Müsemma ne anlama gelir?

Müsemma olan ne demek?

İlk anlamı, isimlendirilmiş, kendisine isim bahşedilmiş. Yaygın bir deyim olan ”İsmiyle Müsemma” sözü de buradan gelir. Bu ismin ikinci anlamı ise önceden tayin edilmiş belirli ve özel zamandır.

Müsemma yok ne demek?

Çünkü “müsemma”, şimdilerde pek kullanılmayan, çok eskilerde kalmış Arapça bir sıfattır. Türkçe Sözlük, “ad verilmiş, adı olan, adlı” diye açıklıyor sözcüğün anlamını. Daha çok “ismiyle müsemma” deyiminde geçer bu sözcük. Özü sözü bir olan, adının anlamı ile davranışları çelişmeyen kişiler için söylenir.

Müstesna ne anlama gelir?

Müstesna kelimesi sıfat ve zarf olarak kullanılmaktadır. TDK bu kelime ile alakalı olarak aşağıdaki açıklamaları vermiştir: – Bütün veya kuralın dışında olan. – Kendi benzerlerinden üstün olan, bir benzeri az bulunan.

Arapça müsemma ne demek?

Müsemma kelimesi Türkçe’de “adlandırılmış” anlamına gelir. Arapça smy kökünden gelen musammā مسمّىً z “adlandırılmış” sözcüğünden alıntıdır.

Musemma ne demek TDK?

Müsemma kelimesi Türk Dil Kurumu’nun sözlüğünde herhangi bir adı olan, adı verilmiş anlamına gelmektedir. Kelimenin kökü Arapçada bulunmaktadır. Osmanlı zamanında bu kelime çokça kullanılmıştır.

Nüfuzlu ne demek?

Nüfus veya popülasyon, belirli bir zamanda sınırları tanımlı bir bölgede yaşayan insan sayısıdır. Kelime, çoğunlukla insan sayısını belirleyen bir kavram olarak kullanılır. Nüfus bir ülkede, bir bölgede, bir evde belirli bir anda yaşayanların oluşturduğu toplam sayıdır.

Adı gibi yaşasın ne demek?

adının anlamına uygun bir yaşamı olsun, adı gibi güzel bir insan olsun anlamındaki söz. genelde, bir cocugun adı konuldugunda ya da adı ogrenildiginde söylenir. türk usulüdür.

Istisnalar ne demek anlamı?

İstisna kelimesinin sözlük anlamı, bir şeyi kuralların dışında ya da eş değer olan şeylerden ayrı tutmaktır.

Müstesna ne demek cümle içinde kullanımı?

Müstesna ne demek cümle içinde kullanımı? Müstesna Kelimesinin Anlamı: Benzeri az bulunan, benzeri olmayan, istisna olan anlamına gelen bir kelime olarak kullanılmaktadır. Müstesna kelimesi sıklıkla kullanılan kelimeler arasında yer almaktadır. Müstesna ile ilgili cümleler: *Senin müstesna bir yerin var.

Tekabül eden ne demek?

Tekabül Etmek, bir şeyin yerini tutmayı sağlamak, eş değer olmak, karşılık anlamındaki bir kelimedir. Ayrıca olgunluk, olgunlaşma gibi anlamlarda da kullanılır.

Bezeli olmak ne demek?

sıf. (< beze-[g]+li) Bezenmiş, süslenmiş, süslü: “Çiçeklerle bezeli küçük bir bahçe.”

Nüfuslu biri olmak ne demek?

Nüfuz olmak ne demek? Nüfuz kelimesi, başkalarına söz geçirme ve güçlü olma anlamlarında kullanılan bir kelimedir.

Rakım ne anlama gelir?

Rakım, herhangi bir nesnenin bilinen bir düzeye göre yüksekliğidir. Genellikle bu bilinen düzey, ortalama deniz seviyesidir. … Rakım, ABD’de ve İngiltere’de feet, geri kalan yerlerde ise metre ile ölçülür. Rakımın artmasının, basınç ve sıcaklık üzerinde etkileri vardır.

Istisna bir insan ne demek?

Bir kimse ya da bir şeyi benzerlerinden ayrı tutma. 2. Genelden ayrı, kuraldışı olma, ayrıklık. 3. Ayrı tutulan kimse ya da şey.

Istisna kurumlar ne demek?

Kurumlar Vergisi Kanunu’nun 5. maddesinin 1. fıkrasının (a) bendinde iştirak kazancı istisnası tanımlanmıştır. Bu bent uyarınca, kurumların, tam mükellef başka bir kuruma iştirak etmeleri ve bu kurumdan kar payı (iştirak kazancı) elde etmeleri durumunda, bu gelir kurumlar vergisinden istisna olarak kabul ediliyor.