Psikolojik sendrom çeşitleri nelerdir?

Sendrom çeşitleri nelerdir?

Sizde de olması muhtemel olan psikolojik sendromlardan en ilginçlerini de bizler, sizin için derledik!

  1. Anti-Ego Muhalifliği Sendromu. …
  2. Aşırı Empati Sendromu. …
  3. 3. Pazartesi Sendromu. …
  4. Peter Pan Sendromu. …
  5. Munchausen Sendromu. …
  6. Porto-Rikolu Sendromu. …
  7. 7. Don Juanizm Sendromu. …
  8. 8. Othello Sendromu.

Kaç çeşit psikolojik hastalık vardır?

250’nin üzerinde tanımlanmış psikolojik rahatsızlık bulunmaktadır.

Psikolojik rahatsızlığım olduğunu nasıl anlarım?

kişilerle iletişim kurmaktan kaçınma. duş almak ve yemek yemek gibi rutin işleri yapmakta zorlanma. iştahsızlık ya da iştahın çok fazla artışı uyku düzeninde bozulma ve uykudan yorgun uyanma.

Porto Rikolu sendromu nedir?

İlk olarak Porto Riko‘da yaşayan bir gençte görüldüğü için ismi Porto Rikolu Sendromu olan rahatsızlık, sürekli kavga etmek isteyen kişilerde görülüyor. Dövüşme hastalığı olarak da bilinen bu sendrom, kişinin bir rahatsızlık ya da bir travma sonrası dürtü mekanizmasını kontrol edememesi sonucu oluşuyor.

Möbius sendromu nedir?

Möbius sendromu (Moebius sendromu; Moebius sequence), maksillofasiyal, lokomotor ve nörolojik bulguların ön planda olduğu bir sendromdur. Olguların önemli bir bölümünü izole olgulardır; etyolojilerinde çevresel faktörlerin etkisi belirlenir (gebelik sorunları, diabet, teratojenler, vb).

Zellweger sendromu ne demek?

Zellweger sendromu (ZS), yada bir başka deyişle Serebrohepatorenal Sendrom, karaciğer, böbrek ve beyindeki hücrelerde bulunan peroksizomların azalması veya yokluğu ile karakterize, doğuştan ve otozomal resesif geçiş gösteren nadir bir hastalıktır.

Ağır psikolojik hastalıklar nelerdir?

Psikolojik hastalıklar nelerdir?

  • Depresyon. …
  • Obsesif-Kompulsif Bozukluk. …
  • Sosyal Fobi. …
  • Travma Sonrası Stres Bozukluğu. …
  • Panik Bozukluğu. …
  • Bipolar Bozukluk. …
  • Erişkin Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu. …
  • Yaygın Anksiyete Bozukluğu.

Psikiyatrik hastalıklar nelerdir?

Psikiyatri bir tıp dalıdır. Başlıca ilgi alanı beyin hastalıklarıdır. Bu alanda günlük dilde akıl hastalığı, ruh hastalığı, sinirlilik halleri, … denilen durumlar yer alır. Bu hastalıklar düşünce, davranış, duygu değişiklikleri ile kendini gösterir.

Bir insanın ruh hastası olduğu nasıl anlaşılır?

En yaygın belirtileri üzgün hissetmek veya depresif bir ruh haline sahip olmak, olaylara karşı duygusuz kalmak, uyku sorunları, enerji kaybı veya halsizlik hissi hatta ilerleyen safhalarda intihar düşüncesidir.

Psikolojik ağrılar nerelerde olur?

Sırt, mide, baş ağrısı ve kol-bacak ağrılarının stresin neden olduğu hastalıklardan birkaçı olduğunu belirten Prof. Dr. Hüsnü Erkmen, “Psikiyatride somatizasyon adında bir kavram var. Anlamı, ruhsal hastalıkların bedensel hastalıklar gibi tepki vermesidir” dedi.

Paris sendromu ne demektir?

Paris sendromu (Fransızca: syndrome de Paris, Japonca: パリ症候群), Paris‘e tatile ya da gezmeye giden turistlerin, Paris‘in bekledikleri gibi olmadığını görünce yaşadıkları hayal kırıklığı hissine verilen addır. Bu durum, genellikle bir kültür şoku çeşidi olarak tanımlanır.

Don Juanizm ne demek?

Genellikle erkeklere özgü olan bu sendrom, erkeklerin karşılarına çıkan her kadınla birlikte olma ve daha sonra kadınları birer eşya olarak görme durumudur. Karşısına çıkan kişilerle devamlı olarak cinsel ilişkide bulunarak, o kişileri bir eşya yerine koyma durumuna ”Don Juanizm sendromu” denir.

Poland sendromu ne demek?

Poland sendromu (PS), başlıca pektoralis majör kasının hipoplazisi, ipsilateral değişken derecede üst ekstremite deformiteleri ve göğüs malformasyonları ile karakterize, konjenital bir sendromdur.

Mobius bulgusu nedir?

Möbius sendromu (Moebius syndrome) ise doğuştan iki taraflı fasiyal paralizi, göz sinirlerinde paraliz ile birlikte horizontal bakışta kısıtlılık, ağız-yüz anomalileri ve kas-iskelet sistem anomalileri ile belirgin ilerleyici olmayan bir hastalıktır.

ALD hastalığı nedir?

Özet: Adrenolökodistrofi (ALD) X’e bağlı, adrenal yetersizlikle birlikte, beyin beyaz maddesinde ilerleyici dejenerasyonun neden olduğu motor ve mental işlevlerde ilerleyici bozulmayla giden bir hastalıktır.