Mastaura antik kenti nerede?

Mastaura nerede?

Mastaura Antik Kenti Aydın İli, Nazilli İlçesi’nin 3 km. kuzeyinde Bozyurt ve Eycelli Mahalleri arasında uzanan dar bir vadi içinde yer almaktadır.

Gerga antik kenti nerede?

Aydın İli’ne bağlı, Çine İlçesi, Deliktaş Mevkiinde yer alan kent, Alabanda antik kentinin 13 km. kuzey-batısında bulunmaktadır. Kentin tarihinin arkaik döneme kadar gittiğini gösteren izler vardır. Halen kent içinde görülen kalıntılar arkaik dönem ve Roma dönemine aittir.

Nazilli Mastaura antik kenti nerede?

Mastaura Antik Kenti, Aydın’ın Nazilli İlçesi’nin 3 km kuzeyinde, Mastavra Deresi’nin (antik adıyla Krizoros) oluşturduğu vadinin doğu ve batı yamaçlarında yer alıyor.

Sultanhisar Nysa antik kenti nerede?

Antik Karia bölgesinin önemli bir kenti olan Nysa, Aydın – Denizli karayolu üzerinde Aydın’ın 30 km. doğusunda Sultanhisar İlçesi’nin 3 km. kuzeybatısında yer almaktadır.

Nazilli ne zaman kuruldu?

Nazilli, Aydın’ın en fazla nüfusa sahip ikinci ilçesidir. 5 Eylül 1922 günü düşman işgalinden kurtarılan ilçe, Ege Bölgesi’nin en eski yerleşim yerlerinden bir tanesidir. Yıllarca farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan Nazilli‘ye, ilk olarak Luvi’lerin yerleştiği bilinmektedir.

Alabanda nerede?

Alabanda Aydın’ın Çine ilçesine 9 km uzaklıktaki Doğanyurt köyünde, eskiden Araphisar olarak adlandırılan Doğanyurt mevkiinde bulunan bir antik çağ kentidir.

Gerga Antik Kenti nasıl gidilir?

Gerga Antik Kentine gitmek için önce Aydın otogardan Çine ilçesine gitmelisiniz. Çine’ye 6 km uzaklıkta olan Deliktaş mevkiine giden araçlar ile tırmanış yapılarak antik kentin bulunduğu tepeye çıkabilirsiniz.

Nysa Antik Kenti kaça kadar açık?

Nysa Antik Kenti, günümüzde haftada her günü ziyaret edilebilir. Yaz mevsiminde 09:00-19:00 saatleri, Kış mevsiminde ise 08:00-17:00 saatleri içerisinde ziyaret edilebilir.

Nysa anlamı ne?

karia bölgesi’nde aydin daglari (messogis) eteginde hellenistik devirde kurulmu$ bir antik kent. aydin ili sultanhisar ilçesi sınırları içindedir.

Nazilli neyi ile meşhur?

Nazilli’nin nesi meşhur sorusunun yanıtı da pidesi ve inciri şeklinde özetlenebilir.

Nazilli eskiden nereye bağlıydı?

Selçukluların son dönemlerinde Muğla ili dolaylarında kurulan Menteşe Beyliği Sultanhisar ve Nazilli yöresini 1280’de ele geçirdi ve daha sonra Birgi merkez olmak üzere Aydın oğulları Beyliğini kuran Aydınoğlu Mehmet Bey Nazilli bölgesini kendi beyliğine kattı.

Alabanda antik kenti nerede?

Alabanda Aydın’ın Çine ilçesine 9 km uzaklıktaki Doğanyurt köyünde, eskiden Araphisar olarak adlandırılan Doğanyurt mevkiinde bulunan bir antik çağ kentidir.

Alinda Alabanda nerede?

Alabanda Antik Kenti – Aydın. Aydın İli Çine İlçesi Doğanyurt Köyü sınırları içerisindedir. Alabanda Antik Kenti’nin üzerinde bulunduğu Araphisar, Doğanyurt Köyü’nün bir mahallesidir.

Nysa Antik Kenti açık mı?

Ayrıca o dönemlerde kurulmuş olan Roma Tiyatrosu ve de tünel günümüze kadar da sağlam kalmıştır. Nysa Antik Kenti, günümüzde haftada her günü ziyaret edilebilir. Yaz mevsiminde 09:00-19:00 saatleri, Kış mevsiminde ise 08:00-17:00 saatleri içerisinde ziyaret edilebilir.

Nysa Dağı Nerede?

Nysa, Aydın ilinin Sultanhisar ilçesi sınırlarında yer alan bir antik kent örenidir.Tarihi MÖ 3. yüzyıla kadar uzanmaktadır.