik babasının dedesi olduğunun öğrenilmesi Türkiye’yi şok etti!

Müslüme nerede bulundu?

Günlerdir aranan Yörük Kızı Müslüme Yağal’dan acı haber geldi. Küçük Müslüme‘nin, ailesinin çadır kurduğu noktaya 7 kilometre mesafede Karaağaç mevkisinde çalılıklar arasında cansız bedeni bulundu.

Muslime nerede?

Mersin’in Gülnar ilçesinde küçük Müslüme‘nin cansız bedeninin bulunmasının ardından bakanlık uzmanlarının aile ile inceleme, rehberlik ve psikososyal destek çalışmalarına başladığı kaydedilen açıklamada, “Aile bireyleri ile yapılan görüşmeler ve hanede gerçekleştirilen sosyal inceleme neticesinde 4 çocuk hakkında …

Muslum bulundu mu?

Bugün gelen acı haberle hem ailesi hem de arama kurtarma çalışmalarına katılanlar büyük üzüntü yaşadı. Çünkü ekipler, kaybolduğu yerden 7 kilometre uzaklıkta Müslüme‘nin cansız bedenine ulaşıldığı bilgisini aktardı.

Muslume in dedesi neden tutuklandi?

DEDESİ, DRONLU ARAMA ÇALIŞMALARINI İZLEMİŞ Öte yandan Müslüme Yağal’ın cinayet şüphelisi olarak tutuklanan dedesi Hasan Yağal’ın, AKUT’un dronla arama çalışmalarını monitörden izleyerek, takip ettiği ortaya çıktı.

Muslime dedesi neden tutuklandi?

Müslüme‘nin DNA örneği annesiyle eşleşirken babası ile eşleşmedi. Ancak dedesi Hasan Yağal ile Müslüme‘nin DNA’sı eşleşti. Tutuklama kararında bu tespitin etkisi olduğu düşünülüyor. Hasan Yağal’ın, küçük kızın bulunması için AKUT’a ait dronla yapılan arama çalışmalarını monitörden izleyerek, takip ettiği ortaya çıktı.

Hasan yagal serbest mi?

Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden Hasan Yağal ‘altsoya karşı kasten öldürme’ suçundan tutuklandı, 7 aile üyesi ise savcılıkça serbest bırakıldı.