Rize Ayder Nerede Kalınır?

Rize Nerede Kalınır?

Popüler Rize Otelleri

  • Ayder Umit Hotel. Yukarışimşirli, Çamlıhemşin, Rize. …
  • Grand Çavuşoğlu Hotel. Çayeli, Rize. …
  • Ayder Doğa Resort Otel. Ayder Yaylası, Çamlıhemşin, Rize. …
  • Ayder Resort Hotel. Ayder Yaylası, Çamlıhemşin, Rize. …
  • Manzara Butik Otel. Çamlıhemşin, Ardeşen, Rize. …
  • Kaçkar Resort Hotel. …
  • Ayder Villa De Pelit. …
  • Babillon Hotel Spa.

Ayder Yaylasına arabayla çıkılır mı?

Karadeniz Bölgesi her ne kadar engebeli arazileri ile biliniyor olsa da Ayder Yaylası için aynı durum söz konusu değildir. Asfalt kaplı yoldan her mevsim rahatlıkla bölgeye ulaşabilirsiniz. Arabanızla ya da turlarla bölgeye ulaşarak ister günü birlik ister konaklamalı olarak keyifli bir tatil yapabilirsiniz.

Ayder yaylasına kışın gidilir mi?

Doğu Karadeniz’in önemli turizm merkezlerinden biri olan Rize’nin Çamlıhemşin ilçesindeki Ayder Yaylası, her mevsim olduğu gibi kış aylarında da ziyaretçilerinin akınına uğruyor. Her mevsim yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Ayder, özellikle tatilcilerin gözde mekanları arasında yer alıyor.

Aydere Ne zaman gidilir?

Kaplıcanın geçmişi 1700’lü yıllara dayanmaktadır. Hala Vadisi’nde yaşayanların kullandıkları Ayder, Aşağı Ceymakçur ve Yukarı Ceymakçur adlı üç yayla vardır. Mayıs ayında Ayder haziran ayında aşağı Ceymakçur temmuz ayında Yukarı Ceymakçur yaylalarına gidilir.

Ayder Rize arası kaç km?

Rize ve Ayder arasındaki yolun uzunluğu 84 km‘dir ve yaklaşık 1 s 2 dk. sürecektir.

Rize kaç günde gezilir?

Kaç Günde Gezilir; 2-3 günde gezilebilmektedir. Ziyaret Etmek İçin En İyi Zaman; Yaz ayları oldukça sıcak ve nemli olan Rize ziyaret edilmek için en uygun zamandır.

Ayder nasıl bir yer?

Karadeniz’in Rize iline bağlı Çamlıhemşin ilçesinin 19 kilometre güneydoğusunda, deniz seviyesinden 1350 metre yükseklikte yer alan Ayder Yaylası, ladin ve kayın ormanlarıyla kaplıdır. … 1987 yılında Ayder Yaylası, turizm bölgesi olarak ilan edilmiş; 1944’te ise Milli Park unvanını almıştır.

Trabzon Ayder Yaylası arası kaç saat?

Trabzon ile Ayder arasındaki mesafe karayoluyla 163 kilometre. Yol yaklaşık olarak 1 saat ve 59 dakika zaman alır ve Rize, Yomra, Arsin, Araklı, Sürmene, Of ve İyidere üzerinden geçer.

Kışın Ayder de ne yapılır?

Ayder Yaylası’na gittiğinizde kızak takımlarınızı alarak burada kayak keyfi yapabilirsiniz. Kartopu oynayabilir sevdiklerinizle kar tatilinize özel fotoğraflar çekilebilirsiniz. Etraftaki ahşap otellerin kattığı bu şahane manzara ile hem köy tatilinin hem de kış mevsiminin tadını yaşayabilirsiniz.

Kışın Rize’ye gidilir mi?

22,4 derece sıcaklıkla temmuz en sıcak ay olurken ocak ayı 6,8 derece ile en soğuk aydır. Kıyıdan uzaklaştıkça sıcaklık düşmeye, iklim sertleşmeye başlar. Kafkas Dağları ili soğuk kuzey rüzgârlarından korur. Rizeye gitmek isteyenler için en uygun mevsim yazdır.

Yaylalara Ne zaman gidilir?

Yıllık ortalama sıcaklık 15 olmakla birlikte en düşük sıcaklık -5 derece ile Ocak ayında görülür. En sıcak olduğu dönem ise Temmuz ayıdır. Bu durumda Rize’ye gidilecek en iyi dönem Mayıs ila Eylül ayları arasıdır.

Huser yaylasına hangi aylarda gidilir?

Ayder Huser Yaylası‘na giden yollar oldukça engebelidir. Buna bir de kış aylarında kar eklendiğinde ulaşım daha da zorlaşır. Bu nedenle bahar ya da yaz aylarında bölgeyi ziyaret etmek, daha iyi bir tercih olur. Aynı zamanda bölgede yağış yoğunluğunun fazla olmadığı dönemlere gezinizi denk getirmeye çalışmalısınız.

Ayder Yaylası ile Rize kac saat?

Rize‘nin Çamlıhemşin kasabasına bağlı olan Ayder Yaylası, yerli ve yabancı turistler tarafından en çok tercih edilen yerler arasında… Şehir merkezine yaklaşık 1 saat uzaklıkta bulunuyor.

Rize Çamlıhemşin e nasıl gidilir?

Rize Otogarı, şehir merkezinde bulunmaktadır. Şehir merkezinden kalkan Çamlıhemşin dolmuşları ve merkezden geçen Havaş servisleri kullanılarak doğrudan ve aktarmalı olarak ulaşım sağlanabilir. Havaş servisleri ile Ardeşen’de indikten sonra, Ardeşen- Çamlıhemşin dolmuşlarına aktarma yapılması gerekmektedir.

Trabzon kaç günde gezilir?

Kaç Günde Gezilir; Trabzon‘u ortalama 2-3 günde gezebilmeniz mümkün. Ziyaret Etmek İçin En İyi Zaman; Trabzon‘u yaz aylarında ziyaret etmek daha uygun olacaktır.