Çağrankaya Yaylasi nerede?

Rize Ovit Yaylası Nerede?

İkizdere ilçesine bağlı Rize İspir Yolu üzerinde bulunmaktadır. Rize şehir merkezine yaklaşık olarak 80 km mesafededir. İkizdere merkeze ise 33 km mesafededir. Ovit Yaylası 2400 metre rakımda bulunmaktadır.

Çağrankaya Yaylası Nerede?

Çağrankaya Yaylaları, Rize’nin İkizdere ilçesinin 9 km kuzeybatısında 2300 metre rakımda yer alan 3 yayladan (Aşağı Yayla, Kurtlar Yaylası, Büyük Yayla) oluşmaktadır.

İkizdere Yaylasi nerede?

İkizdere ilçe merkezine 27 km uzaklıktaki Cimil, Rize’nin en eski yaylalarından biridir. 2504 mt yüksekliğe kurulan yayla, hem İspir hem de Çamlıhemşin tarafına geçen tarihi göç yollarının üzerindedir.

Çağrankaya Yaylası kaç rakım?

Özellikler: 3.200 m rakımlı Çağırankaya yaylası, adını düz konumdaki yaylanın çevresindeki dik yamaçlı kaya ve uçurumlarla ses yankısı oluşmasından almıştır. Elektrik ve telefon gibi altyapıya sahip olan Çağırankaya yaylasında, bakkal, kasap, kır kahvesi işletilmektedir.

Ovit dağına nasıl gidilir?

Ovit Tüneli, Rize-Erzurum karayolunun İkizdere-İspir mevkiinde bulunan Ovit Dağı Geçidi üzerinde bulunur. Kısaca bu tünel Erzurum ve Rize şehirlerini birbirine bağlamaktadır. Buraya ulaşmak için şahsi aracınızla tabelalar yardımıyla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Ovit nerenin?

Ovit Dağı Tüneli, Türkiye’de Rize-Erzurum arasındaki kara yolunun İkizdere-İspir mevkinde bulunan Ovit Dağı Geçidi’nin kara yolu tüneli ile geçilmesini hedefleyen bir ulaşım projesidir.

Ayder Yaylası nerede bulunur?

Ayder, Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinin 19 km güneydoğusunda yer alan 1350 m rakımda ladin ve kayın ormanlarıyla kaplı bir yayladır. 1300’lü yıllarda Hala Vadisi’nde yaşayanlar tarafından kurulmuştur.

Petran Yaylası Nerede?

Deniz seviyesinden yaklaşık 2 bin 200 metre yüksekte olan Petran Yaylası; Rize’nin İkizdere ilçesine bağlıdır. İlçe merkezine yaklaşık 28 kilometre uzaklıktaki bu harika yaylaya yılın her döneminde gidebilir ve eşsiz doğanın tadını çıkarabilirsiniz.

Rize İkizdere Neyi Meşhur?

Uzun bir geçmişe sahip Rize‘nin incisi İkizdere‘de günümüze kadar gelen birçok eser bulunmaktadır. Bütün bu eserlerin ve ahşap evlerin yanında İkizdere‘yi asıl ünlü kılan yüksek yaylalarıdır. Yaz aylarında serinlemek için, bahar aylarında rengarenk çiçeklerle dolan yaylalar doğal güzelliğin temelini oluşturmaktadır.

İkizdere Neyi Meşhur?

Eserlerin ve ahşap evlerinin yanında, İkizdere‘yi asıl meşhur kılan yüksek yaylalarıdır. Yaz aylarında serinlemek için tercih edilen, bahar aylarında rengarenk çiçeklerle dolan yaylalar, doğal güzelliğinin temelini oluşturmaktadır. Ayrıca Rize İkizdere‘ye bağlı olan Rüzgarlıköy ünlü sanatçı Tarkan’ın köyüdür.

Ayder Yaylası Rakım kaç?

Bugün Rize’nin en popüler merkezi durumunda olan Ayder, Çamlıhemşin İlçesi’nin 19 km güneydoğusunda konumlanır. 1218 m rakıma sahip, Fırtına Deresi’nin sesi içinde metrelerce yüksekten akan Gürgendibi ve Gelintülü Şelalaeri’ne yürüyüş mesafesinde ve diğer görülmeye değer pek çok yerin geçiş noktası konumundadır.

Anzer Yaylası Rakım kaç?

İkizdere ilçesinde 2105 m yüksekliktedir. Kent merkezine 85 km mesafede bulunan yaylaya İkizdere ilçesinden ulaşım sağlanır. Ballıköy adı ile de anılan Anzer bir taraftan Çoruh nehri ve Bayburt kentine diğer taraftan Trabzon Uzungöl Turizm Merkezi’ne bağlanır.

Ovıt Yaylası Nerede?

Rize / İspir- Erzurum yolu üzerinde bulunan Ovit yaylası İkizdere ilçesine bağlı olup, ilçe merkezine 36 kilometre mesafede bulunuyor.

İspir Dağı Nerede?

Yedigöller, Erzurum’a yaklaşık 170, bağlı olduğu ilçe olan İspir‘e ise 35 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Konum olarak Rize sınırında yer alması sebebiyle Rize’ye de oldukça yakın. Rize merkezine yaklaşık 120 kilometre mesafede.

Ovit Tüneli nereden nereye bağlıyor?

Ovit Dağı Tüneli, Türkiye’de Rize-Erzurum arasındaki kara yolunun İkizdere-İspir mevkinde bulunan Ovit Dağı Geçidi’ni aşan kara yolu tünelidir.