Sultan Sazlığı Ne zaman gidilir?

Kayseri Sultan Sazlığında ne yapılır?

Sultan Sazlığında Tekne Turu ve Fayton gezintisi yapabilir, sazlıklarda yüzen küçük ördekleri, yılanları, Karabatakları ve kaplumbağaları seyredebilirsiniz. Ayrıca, Milli park içerisinde restoran bulunmaktadır. Yeme içme ihtiyaçlarınızı buradan karşılayabilirsiniz.

Sultan Sazlığı hangi otobüs gider?

Bu Otobüs hatları Sultan Sazlığı yakınından geçiyor: 420, 444, 490, 503, 553, 615.

Sultan Sazlığında ne var?

Develi kapalı havzasının en çukur yerinde oluşan Sultan Sazlığında, tatlı, tuzlu ve hafif tuzlu açık su yüzeyleri, geniş sazlık ve bataklık alanlar ile bunları çevreleyen sulak çayırlar yer almaktadır. Sultan sazlığının (3300 ha) suları tatlıdır. Derinliği 2 m civarındadır.

Sultan Sazlığı sazlar ne işe yarar?

Erciyes eteklerinde bulunan Sultan Sazlığı doğal güzelliği yanısıra ilimiz ekonomisine hasırcılık ve el sanatları alanında da katkı sağlamaktadır, Bilinçli eğitimli çevre köylülerimiz sonbaharda ürettikleri saz ve sazdan yapılan el sanatı ürünlerini ülke ekonomisine kazandırmaktadırlar.

Sultan Sazlığı Nerede Kalınır?

Sultansazlığı Milli Parkı yakınındaki oteller

  • Grand Erciyes Hotel. Sultansazlığı Milli Parkı ile 14 kilometre. …
  • Sultan Pansion Restaurant. …
  • Radisson Blu Hotel, Mount Erciyes. …
  • Mirada Del Lago Hotel. …
  • Yeşilhisar Hotel. …
  • Magna Pivot Hotel – Butik Sınıfı …
  • Erciyes Hill Hotel. …
  • X Mountain Lodge Erciyes.

Yay Gölü nerededir?

Yay Gölü, Türkiye’nin Kayseri ilinde yer alan bir göldür. Erciyes Dağı’nın güneyinde, Develi-Yahyalı-Yeşilhisar-İncesu kasabaları arasında uzanan volkanik kapalı havzaya Sultan Sazlığı-Yay Gölü adı verilmektedir.

Yahyalı Sultan Sazlığı nerededir?

Sultan Sazlığı Milli Parkı iç Anadolu Bölgesi’nde, Kayseri ili, Yeşilhisar, Develi ve Yahyalı ilçeleri arasında, ayrıca üç önemli turizm merkezinin ortasında yer almaktadır.

Sultan Sazlığı nasıl oluşmuştur?

Osmanlı sultanlarından IV. Murat, Revan Seferi’ne giderken 3 aydan fazla bir sürede burada kalmış. Kaldığı süre boyunca hayvanların yiyeceklerinin temini için Yay Gölü içinden bir yol açılarak, sazlığa geçiş sağlanmış. Osmanlı Ordusu’na hizmetinden dolayı da buraya Sultan Sazlığı adı verilmiş.

Sultan Sazlığı kurudu mu?

Kayseri ve Develi’nin çok önemli değerlerinden olan Sultan Sazlığı‘ndaki Yay Gölü kurudu. Sıcaklığın yoğun olması ve beklenen yağışın da olmaması nedeniyle Yay Gölü’nün kuruduğunu gören çoban ve vatandaşlar; ilk defa böyle bir olaya şahit olduklarını söyledi.

Sultan Sazlığı tektonik mi?

Sultan Sazlığı Ekosistenıi Tektonik bir çöküntü özelliğindeki Develi Ovası’nın orta bölü münde derinliği 1-1,5 m. arasında değişen ve yüzölçümü 30-35 km2 olan Yay Gölü bulunur. Sözkonusu göl ve çevresindeki sazlık-bataklık alanların tümü “SULTAN SAZLIĞI” olarak adlandırılmaktadır.

Develi Sultan Sazlığı arası kaç kilometre?

Sultan Sazlığı, Kayseri’nin 90 km. güneyinde; Develi‘ye 35 km., Yahyalı’ya 24 km., Yeşilhisar ilçesine 18 km. uzaklıktadır.

Develi’de Nerede Kalınır?

Develi Otelleri

  • Grand Erciyes Hotel. Şehir merkezine 14,9 kilometre. …
  • Erciyes Hill Hotel. Şehir merkezine 29,8 kilometre. …
  • Zümrüt Palas Otel. Şehir merkezine 29,4 kilometre. …
  • Radisson Blu Hotel, Mount Erciyes. Şehir merkezine 28,8 kilometre. …
  • Mirada Del Lago Hotel. …
  • Grand Eras Hotel. …
  • Magna Pivot Hotel – Butik Sınıfı …
  • Ahm Otel.

Soğuk su nerede?

Soğuksu milli parkı, İç Anadolu bölgesinde yer almakta olan Ankara şehrinde yer almaktadır. Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde yer almakta olan Soğuksu milli parkı şehirden uzakta ve doğa ile iç içe vakit geçirmek isteyen kişilerin tercih edebileceği bir yer olarak ifade edilebilir.

Yay Gölü hangi bölgemizdedir?

Yay Gölü, Türkiye’nin Kayseri ilinde yer alan bir göldür. Erciyes Dağı’nın güneyinde, Develi-Yahyalı-Yeşilhisar-İncesu kasabaları arasında uzanan volkanik kapalı havzaya Sultan Sazlığı-Yay Gölü adı verilmektedir.

Yay Gölü neden kurudu?

Yay Gölü çevresinde su olmaması nedeniyle flamingoların yüzde 70’i suların olduğu bölgeye göç etti. Geçen yıllara oranla su noksanlığı var. Son 5 yıl içinde göl ilk kez kurudu. Kurumasının temel nedeni de yağışların bölgede olmaması” diye konuştu.