Yarışması ne demek?

Müsabaka nedir kısaca tanımı?

Karşılıklı yarışma. Hangisinin ileride olduğunu anlamak için yapılan tecrübe, imtihan. Bir şeyde derece anlama için iki veya daha çok şahıslar arasında bazı şartlarla yapılan tecrübe.

Müsabaka ne demek TDK?

Müsabaka kelimesi Türkçe’de “1. birbirini geçme, yarışma, 2. yarış” anlamına gelir.

Yarışma Türkçe mi?

Eski Türkçe yarış sözcüğünden evrilmiştir. Eski Türkçe sözcük Eski Türkçe yar- “kesmek, karar vermek” fiilinden +Iş sonekiyle türetilmiştir.

Yarışmak işi müsabaka nedir?

yarışma için 3 adet anlam bulundu. Yarışmak işi, müsabaka. Bilgi, yetenek, güzellik vb. de üstünlüğünü göstermek için yarışmak işi, yarışım, müsabaka. Ticarette üstünlük kazanma çabası, rekabet.

Müsabaka sınavı nedir?

İmtihan, sınav. Orta okul mezunları bu bölüme müsabaka imtihanı ile alınırlar.

Spor müsabakası ne demek?

herhangi bir spor dalında sporcuların veya takımların birbirleriyle girdikleri çekişme, karşılaşma.

Yarışma ve müsabaka arasındaki fark nedir?

yarista hirs olmakla birlikte, musabaka daha centilmence gerceklestirilen bir eylemdir. yarış daha tutkulu ve tansiyonlu geçerken, musabaka daha erdemli süregelir. atlar haldir haldir kosunca yaris, mania atladigi zaman musabaka olur. türk dil kurumu’na göre aralarında herhangi bir fark bulunmamaktadır.

Müsabaka kelimesinin eş anlamı nedir?

Yarış, müsabaka ve rekabet yarışma sözcüğünün sahip olduğu anlamlardır.

Yarışma kelimesinin eş anlamı nedir?

Yarışma kelimesinde anlamları öğrenciler tarafından araştırılabilir. Yarışma sözcüğünün sahip olduğu üç farklı eş anlamı bulunuyor. Yarış, müsabaka ve rekabet yarışma sözcüğünün sahip olduğu anlamlardır.

Turnuva yapmak ne demek?

Turnuva, birden fazla kişi tarafından oynanan bir oyunun en iyilerinin belirlenmesi ve en iyiler sırasına göre kazananlarının sergilenmesi şeklinde gerçekleştirilen halidir. Turnuvalarda amaçlanan rakipleri geçerek hedefe ulaşmak ve turnuva ödülünü almak olduğu için turnuvanın da bir nevi yarış olduğu söylenebilir.

Müsabaka analizinin amacı nedir?

Antrenörü bilgilendirmek için (sporcu-takım) performansın değerlendirilmesidir. performansını analiz etmektir. Buna göre Antrenör ilk önce bilgi toplamak için müsabakayı izler. stratejilerle ilgili gerçek kararlar için bilgi sağlamak.

Müsabaka gözlemi nedir?

Müsabaka Analizi Elde edilen verilerin objektif değerlendirme teknikleriyle ( istatistik ) işlenmesi, uzman görüşlerinin (sübjektif) ortalamasından çıkan bilgilerle yorumlamalar, her iki kaynaktan gelen bilgilerle birlikte verilerin işlenmesi, değerlendirilmesi ve sonuçlandırılmasıdır.

Müsabaka Sporları nelerdir?

  • ATLETİZM.
  • AVCILIK VE ATICILIK.
  • BADMİNTON.
  • BASKETBOL.
  • BEDENSEL ENGELLİLER.
  • BİLARDO.
  • BİNİCİLİK.
  • BİSİKLET.

Yarışma nedir beden eğitimi?

Bir takım hareketler yoluyla bedenin eğitilmesidir. koymak amacıyla gerçekleştirdiği her tür sportif faaliyetlere yarışma denir. Yarışmalarda bireysel özelliklerini sergilemek ve yarıştırmak amacıyla yer alan sporculara yarışmacı denir (Boksör, cimnastikçi, tenisçi vb).

Kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Kelime kelimesinin eş anlamlısı sözcüktür ve kimi zaman kelime yerine sözcük kelimesi tercih edilmektedir. Kelime ve sözcük kelimesi aynı anlamı taşımakta olup herhangi birinin kullanılmasında, anlam bozukluğu yaşanmamaktadır. Sözcük kelimesi Türkçe kökenli olmasına karşın kelime kelimesi Arapçadan gelmiştir.