Kulubet ne demek?

Külüstür ne demek TDK?

Külüstür kelimesi Türkçe’de “Yıpranmış, eski, bakımsız.” anlamına gelir.

Kulübe neye denir?

kulübe ne demek? Bir yeri beklemekle görevli kimsenin içinde bulunduğu küçük barınak. Hayvanlar için yapılmış barınak. Alçak gönüllülük göstermek amacıyla “ev” anlamında kullanılan bir söz.

Kulüp mü kulüp mü?

Bu kelimenin doğru kullanımı kulüp şeklinde olmalıdır. Cümle içinde kullanımı: “Oğlunu futbol kulübüne yazdırdı.”

Pazuları ne demek?

Türk Dil Kurumu “pazu” kelimesini; insanın kolunda bulunan omuz ve dirsek arasındaki şişkin kast kütlesi olarak tarif etmiştir. Türk Dil Kurumu’na göre pazu kelimesinin bir diğer anlamı ise ” hamur topağı, beze” dir.

Erzak ne demek TDK?

ç. a. (erza:kı) Uzun süre saklanabilen yiyeceklerin genel adı: “Çarşıdan erzakını bile kendi pazarlık eder, kendi alır, kendi evine getirir.” -Ö. Seyfettin. erzak, 5 karakter ile yazılır.

Erdoğan ne anlama gelir?

İşte Türk Dil Kurumu’na göre Erdoğan isminin anlamı; 1. Yiğit olarak doğan kimse. 2. Erken doğan kimse.

Boraka nedir?

i. (İtal. baracca) Tahta, saç, teneke gibi hafif inşaat malzemesinden yapılmış, temelsiz, tek katlı iğreti binâ, kulübe, salaş: Eşyâ barakalarını âdeta tavaf eder gibi tâ bayram gecesine kadar dolaşıp gezmekte devam eder (Sâmiha Ayverdi).

Korumak kollamak ne demek?

korumak” açıktır: bir saldırı karşısında müdafaa. ve bir yorum gerektirmez, normatif değildir. ancak “kollamak“, korumaktan farklı. pre-emptive strike yani, bir tehdidi önceden sezip bu tehlikeyi azmanlaşmadan ufalamak, ezmek, bertaraf etmek.

Kulübüne nasıl yazılır?

Türk Dil Kurumu üzerinden bakıldığında bu kelimelerin doğru yazılışı ‘kulüp’ şeklinde geçmektedir. Bu doğrultuda harf ekleme ya da çıkarma ile beraber harf değişikliği gibi birçok durum üzerinden yanlış yazıldığı bilmektedir. TDK‘ya göre doğru yazılışı ‘kulüp’ olarak ele alınmaktadır.

Espri mi espri mi?

Türk Dil Kurumu üzerinden ele alındığı vakit bu kelime için doğru yazılışı, ‘Espri‘ biçiminde ifade edilmektedir. İnce anlamlı, güldürürken düşündüren cümleler ya da kısa sözler espri olarak ifade edilmektedir. Bu bağlamda birçok farklı konu üzerinden espri amacına uygun şekilde kullanılmaktadır. Espiri mi Espri mi?

Pazısı ne demek?

pazı anlamı (I) is. bit. b. Ispanakgillerden, yaprakları sebze olarak kullanılan bir bitki, yaban pancarı, yabani ıspanak (Beta vulgaris varcicla).

Ihatanın anlamı nedir?

Ihatanın tahmini nedir? Anlayışı olan, ferasetli, izanlı, zeki.

Dane mi tane mi?

zemin mekaniği dersinde kimi öğrenciler hocanın ağzından çıkan “dane” lafını “tane” olarak yazarken “ulan koca profesör olmuşun daha dane yi tane yi öğrenememişin” diyebilir. ama sözkonusu olan zemini oluşturan parçacıklarsa onların adı danedir. yani öğrenci yanlışlardadır.

Erzakı nasıl yazılır?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Erzağı şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Erzakı şeklinde olmalıdır.

Buğra ismi ne anlama gelir?

Genel olarak “erkek deve” manasında kullanılan sözcük, bundan farklı manalara da gelmektedir. Sözcük, Arapça kökenlidir. Buğra ismi, tarihteki bir Harezm hükümdarının adıdır. Ayrıca Buğra ne demek sorusuna sözcüğün turna kuşu anlamıyla da yanıt verilebilir.