Kefken Kumcağız denizi nasıl?

Kumcağız da denize giriliyor mu?

Kandıra-Kerpe-Kumcağız yolu ile de plaja ulaşmak mümkündür. Bölgenin en büyük ve en korunaklı plajı Kumcağız Plajıdır. Sığ bir denizi ve incecik kumları ile tatil için vazgeçlmez yerlerdendir. Adını eski Başbakan Nihat Erim’den alan Erim Tepesi’nden yaz ve kış seyir yapınca muhteşem manzaralar görülmektedir.

Kumcağız nasıl bir yer?

Kumcağız, plajıyla ünlüdür. Sebebi tertemiz incecik bir kuma ve denizinin göl gibi duru ve sığ olmasına borçlu. Bu yüzdendir ki Kocaeli, Adapazarı ve son yıllarda ise İstanbul ve Ankaralıların 4 mevsim yoğun talebine uğramaktadır. Kumcağız plajı, Karadeniz Bölgesinin eşsiz güzel plajlardandır.

Kumcağız hangi deniz?

Kumcağız Plajı Hakkında Karadeniz Bölgesi’nin en güzel plajlarından biri olan Kumcağız Plajı, Marmara Denizi’nin kirlenmesi ile de bir hayli tercih edilmeye başlandı. Kumcağız‘da aynı isimde bir dere de yer alıyor.

Kumcağız plajı nerede?

Kumcağız Koyu ve Plajı, Kocaeli ilinin Kandıra ilçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Kandıra ilçesine bağlı Kefken ve Kumcağız mahallesinde bulunmaktadır.

Hangi sahillerde denize girmek yasaklandı?

Sakarya, Kocaeli ve Düzce’de de yasaklandı Yine Sarıyer Gümüşdere Plajı’nda atlı timle denetim yapan ekipler, olumsuz hava şartları ve aşırı dalga sebebiyle denize girmesinin tehlikeli ve yasak olduğunu vatandaşlara duyurdu. Plajda bulunan görevli cankurtaranlar, megafonla da bu uyarıyı vatandaşlara açıkladı.

Karamürsel’de denize girmek yasak mı?

Derince’nin Harikalar Plajı, Gölcük’ün Değirmendere Sahili ve Karamürsel‘in Altın Kemer Plajlarında deniz salyası yoğunluğundan dolayı buralarda denize girmek yasak.

Kefken Plajı nasıl?

Kefken Plajı’nın denizi sığ, plajı ise oldukça kumludur. Bu da özellikle çocuklu ailelerin bu plajı seçmesinde en büyük etken olmaktadır. Kefken Plajı’nda ayrıca büyük ve küçük plaj şeklinde iki seçenek tatilcilere sunulmaktadır. Büyük Plaj sağ, küçük plaj ise sol yönde kayalıklara yakın bir konumda yer almaktadır.

Kumcağız da nerede kalınır?

Kumcağız Plajı yakınındaki oteller

  • Kalpe Houses Tatil Koyu. Kumcağız Plajı ile 3,1 kilometre. …
  • Kerpe Kervan Butik Hotel. Kumcağız Plajı ile 2,6 kilometre. …
  • Kerpe Kaptan Butik Otel. Kumcağız Plajı ile 2,7 kilometre. …
  • Saygın Otel. …
  • Cebeci Kutlu Apart. …
  • Defne Hotel. …
  • Agva Gunes Otel. …
  • Ağva Nehir Evi Butik Hotel.

Kandırada deniz var mı?

Tertemiz bir deniz, yeşil bir doğaya, huzurlu bir atmosfere sahiptir Kandıra. Kocaeli’nin bir ilçesi olan Kandıra, sahip olduğu tabiat güzellikleri arasında uzun bir yolculuğa çıkarıyor misafirlerini.

Kandırada nerede denize girilir?

Kandıra‘nın mavi bayraklı Bağırganlı, Cebeci, Kerpe ve Kumcağız plajlarının yanı sıra Sarısu, Seyrek, Babalı, Kovanağzı plajları ile Miço, Kapri ve Sardala koyları misafirlerine güneşlenip masmavi sularda deniz girme imkanı sunuyor.

Kerpe hangi ilçeye bağlı?

Kerpe, Kocaeli’nin Kandıra ilçesine bağlı, batı karadeniz kıyısında küçük bir yerleşim alanıdır. Antik ismi Kalpe olan ve MÖ beşinci yüzyıla kadar giden eski ve önemli bir yerdir.

Istanbulda nerelerde denize girmek yasak?

İstanbul‘un Karadeniz’e kıyısı olan Şile ilçesinde ve Marmara Denizi‘ne kıyısı olan Sakarya, Kocaeli ve Düzce illerinin bazı plajlarında denize girmek yasaklandı.

Istanbulda denize girmek yasaklandı mı?

Kaymakamlığımızca 07.08.2021 Cumartesi günü Saat:12.30 itibariyle gün boyu İlçemiz sahillerindeki yoğun dalga ve akıntı nedeniyle vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini korumak amacıyla denize girmek yasaklanmıştır.

Hangi sahillerde deniz salyası var?

Deniz salyası, bir diğer adıyla müsilaj Marmara denizinin birçok noktasında oluşarak hem denizin altını hem de altını tehdit ediyor. Erdek, Yalova, Mudanya, Gemlik, Gebze, Gelibolu, Kocaeli, Tekirdağ, İstanbul ve Adalar sahillerinin yanı sıra Ege ve Karadeniz’de de görülmeye başlandı.

Deniz salyası olan yerde denize girilir mi?

Uzmanlar müsilaj olan yerlerde denize girilmemesi konusunda vatandaşları uyarıyor. Müsilajın insanlar üzerinde ishal etkisi yapabileceği belirtildi. Milliyet’ten Meltem Günay’ın haberine göre; Türk Tabipler Birliği Halk Sağlığı Kolu üyesi Halk Sağlığı uzmanı Dr. Ahmet Soysal, “Çünkü orada bir kokuşma ve çürüme var.